Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca xxxxx

Laptop czy stacjonarny komputer

Polecane posty

Gość pytajaca xxxxx

co jest lepsze? i dlaczego? ...prosze o odpowiedzi, bo nie wiem co kupic ......a jesli laptop, to na co zwrocic uwage? dzieki no i czym sie rozni laptop od notebook ?

Gość to dokładnie to samo
:D ja mam lepsze pytanie:kawa czy herbata:D

Gość pytajaca xxxxx
moze ktos cos odpowie?

Gość FHU Geronimo
To zależy od tego jaki masz tryb życia, jeśli jesteś często w domu to komputer stacjonarny, jeśli często podrozujesz (służbowo) to laptop. Kupno stacjonarnego jest o tyl lepsze że za tą cenę za jaka kupilabys laptopa będziesz miała stacjonarny dwa razy lepszy :)

To zalezy do czego ma słuzyc ten komputer;) jak tylko do internetu, pisania czy do obejrzenia jakiegoś filmu to laptop. A jeśli cos jeszcze to tylko stacjonarny.

Gość aaa...
ramirez laptop tylko do tego sluzy?

aaa...----> Pewnie że nie:D Ale załóżmy że mamy 2500 zł. Za takie pieniądze laptop w porównaniu ze stacjonarnym cenie będzie miał - laptop 2 razy wolniejszy procesor - ze 3 razy mniejszy dysk twardy:O na dodatek wolniejszy ze 30% - mało pamieci RAM - niezbyt dobrą karte grafiki, na które nie za bardzo da się pograć w nowsze gry Jak ktoś chce mieć laptopa porównywalnego ze stacjonarnym to by musiał wyłozyć z 5000 a nie 2500. A kogo stac aby wydać 5000:D na taka zabawke.

Ja mam laptopa - jest calkiem ok , ale internet bezprzewodowy kosztuje mnie 120 zl miesiecznie. Zalezy na co kogo stac. Jesli kupic komputer to juz jakis dobry, dlatego przenosne sa drogie ale bardziej funkcjonalne.

miałam ten sam dylemat, bo od października zaczynam studiować architekturę i komputer będzie dla mnie bardzo ważnym narzędziem. w końcu zdecydowałam się na komputer stacjonarny nie tylko ze względu na to, że jest dużo tańszy, ale również dlatego, że serwisowanie komputera stacjnarnego jest zdecydowanie łatwiejsze niż serwisowanie laptopa. mam na myśli jego rozkręcanie, dokupawanie różnych elementów takich jak kości RAM, powierzchnie dyskowe itp.