Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie potrafie tego

nauczcie mnie robic lasagne,please

Polecane posty

Gość nie potrafie tego

nie wiem jak zrobic farsz,sos,nie mam pojecia,poza tym makaron po ugotowaniu rozwalil sie,nie wiem jak go gotowac,jak przyrzadzic sos,prosze pomozcie,dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość droga Anusiu
bo ja nie gotuje płatow, od razu do piekarnika, a farsz to juz kwestia tego co lubisz. Praktycznie moze byc ze wszystkim, z miesem i warzywami, samymi warzywami, ze szpinakiem i twarogiem. Ja to robie na pamiec to mi trudno tak podac dokładny przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piraniozaraz poszukam
chodzi mi o sos pomidorowy,z mieskiem,jesli ktoś wytlumaczylby mi jak to przygotowac bede wdzieczna,a tymczasem poszukam,bo pirania mnie zeżre:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zeżrę żywcem, to prawda, bo nie znoszę, nienawidzę i nie cierpię powielania topików i lenistwa!! 😡 płaty makaronu wrzuć do wrzątku i ugotuj na półtwardo, jeśli chodzi o sos, to tu masz całe mnóstwo przepisów: kuchnia.o2.pl i w wyszukiwarkę wpisujesz \"lasagne\". poczytaj sobie komentarze pod przepisami - są bardzo pomocne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piranio nie zryj
dziekujeeee Ci bardzo,tylko nie gryz,spadam szukac,buuuziaaak:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taki szkielet przeopisu
ja robie na oko,. biore pomidory, myje zalewam wrzatkie, obieram ze skory, i w rondlu podfduszam odrobina masała z bazylią, oregano . Na patelni podsmazam pokrojone pieczarki z cebulą i papryką. Mozna dodac czosnek. Jak warzywa sa miekkie dodaje do pomidorow. Przygotowuje sos beszamelowy. A i do tej masy warzywnej dodaje mielone mięso. Traktuj ten przepis tylko jako minimalną wskazowke, pisze to absolutnie z głowy, i jeszcze cos robie, więc mogą tu byc głupoty. to nawet nie jest przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taki szkielet przeopisu
i ja nie podgotowywuje płatow makaronu. Tylko zapiekam z farszem i polewam beszamelem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
właśnie właśnie....płatów nie trzeba gotować, ale bywa, że sos nie jest zbyt wilgotny i makaron tak czy inaczej jest...hmm..może nie suchy, ale twardy... ja zwykle wrzucam makaron do wody na minutkę i jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja i tyle
Ja kupuję płaty i na opakowaniu jeat przepis i zawsze robię tak : > naczynie posmaruj tłuszczem i posyb bułką tartą > ułóż surowe płaty ( nic nie gotuj ) , następnie polej sosem z mięsem i pomidorami, potem polej sosem beszamelowym, a następnie posyp tartym serem i przykryj płatami makaronu. Powtórz to, w tej samej kolejności . > sos z miesem : mieso mielone podsmaż z cebulą i czosnkiem następnie dodaj pomidory i razem jeszcze pogotuj chwileczkę, do smaku dodaj wegety. > sos beszamelowy : ok. 2 łyżki masła roztopić z mąką i dodawać mleka ciągle mieszając na ogniu. ( gdyby zrobiły się grutki to zmiksuj sos ). Na koniec jako ostatnią warstwę zawsze daję sos mięsny z pomidorami. Całość zapiekaj w piekarniku przykryte folią aluminiową Smacznego !!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Piranio nie zryj mnie
dzieki dziewczynki,buzka:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małe pytanko...
Czy lasagne uda sie w prodiżu? Bo nie mam piekarnika :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×