Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

cisnienie 100/60, ile kaw moge pic???

Polecane posty

mam niskie cisnienie czy to usprawiedliwia mnie do 3 kaw dziennie? o 9 rano po przyjsciu do pracy kolo lanczu kolo 13 i kolo 18 po obiadku z mini ciasteczkiem?

mam nizsze, a kawy w ogole nie pijam ;) A Ty pij ile lubisz :) Ponoc kawa nie jest gorsza (w sensie, ze mniej zdrowa) od mocnej herbaty, ktora znow ja lubie :)

kto ma tez tak niskie jak ja??? i czy pomaga na zmarzniete nawet latem STOPY i sennsosc wypicie kilku kawek???

z tego co mi wiadomo, to jesli jestes dość małej budowy ciała (tj, niska chuda) to mozę być norma ciśnienia jak dla Ciebie, i jeśłi dobrze się czujesz to niema potrzeby aby je podwyższać Ja zazwyczaj też mam niski ciś, dpbrze się czuję i jest ok A norma u dorosłego człowieka wynosi 120/80 wię cu Ciebie nie jets tak źle, ...lepiej mieć nieco niższe niż wysokie ciśnienie krwi

Gość a ja lubię =
A ty zmarźluchu! też tak mam, kawy piję dwie ale filiżanki i tylko rozpuszcz. Na zimne nogi mam sposoby: - wieczorem moczę w gorącej wodzie i skarpetki. - intensywna poruszanie palcami u nóg, pół minuty i nogi się rozgrzewają. - seteczka czystej:P Poza tym podobno niec mniejsze ciśnienie jest dobre, w przyszłości może się powiększyć, np. po ciąży.

Gość Czesto miewam
sicnienie 80/50, pomimo tego ze jestem ciagle w ruchu. Czuje sie jakbym miala zaraz zemdlec ale lekarz powiedzial ze taka juz jest moja "uroda" :o

ja mam jeszcze niższe czasem to ciśnienie, ostatnio np (popołudniu) 86/48 i w ogóle nie piję kawy, bo mi szkodzi na żołądek. Poza tym czytałam w wielu publikacjach, że nie jest zdrowa, np. wypłukuje z organizmu magnez i stąd skurcze w łydkach. Nie piję też mocnej herbaty, bo nie lubię. Piję zieloną, ktoóra ponoć jeszcze obniża to moje bylejakie ciśnienie, ale jakoś sobie radzę. Najgorzej jest wstać

tfu tfu z tą przyszłością, przez lewe ramię, lepiej niech mi się nie powiększa ciśnienie :)

Gość moge Ci pomoc
lepiej wypij mocna herbate.Lepiej podnosi cisnienie.A najlepszy sposob na podniesienia cisnienia jest wysilek fizyczny np.gimnastyka, odkurzanie.Sprawdzone-rada intenisty.