Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysica

USG 3d - okolice Śląska - gdzie najlepiej i nie drogo

Polecane posty

Mam dylemat bo chce sobie zrobić w 21 tc dokładne usg, najlepiej 3d i nie wiem gdzie. Dzwoniłam do Fundacji Goduli, ale tam cena wynosi 290 zł (usg 2d - 180 zł + 20 zł płytka + dodatrkowo 90 zł za Efekt 3d) i wydaje mi sie to wysoką kwotą. Zależy mi na dobrym sprzęcie i lekarzu. Czekam na wasze opinie :)

Gość supertruper
a lekarz ci kazał czy to twoj kaprys?

Jak by mi elakarz kazał, to miałabym to za darmo. Ale w naszym kraju nie wiele ci się należy, chyba, że już masz jedno upośledzone dziecko to może wspaniałamyślnie dadzą ci skierwanie (albo i nie). Chce poprostu wiedzieć, że maleństwo dobrze się rozwija. Nie zależy mi na 3d, ale w tej kwesti mąż się uparł.

Gość nikt nie wie

Bez urazy, ale usg 3D i 4D daje tylko ciekawy efekt wizulany i to nie zawsze. Z punku widzenia medycznego jest bez znaczenia. Powodzenie to dobry lekarz i dobry sprzęt 2D z oprogrmowaniem do oceny prenatalnej płodu. Mogę polecić lekarza, ale w Krakowie, który specjalizuje się w robieniu USG.

W Rudzie Śląskiej na Wirku jest taka klinika położnicza i tam wykonują właśnie USG 3D ... ale niestety cen nie znam :( Ja też planuję zrobić sobie USG 3D ale tylko tak na pamiątkę ... ale to zaczekam do 7-8 miesiąca :)

No włąsnie 3D usg jest dobre na pamiątkę i podobno najlepsze efekty uzyskuje sie między 20-24 tygodniem. Dzidziuś jeszcze ma dośc miejsca żeby pokazać się w całej okazałości. Potem jest coraz bardziej skulony i efekty sa nieco słabsze.

Gość annii
klinika w Zabrzu na traugutta. Ceny nie znam niestety, jeśli będziesz zainteresowana podam Ci nr telefonu

Ooo ja mieszkam w Zabrzu i również lekarz który prowadzi moją ciążę przyjmuje na Traugutta ... dobrze wiedzieć :)

Gość annii
a jak się nazywa? leżałam tam długo więc sporo wiem... :)

Moja siostra była kilka miesięcy temu u doktora Wieczorka w Katowicach, który chwalił się, że ma najnowocześniejszy sprzęt do USG w Polsce. Ceny nie znam, ale możesz zapytać:25-70-369. dzwonić po 14

Gość annii
Kiara, dr Kowalski jest uwielbiany przez pacjentki na patologi :D jest przemiły i na dodatek przystojny :D gratuluję wyboru lekarza :)

Gość jak nie ma takiej potrzeby
to sie nie robi usg! Niedawno był reportaż w tv na ten temat, niestety nikt nie może powiedzieć, że to badanie jest bezpieczne dla dziecka.

Ja się już kiedyś przekonałam że ten lekarz to wspaniały człowiek :) Od niego czuć że nie zależy mu na kasie ale na zdrowiu i dobru pacjentki (i dziecka) :)