Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorak

wykształcenia a praca poza PL

Polecane posty

Gość dorak

czy pracujecie w zawodzie? jaki kierunek studiów jest opłacalny? czy np. po ekonomi jest łatwo za granicą?

Gość londoner
100 razy bardziej licza sie konkretne umiejetenosci,jezeli uwazasz ze takei zdobedziesz na twoich studiach to ok,jezeli nie to bedzie to tylko malo warty papierek

Gość reni q
a jakie wykonujecie zawody za granicą? ja jestem kosmetyczką i ciekawi mnie czy znajde prace w tym zawodzie np. w uk

Gość jaaaaaaaa
reni q jeśli znasz język to znajdziesz :) a nawet jeśli nie znasz to napewno znajdą się Polki, które będą do Ciebie przychodzic (Oczywiście jesli nie będzie drogo). Mam tu w UK fryzjerkę. Na początku obcinała w domu. Pomalutku zdobywała klientów, dziś ma zarejestrowaną działalność. Pracuje sama dla sebie. Za obcięcie włosów u faceta bierze 4 funty, u kobiety 5, za balejaż na dugie wlosy 25 funtów, na krótkie 20. Do autorki topiku. nie pracuje w swoim zawodzie (jestem pedagogiem specjalnym) ale dlatego, że nie znam za dobrze języka. Jak się podszkole to napewno będę szukała pracy jako pedagog :) Pozdrawiam:)

Gość londoner
"Za obcięcie włosów u faceta bierze 4 funty, u kobiety 5, za balejaż na dugie wlosy 25 funtów, na krótkie 20" Co to za ceny????? I dziwicie sie ze maja nas dosyc w UK, wszedzie zanirzone ceny,zbijanie stawek.Co to jest 5f???? Zero szacunku dla siebie i swojej pracy.Moja dziewczyna jest fryzjerka wiec wiem jakie sa normalne stawki a branie 5f to jest poporstu wstyd

Gość reni q
to ile NORMALNIE kasują fryzjerki?

Gość EMIgranTKA ja
czy pracujecie w zawodzie? - tak, w zawodzie jaki kierunek studiów jest opłacalny? - oplaca sie ksztalcic na: informatyka (project manager, programer, help desk, designer, tester, automatyk itd.) + znajomosc jezyka angielskiego (ale to jest oczywiste dla informatyka) - lekarz, stomatolog, pielegniarka + znajomosc jezyka obcego - fryzjerka, kosmetyczka itd + znajomosc jezyka obcego - pracownik gastronomi + jezyk obcy czy np. po ekonomi jest łatwo za granicą? - jak dobrze znasz jezyk kraju, do ktoreo wyjezdzasz i konczysz dobra renomowana uczelnie w Polsce to znajdziesz satysfakcjonujaca prace, bo inaczej byc moze jako barmanka, kasjerka :P

Gość upupupupupupu

Gość londoner
fryzjer meski min 15,damski min 20,jakies tam farbowania to min 40.

Gość londoner
w domu czasami obcina,ale zbytnio nie ma na to czasu.Normalnie pracuje w salonie i ma dosyc wielu kleintow,Widzialem polski salon na hendon,a ty smileyface chyab mieszkasz na Harrow?? czyli dosyc blisko od Ciebie:)

Gość PRZETŁUMACZCIE
mie skrót UK plissss

No Hendon jest kawalek ode mnie, ale spod domu mam autobus i tez chyba kiedys przez okno widzialam ten salon jak jechalam na Golders Green :) A Twoja dziewczyna w jakiej okolicy pracuje?? Jak nie chcesz tu pisac o tym, to skrobnij do mnie maila, adres pod nickiem jest :)

Gość londoner
Ona pracuje w centrum bardziej,niedaleko Totenham court rd,no i to glownie meski salon jest.A tak wogule to chyba tez ci sie w pracy nudzi tak jak i mi ,co??

No dzisiaj to juz wyjatkowo!!! Zanioslam wlasnie poczte na dol i pogadalam z recepcjonistka, ale jeszcze godzina!!! Nie wiem co bedzie jutro, chyba sie zaziewam na smierc!!! :P Ale za to poniedzialek wolny mamy, nie?? :) :D

Gość londoner
w ten weekend to my mamy karnawal w londynie:)

Gość kona ri to
jak to poniedziałek wolne? to tam sie nie pracuje w pon? hihi smileyface a ty co robisz w uk?

Gość londoner
w poniedzialek bank holiday mamy:)

Gość fryzjerka
londoner Ty chyba jesteś jakiś nie halo!!! Pracuje w salonie jako fryzjerka!!!Za męskie obcięcie biorę 5 funtów, za damskie 7!!!I nie uważam, że jestem nic nie warta i że mnie nie szanują, bo to tanio!!!A ile ja strzyge tego gościa?5 - 10 minut???I mam za to 5 funtów, a niektórzy cała godzine na to 5 funtów pracują!!! Co innego balejaz, bo zajmuje to troszkę czasu, ale 25 funtów za to jest ok!!! Ja pracuję w Luton!!!!A Luton to nie Londyn!!!W Londynie się więcej zarabia to i wydać mozna więcej!!!!Więc nie obrażaj ludzi i nie mów, że sie nie szanują!!!!

Gość takajednapani

kona ri to - pracuje w wydawnictwie zwiazku zawodowego pielegniarek w Wielkiej Brytanii, ale wbrew pozorom pielegniarka nie jestem hehehe Praca biurowa, bardzo mily mam dzial, w ogole w calej firmie wszyscy sa spoko, nie ma zadnych zawisci, zazdrosci, jest mila atmosfera, do tego ostatnio byla podwyzka, wiec w ogole nie narzekam :) :D

Gość londoner
wlasnie,pracujesz w Luton.czyli klientela polsko-pakistanska to i ceny niskie.Znajdz mi jakas angielke co pojdzie za takie pieniadze robic,nawet palcem nie ruszy.Moja dziewczyna nie jest akurat Polka i pracuje w dobrym salonei w centrum Londynu wiec i ceny takie.A swoje droga wydawalo mi sie ze strzyzenie zajmuje wiecej niz 5-10 minut.

Gość londoner
koniec tematu fryzjerstwa bo tak naprawde to sie na tym kompletnie nie znam. smileyface znasz jakis porzadny klub zeby sobie dzisiaj na impreze wyskoczyc???:)

Gość kona ri to
smileyface- właśnie też chciałabym się zajmować papierkową robotą! został mi ostatni rok LO i na jaki kierunek studiów powinnam się wybrać żeby też dostać taką papierową robote? lol po czym jesteś?

heheeh ja jestem po kolegium angielskiego i po amerykanistyce (literatura i kultura), wiec studia malo biurowe :P Grunt to umiec obsluzyc kompa (Word, Excel, Outlook, Internet), pisac dosc szybko i bez bledow, no i mozna zaczynac :) Oczywiscie podstawa jest znajomosc jezyka angielskiego!!! :)