Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nixe

kto dba o siebie na co dzien, kto na wielkie wyjscia?

Polecane posty

rozpieszczacie swoje cialko codziennie? krem do twarzy, tonic, zel, peeling, maska, kapiele w olejkach? czy to raczej zabiegi sobotnie a na co dzien tylko antypersirant, krem do twarzy i tusz do rzes? czy macie czas i pieniadze na te wszystkie kosmetyki? mam wrazenie ze mnostwo reklamowanych cudek-specyfikow jest na rynku a wiekszosc z nas uzywa ich tylko przed piatkowo-wiecornym czy sobotnim wyjsciem? bo codziennie rano brakuje czasu? jakich kosmetykow uzylas dzsi rano? i czemu tak malo?

Gość xin
zawsze uzywam kremu nawilzajacego, pod oczy, itp, balsamów do ciała, Mogę wyjsc nie umalowana, bo co mnie obchodzi co ktoś mysli kiedy idę po bułki do sklepu :) Ale wiem ze pielęgnacja to podstawa, wazne zeby zatrzymac piękno na długo.

osobiście straram się częściej niż tylko w sobotę nakładać maseczkę i tak dalej. Ponieważ lubie kąpiele w wannie, także częściej niż raz w tygodniu używam olejków. A dziś rano...no cóż bardzo się spieszyłam, więc szybki prysznic, balsam do ciała, żel do twarzy, tonik, antyperspirant, perfumy, krem pod oczy, krem do twarzy, podkład, tusz, róż, błyszczyk i krem do rąk przed wyjściem, a no i włosy na lakier

ja maluje soe codziennie rano,a wciagu dnia poprawiam tylko:) wielokrotnie uzywam blyszczyku do ust! nie mam za duzo czasu na jakies kapiela odprezajace,najczesciej jest to prysznic codzienny i mycie wlosow! po umyciu wlosow wklepuje w nie odzywke,potem susze i ukladam! make up to bronzing w pudrze na twarz ,kredka,cien,tusz,szminka i blyszczyk! korektor jak cos wyskoczy,ewen. dermacol!:) obowiazkowo balsam do ciala,antyperspirant w sztyfcie lub kulce,w miejsca intymne w sprayu;) no i jakas woda toaletowa,zalezy od humoru:) oczywiscie paznockie wypielegnowane, zaznaczam PAZNOKCIE;nie tipsy:) i stopki tez:) jak mam randke ,czy jakies spotkanko wazniejsze eksperymentuje z wlosami.np.robie loczki itd:) a tak ogolnie,to nie potrzebuje wiele zeby sie dobrze czuc i fajnie wygladac :)! papappappapa

mmm olena widze ze jestes zadbana kobietka tak trzymac, az mnie zmobilizowalas ja tylko tonik, krem do twarzy i antyperspirant... moze warto wstac pol godzinki wczesniej zeby dbac o urode regularnie a nie tylko od swieta

nie ma co przesadzac! ile macie lat ,zeby tyle uzywac? uzywacie juz kremu pod oczy ,brr:( ja myje twarz specjalnym mydelkiem lekarskim,ocieram delikatnie recznikiem i wklepuje kremik nawilazajacy! na to makijaz i mam super cere! te wszystkie toniki i nadmiar kosmetykow szkodzi! a potem sie nie dziwic,ile lasek siedzi na topikach o tradziku! no to,ale to wasza sprawa;)

Gość every day
Każdego dnia przed wyjściem do pracy-po szybkim prysznicu- balsamik, potem drugi rozświetlający, kremiki, szybki peeling stóp, kremik do stópek, kremik do rąk, no i standardowo kremik do twarzy no i lekki makijaż, antyperspiranty... perfumki i jestem gotowa :) Nie wyobrażam sobie inaczej... chociaż na umycie włosów rano już mi czasu nie starcza i robię to przy wieczornej kąpieli...

ja bym miala rano zagnioty:( jak wiem ze rano sie zdaze umyc wlosow,to myje wieczorem,susze i zawijam na papiloty:) i rano mam super fryzurke:)

Gość piratkowa
A ja uzywam do twarzy: - mydla :D, -maseczki z glinki zielonej (2-3 razy w tygodniu), -kremu dla dzieci, na dzien kremu Nivea Visage Young Beautiful, - na zaczerwienienia korektor oraz -raz na 2-3 dni samoopalacz -czasami wody termalnej, ale tylko w upaly dla odswiezenia. i wiecie co?? Dopiero ograniczenie kosmetykow pomoglo mi w walce z cera! A na 100% pomaga zrezygnowanie z podkladu. Co z tego, ze uzywalam Chanel, Cliniqua i innych drogich, jeszcze pol roku temu nie wyobrazalam sobie wyjsc do ludzi bez pudru (syfki, przebarwienia) etc., a teraz tylko kremik koloryzujacy i koniec :D:D Wreszcie w wieku 27 lat wiem co to znaczy miec ladna cere:D:D Podkreslam jednak zawsze oczy uzywajac cieni perlowych, maskary i czasem kredki, natomiast do ust blyszczyk.

Gość piratkowa
acha, do ciala uzywam tylko zwyczajnej szorstkiej gabki (najlepszy na swiecie peeling :) ), balsamu i dezodorantu. Aby rozwiac watpliwosci: nie ograniczylam kosmetykom, bo nie stac mnie na nie, wrecz przeciwnie: kupowalam zawsze krem na krem, podklad na podklad...i tak dorobilam sie baaardzo problemowej cery, ktorej juz nic nie pomagalo. POwiedzialam wreszcie KONIEC...o jest teraz ok :)

codziennie rano myle glowe, biore pobudzajacy prysznic . Maluje sie, balsamuje, kremuje - ale wszystko po to, by zapobiec wysuszeniu skory, bo jestem alergikiem. Wielkie wyjscia? roznia sie od codziennosci tylko tym, ze robie mocniejszy makijaz.

Gość piratkowa
o wlasnie, ja tak samo jak well-well na wielkie wyjscia tylko robie mocniejszy makijaz uzywajac brazujacego sypkiego Revlonu i bardziej podkreslam oczy, reszta tak samo.

ja za podstawę uwazam - prysznic rano i wieczorem - lubie kapiele ale nie zawsze mam na nie czas, wiec w sumie biorę tak 3 razy w tygodniu - zamiast olejków używam kulek relaksacyjnych. Po prysznicu - balsam, krem do stóp, tonic krem nawilżajacy, krem pod oczy, podkład - zależy ale tusz, cienie, róż i błyszczek - koniecznie :) Maesczka na twarz, włosy i ciało raz w tygodniu - najczęściej w sobotę ;)

codziennie rano prysznic i mycie włosów. a tak to żel do mycia twarzy, tonik i krem nawilżający. rzęsy tuszuję.antyperspirant, perfumy, krem do stóp i wychodzę :) (zaznaczam, ze mam 18 lat ; pp) a na jakąś imprezę, to zakręcam włosy i mocniej podkreślam oko. ot co! ;]

Gość niebieskoookaa22
🌻codziennie rano: balsam do ciała(nie zawsze) krem do twarzy krem pod oczy podkłąd korektor pod oczy puder brązujący błyszczyk cienie do oczu(nie zawsze) tusz do rzęs 🌻codziennie wieczorem: prysznic bogaty krem na noc balsam do ciała krem do stóp 🌻raz w tygodniu: peeling stóp peeling reszty ciała:P peeling buzi maseczka na twarz krem brązujący do ciała krem brązujący do twarzy tak patrzę, że chyba za dużo tego wszystkiego :o no ale przeciez krem musi byc i podkład też i tusz i błyszczyk też codziennie nie maluję się, jak zostaję w domu albo gdy idę po przysłowiowe bułki albo na wakacjach

Gość bogaty krem dobre buaahh

Gość idz po bulki ale po buraczki
paczesniaku

Gość niebieskoookaa22
aaa i jeszcze rano a/perspirant a wieczorem albo po południu:P mleczko do demakijażu i tonik

Gość niebieskoookaa22
*bogaty krem:P = krem na noc :P:D

Gość every day
dodam jeszcze, że dwa razy w tygodniu pije herabtkę bratkową... paskudztwo okropne, ale cudnie wygładza cerę :) polecam wszytskim :)

Gość dsasdsa
rano: zel do twarzy, krem, tusz, kredka, blyszczyk, lakier do wlosow, dezodorant, perfumy wieczorem: zel do twarzy, krem, plyn do demakijazu oczu, balsamyx2, odzywka do wlosow poza tym rano i wieczorem pasta do zebow i mydlo, szampon

Gość imprezkowa
Makijażu? Jak najmniej!!! W moim przypadku-tusz, kreska i błyszczyk :) Pielęgnacji za to jak najwięcej!!! Ale tu może nie będę wyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyymieniać... ;) Kobietki, dbajcie o swoje ciało! To duża inwestycja! I zapomnijcie o tipsach i solarium, jak chcecie nadal ładnie wyglądać za kilkanaście lat! Myślę, ze panowie mnie poprą!!! :)

Gość kasia-----
a nie depilujecie sie?:P

Takie zabiegi co wieczorem, poza tym używam depilatora, więc nie muszę tego robic codziennie

Codziennie rano: żel do mycia twarzy, tonic, podkład, tusz do rzęs, błyszczyk do ust, antyperspirant, pasta do zębów, balsam do ciała, krem do rąk, mydło. Wieczorem: żel do mycia twarzy, szampon, krem Bambino, żel pod prysznic, płyn do higieny intymnej. Co drugi, trzeci dzień stosuję depilację. Maseczkę na twarz i włosy, peeling robię raz w tygodniu.

Moje \"dbanie o siebie\" na codzien i na wielkie wyjscia rozni sie tylko tym, ze na codzien sie nie maluje a na wielkie wyjscia zawsze chociaz troszke. Lubie byc zawszy gladka, swieza i pachnaca;)