Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

mleko po 4 m-cu życia

Polecane posty

Witam! Mój synek zaczął 4 miesiąc czy mogę mu już dawać Bebilon 2, na opakowaniu jest napisane właśnie \"po 4 m-cu życia\". Daję mu już także przecier z samej marchewki i jest OK.

Gość po4 czyli od 5m-ca

Gość Mamusia_Kubusia
Nasz Kubuś 4 miesiąc skończył dwa dni temu. Bebiko 2 zaczelismy podawc tydzien wczesniej stopniwo dodajac go do1 - tak zeby mały nie miał problemu z zakceptowaniem nowego mleczka. Zupki podajemy mu juz od 2 tygodni. Soczki, jabluszka od 4 tygodni. pozdr@wiam

Mój synek także ma na imię Kubuś ;) Mamusiu Kubusia-- mieszałaś w jednej butelce dwa rodzaje mleczka czy dawałas na jedno karmienie 1 a na drugie 2 i tak na przemian parę razy??

Gość Mamusia_Kubusia
mieszałam w jednej butelce - stopniowo: 1 miarka bebika 2 reszta bebiko 1, potem 2 miarki..... zajeło nam to 2 dni :) pozdarwiam Twojego Kubusia

Gość Wiki 24
NAJLEPSZYM MLEKIEM JEST BEBILON.MOJE DZIECKO KONCZY JUTRO 5 MIESIECY I DOPIERO TERAZ BEDE DAWAłA BEBILON 2 PRZECIERY OWOCOWE I ZUPKI ZACZELAM STOPNIOWO DAWAC GDY MOJA CóRECZKA SKONCZYłA 4 MIESIACE.PEDIATRA DO KTOREGO CHODZE ODRADZAł DAWANIE MLEKA NASTEPNEGO SZYBCIEJ NIZ POTRZEBA.

hej! ja bylam na szczepieniu i pediarta po wazeniu malego (7960) - 4/5 miesiac stwierdzila zeby miesac jeszcze pozostac przy 1, bo 2 jest bardziej tuczaca, ( a moj klosp juz dosyc ladnie wyglada :-P ) a dziecku nie zaszkodzi :)

Gość abcdefghijklmn
do evi_20 dziwne poglądy ma ten twój lekarz.Mleko nr. 2 wcale nie ma tak dużo więcej kalorii od 1.No chyba że jest z kaszką itp.Za to ma więcej witamin i minerałów co jest potrzebne starszemu dziecku. Wydaje mi się że lepiej zmienić mleko na 2 ale jeśli dziecko ma nadwagę to ograniczyć trochę porcje. Jak dasz np: przy każdym karmieniu ok 20 ml mniej mleka to dziecko tego nie odczuje za bardzo a w ciągu dnia uzbiera się mniej kalori

Moja córeczka ma 3 miesiące i 6 dni, jest na Bebilonie 1 a od ubiegłego tygodnia dostaje także tarte jabłuszko, w tym tygodniu zamierzam wprowadzić potartą marchewkę. W przyszłym tygodniu banana, itd.