Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilska

SZKLA Z ANTYREFLEKSEM

Polecane posty

Gość pilska

Jak w temacie...Czy uzywacie szkiel a AR?Ja wlasnie bede wymieniac szkla i nie wiem czy wstawiac bez czy z nim.....nie siedze duzo przed kompem,autem zadko jezdze...teraz mialam z Ar i szczerze mowiac nie widzialam zadnej roznicy...tylko w cenie..:-(

Zdecydowanie jest różnica. Oczka w ogóle nie bolą, no i zimą można nosić. Jakoś mnie tak ta biel śniegu nie razi w oczy.

hello, chcialam Ci powiedziec ze AR to taka specjalna powloka ktora jest nakladana na utwardzona juz soczewke, widac jest na takiej soczewce szczatkowy opdcien zieleni...najczesciej. taka soczewka z AR jest o wiele bardziej przejrzysta , latwiej sie czyszcza, oczy sie mniej mecza, czy to przy czytaniu czy przy kompie czy wogole przy uzytkowaniu takich soczewek okularowych. cena jest wyzsza ale uwazam ze warto. poza tym jezeli zamawiasz soczewki plastikowe (okularowe) to AR zabezpiecza je przed porysowaniem sie... podro pa

Gość oytam
ja tez mam z AR, sa lepsze

Gość roznica
a jaka mniej więcej roznica w cenie?

hmmm... w zakladzie w ktorym ja pracuje roznica miedzy soczewka plastikowa bez AR a z AR to ok. 80zl.

Gość ja mam z antyrefleksem
i ciemne i jasne, jasne dodatkowo z filtrem od kompa. I jest ok:)

Gość hmmmm...a
mam przepisane od okulisty 2 pary,jedne do czytania drugie na ulicę - warto na obie pary dawać te z antyrefleksem??

uwazam ze warto na dwie pary dac AR. mniej oczy beda sie meczyly, AR takze odcina zbede swiatlo. dobre sa do czytania, do kompa, do samochodu, w zieme. polecam pozdrawiam

ja mam zerówki z antyrefleksem. Dałam za nie 180 zł, mają taką ładną zieloną oprawkę :D pasuje do moich rudych włosów :D

Polecam AR, na prawdę. Zdarzyło mi się zapomniec kilka razy okularów do pracy. Siedzę po 8-9 godziń przed ekranem LCD i odczuwam róznicę. Jedyne co może być lekką wadą to dbanie o nie tj: szybciej się brudzą i trzeba uważać aby nie zetrzeć antyrefleksu.