Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieska kredka

Czy Ci ktorzy zostali nie lubia tych ktorzy wyjechali?

Polecane posty

Gość niebieska kredka

Tak mnie to zastanawia, co myslicie o ludzich ktorzy wyjechali do pracy za granice, czetso na forach czytam ze to tchorze i nieudacznicy ze wyjechali z Polski bo nie umieli sobie poradzic, i ogolnie sa krytykowani za nie patriotyczna postawe.

Gość ja tam im zazdroszzce
Dobrz zrobili. Ja tylko koncze studia i tez spadam.

Gość niebieska kredka
up

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a ja zaraz po "ja tam im zazdroszcze" :O

Gość niebieska kredka
Tylko pamietajcie...ostatni gasi swiatlo i zamyka caly ten "b u r d e l"

Gość ok a więc wszyscy
spadamy z tego kraju;-)

Gość dddddfff
🖐️ ja zostaje :classic_cool:,niestety wyjezdzaja,bo nie potrafia sobie poradzic we wlasnym kraju!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Sylwiaaaaaaaaaaa
Ja wyjechałam żeby nie słuchać takich co uważają, ze sobie nie mogę poradzić... Tutaj mam większe szanse na NORMALNE życie. Bez zastanawianai sie czy mi starczy do 10-tego

Gość ONA36
A ja myślę, że każdy usprawiedliwia swoją postawę. Wmawia sobie, że robi najlepiej. Jak ktoś zostaje w kraju gani tych co wyjeźdzają. Ci co wyjechali śmieją się z tych co zostali i w końcu kiedyś "muszą zgasić światło jako ostatni". I za granicą i w kraju jest trudnio się znaleźć. Nigdzie nie ma raju. Emigranci moźe zarabiają więcej i może ich stać na dużo. Ale płacą za "swój sukces" wysoką cenę. Każdego z nich choć w małym stopniu ciągnie do kraju. Dlaczego? Bo w tej lepszej ojczyźnie nie są równymi obywatelami. 90% z nich pracuje na stanowiskach, gdzie "tubylcy" nie chcą pracować. To jest ich cena dobrobytu. W Polsce mamy mniej w portfelu, może nie stać nas na lepsze auta, ciuchy. Ale czy naprawdę wyznacznikiem zadowolenia w życiu jest to auto czy ciuch? Pracowałam na zachodzie i z radościa wróciłam do kraju. Tu mam rodzinę, znajomych. Tu czuję się sobą. Nie muszę na siłe akceptować obcej mentalności, dostosowywać się. Kim tu jestem - sobą. Jeśli ktoś chce wyjechać? Przecież nikt nie powinien tego potępiać. To jest sprawa każdego z nich. Może kiedyś wrócą. Z poszerzonymi horyzonatmi, z pieniędzmi, które tu wydadzą - na pewno będzie to z korzyścia dla nas wszystkich. Ja mile wspominam mój pobyt zagranicą. Nauczyłam się tam wiele. Tą wiedzę przywiozłam tutaj. A jeżeli ktoś mnie z tego powodu nie lubi - jego sprawa, ma do tego prawo.

Ona 36 masz calkowita racje. jestem poza granicami 25 lat a pisze na tym forum. Dlaczego? Odpowiedz jest w tym co napisalas. Dzieki. Obojetnie jak nam dobrze, zawsze nas ciagnie do tego co polskie. Czekoladki z Wedla, wedliny przez Polaka zrobione zawsze lepiej smakuja niz tutejsze, bez roznicy gdzie \"tutejsze\" sie znajduje.

Przykro mi,ale Wedel już nie jest Polski-chyba ameryckański !? Stał się droższy i smaki też jakieś niepolskie ! :o

Gość akia
Dobrze zrobili. Na pewno mieli powody by wyjechać np. brak pracy. Każdy ma prawo do szczęścia i musi o nie walczyć.

ci co tak pisza o nich \"tchórze\" najzwyczajniej w swiecie im zazdroszczą, póki co zyjemy w czasach kiedy swobodne przemieszczanie pomiedzy krajami nie jest zabronione, moim zdaniem nasmiewanie się z tego ze pan X za 2 wypłaty moze sobie kupic super furę, podczas kiedy w Polsce musiałby pracowac 2 lata- to swiadczy jedynie o zwykłej POLSKIEJ ZAWISCI, a pan X tak w gruncie rzeczy ma w dupie co nim mówia, bo zawsze było tak ze ten kto gówno ma bedzie zazdroscił temu co jest zaradny i ma wiele, chyba was to nie dziwi?