Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kesera

irygacja pochwy - Aflovag

Polecane posty

Gość kesera

hej dziewczyny, lekarz zalecił mi irygacje. dał mi płyn aflovag. Czy już go ktoś stosował

Gość kesera
a w ogóle wiecie jak to sie robi, bo ja sie trochę boję wpuszczec "tam" cokolwiek. Chciaż lekarz powiedział, że ten Aflovag jest delikatny i nic nie podrażnia

Gość fruzia80
ja jeszcze nie probowałam, ale ten prreparat o którym mówisz jest opisany na stronie dystrybutora. moze te informacje ci pomogą http://www.miralex.pl/?product,pl,94 pozdrawiam. daj znac jak ci poszło:)

Gość elka 123
stosowalam, lekarz mi polecil. jest spoko

Gość solipka
Nie polecam irygacji, bo niszczy całą florę bakteryjną w pochwie , chyba że zastosujesz zaraz po niej probiotyk z pałeczkami kwasu mlekowego np. lacibios femina , żeby odbudował od razu naturalne pH w pochwie, przynajmniej przez 72 godziny trzeba dopochwowo stosować probiotyk, potem można już doustnie

Gość kesera
czytałam duzo na ten temat i przekonalo mnie, żeby to zrobić. nigdzie nie pisało, że niszczy florę bakteryjną, wręcz przeciwnie. a ten preparat ma kwas mlekowy, wiec nie powinno mi to zaszkodzic, a chyba pomoc, prawda? a zresztą probiotyki biore od dawna - profilaktycznie:)

Gość kesera
ogonie irygacja działa oczyszczająco, jak są uciąliwe upławy, czy po okresie czy po stosunku (tak jest napisane na ulotce). niby to w Polsce jeszcze to niest takie popularne, ale na zachodzie to norma

Gość dagmara 45
czytałam ulotkę w poczekalni u ginekologa. ale nic na ten temat nie wiem. moze ktos bardziej doswiadczony sie wypowie?

Gość ja proponuję
kupić irygator Tantum Rosa i robić irygację z jogurtu naturalnego lub kefiru :) ja od kilku lat stosuję co jakiś czas i nie narzekam :P

Gość kesera
jogurtem? bleeee. a poza tym jak mozesz uzywac tego irygatora, przecież on jest wielki! ogromny! ten z aflowagu to cieniutka rurka i jeszcze sobie jakos to wsadze.

Gość mi to polecił
ginekolog :) i skutkuje :)

Gość kesera
hmmmm...dziwne. zapytam sie mojego ginekologa co o tym sądzi. No ale dzięki za opinię

Gość zairygowana
lekarz mi polecił ten preparat. dał mi go po wyleczeniu zapalenia pochwy. mam go stosować profilaktycznie, żeby nie było nawrotów. ogólnie sam zabieg jest ok. wcześniej miałam Tantum rosa i musze przyznac, że ten aflovag jest o wiele lepszy. przede wszystkim ta jednorazowa butelka z płynem i cieniutki aplikator. zadnych dodatkowych rzeczy, nic do rozpuszczania. tylko wkładasz i irygujesz:) prościzna. no i ten aplikator, w ogole nie czyjesz że coś wkładasz. polecam.

Gość 123123123
wypłuczecie cała florę bakteryjną, dostaniecie grzybicy!! albo innego zakazenia, dziewczyny myślcie!!! organizm jest tak skonstruowany, zę sam sie oczyszcza!!! pęcherz też sobie płuczecie??? lewatywy non stop robicie??? tu chodzi o nabicie kasy producentowi!!!

Gość zairygowana
do 1233123123 - jak się nie znasz to sie nie wypowiadaj! ibzdury gadasz! nie życzę sobie tekstów, że nabijam kase producentowi. każdy ma prawo się wypowiedzieć. myśl trochę. jakies chore insynuacje.

Gość basiuchna
a wiecie, gdzie go mozna kupić we wrocławiu? bo w niekażdej aptece jest, bo to niby nowość. lekarz kazał mi kupić, ale na razie w aptekach nie ma. dajcie znać, jak będziecie cos wiedzialy, dzieki!

Gość ewuśśś
mi lekarz dał próbkę, to znaczy taki jeden irygator. Ogólne wrażenia ok. fajny zapach ma ten płyn, i rurka jest cieńsza. lekarz mówił, ze do higieny intymnej też dobry.

Gość taki fajny temat....
czemu nikt nie pisze? niby wiecie wszystko a nic nie wiecie!

Gość tak sobie siedze
tak sobie siedze i ogladam stare posty. ciekwe rzeczy można sie dowiedzic. ja to stosowalam, tez dostałam próbkę od lekarza. kazał mi przetestować. trochę śmieszne uczucie przy stosowaniu, bo plyn jest zimny, a woda pod prysznicem goraca. ale jest nawet przyjemnie. moj gin uważa, że irygacja jest dobra. nawet mówil, że można uzywać tej irygacji po stosunku, bo sperma ma odczyn zasadowy, a w pochwie jest odczyn kwasny. wiec sperma nie wplywa za dobrze na srodowisko pochwy:)

Gość kesera
serio z tą spermą?

1231 itd ma racje nie robi sie irygacji chyba ze zastosujesz bakterie kwasu mlekowego bo irygacja wyplukuje dobre i te zle bakterie

Gość saszele
Czy ktoś może wie, czy ten Aflovag jest na receptę? Interesuje mnie jeszcze przybliżona cena tego specyfiku. Z góry dzięki za odpowiedź. :)

Gość kesera
hej, z tego co wiem, to nie jest na receptę. jak ostatnio kupowałam w aptece to płaciłam za te 3 buteleczki około 32zł. ja sobie robię irygację po okresie, już systematycznie. pozdrawiam

Gość saszele
kesera, dzięki za odpowiedź jak możesz to napisz mi jak odczucia po irygacji. czy robisz to tylko dla własnego komfortu czy odczuwasz też jakieś inne pozytywne efekty.

Gość kesera
no jak irygacja. tak śmiesznie gilgocze, ale jest ok. mi lekarz kazał to robic profilaktycznie. wczesniej miałam duże problemy z zakazeniem i takie inne sprawy. na razie jest ok. jak cos zostaje w butelce to myje sie "zewnętrznie":)

Gość saszele
"no jak irygacja" :D -rzecz w tym że jeszcze tego nigdy nie robiłam. chcę zacząć używać tego ze względu na upławy....coś mi się w nich ostatnio niezbyt podoba :O wiem, wiem do lekarza też się niebawem wybiorę ;)

Gość kesera
to nie jest takie straszne. po prostu czyjesz jak plyn ci wlatuje i wylatuje. najlepiej zrobic to pod [prysznicem albo w wannie. powodzenia!

Gość Kalla pitta
Ja tez raz na jakis czas podmywam się jogurtem Byle nie truskawkowym :-D To musi byc jogurt naturalny ,mam nadzieje ze zadna z was nie wpadła na pomysł zeby się podmyc jogurtem z kawałkami owoców :-D :-D Co jakis czas polecam jogurt naturalny i mleko. Zawierają naturalny kwas mlekowy.Nie trzeba kupować tabletek

Gość kesera
jakos nie chce mi sie wierzyc w ten jogurt. wielka ściema z tymi bakteriami w jogurtach. moze i są, ale nie tyle tych milonów ile obiecują. moim zdaniem należy stosować preparaty, które są do tego przeznaczone.