Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kesera

irygacja pochwy - Aflovag

Polecane posty

Gość belkaelka
hej dziewczyny, ja tez dostalam ten aflovag od lekarza. fajny ten plyn. super zapach. a sama irygacja bez porownania - cienka rurka i gladko "wchodzi". malam tylko problem z dostaniem tego w aptece, ale w koncu znalazlam jedna pania farmaceutke, ktora mi to sprowadzila. Pozdrawiam!

Gość mukusika
mi lekarz zalecił Aflovag po kuracji dopochwowej lekami. miałam powracajace zakazenia i teraz ten płyn ma mi niby pomóc, by temu zapobic. ogolnie zgadzam sie z poprzedniczka, bardzo łatwy w użyciu!

Gość kesera
dzięki za wypowiedzi. irygacja widzę nie jest wcale taka straszna, a ja już widzę poprawę:)

Gość gdzie kupuc
a gdzie go mozna kupic?

Gość lusinda
ja aflobag uzywam do normalnego mycia. co 2-3 dzień zamiast mydla i innych srodków.

Gość Ewelka87
mam pytanie mam preparat vagothyl i mam robic irygacje ale niewiem jak bo nie mam przy tym zadnej rurki ani nic i niewiem czy to jakos sie wlewa do srodka czy jak prosze o pomoc najlepiej na poczte prosze pomocy

Gość miecia
do 123123123 co ty za głuopty piszesz, ten preparat jest wlasne po to zeby odbudowac flore bakteryjna pochwy! np po leczeniu silnymi lekami na grzyby i bakterie...

Witajcie:) Ja męczę się ze stanami zapalnymi od jakiś 2 lat. Moja pani ginekolog (hmmm... już nie moja) zamiast mnie leczyć, albo chociaż zrobić cytologię wciąż powtarzała, to się zdarza u młodych kobiet (mam 21 lat). Wiem, że się zdarza, ale wiem też, że można to wyleczyć. Ciekawe, że pani doktor całą swoją klinikę miała oklejoną plakatami o tym, jak ważna jest cytologia, badania kontrolne itp... szkoda, że sama się do tego nie stosowała. Ogólnie mam już dosyć!!! Wszystko mnie boli, wydaje mi się, że od zapalenia pochwy przeszło mi też na odbyt (mam krwawienia, piecze, swędzi) :( i na drogi moczowe (szczypie i boli jak sikam). A pani doktor ma wszystko gdzieś. W końcu postanowiłam zabrać się sama za swoje zdrowie. Tym bardziej, że dołuje mnie (i jak domyślacie się mojego mężczyznę również) abstynencja. Ale jak tu mieć ochotę na seks jak wszystko boli. Kupiłam aflovag, zacznę łykać lacibios femina, będę jadła jogurciki, odstawiłam też hormony (plastry Evra) :) Mam nadzieję, że pomoże :) A co do irygacji. NA przykład po tantum rosa należy łykać probiotyki, bo w nim nie ma kwasu mlekowego, ale np. floragyn czy aflovag mają go więc nie tylko oczyszczają, ale i dostarczają tego, co dobre :) Pozdrawiam i życzę wszystkim kobitkom powodzenia :)

Gość pytanie..
ja stosuje irygacje sama w domu tylko wodą .. przystawiam rączke z prysznica do pochwy i gry czuje juz opór odstawim wszytko wtedy wypływa... szcególnie po stosunku... oczywiscie stosunki sa bez wytrysku... co myślicie o tym??

Do autorki----> Skoro lekarz zalecił Ci aflovag to zapewne dostrzegł u Ciebie jakieś objawyktóre stanowią wskazanie do jego stosowania. więce informacji o działaniu tego środka znajdziesz tu: http://www.miralex.pl/?product,pl,94 oraz oczywiście na ulotce. Do pierwszego zdania powinienem dodać jednak uwagę: "o ile to jest UCZCIWY lekarz. Bo niestety smutna rzeczywistość naszej służby zdrowia jest taka, że lekarze zmotywowani przez koncerny farmaceutyczne polecają pacjentom używanie medykamentow co prawda nieszkodliwych ale całkowicie zbędnych dla ich zdrowia. A potem jeżdżą na "szkolenia" do egzotycznych krajóe sponsorowane przez te koncerny. Dodam, że zdrowa pochwa nie potrzbuje żadnych irygacji ani innych zabiegów wystarczy normalne zachowanie zasad higieny.

Gość aleksa30
kobiety!! co wy robicie!!! ostatnio nabawiłam się drozdżycy-lekarz powiedział mi że to może być od chodzenia ciągle w spodniach.Broń Boże zakazał robienia jakiejkolwiek irygacji ponieważ to niszczy całą florę bakteryjną!!!. A jak już tak bardzo chcecie się wydezynfekować to polecam DOMESTOS!!! HA HA HA. To oczywiście zart bo może niektóra kobietka weżmie to sobie głęboko do serca i nie daj boże to zastosuje!!!!!!!!!!!!!!

Gość halina2929
Czesc :) Sluchajcie, a wiecie czy moge stosowac irygacje bedac jeszcze dziewica?

Gość kinia1216
dziewicom nie wolno żeby nie przerwało błony dziewiczej

Gość kinia1216
mój ginekolog zalecił mi abym kupiła irygator z tantum rosy no i kupiłam tylko nie mam pojęcia jak się mam zabrać za tą irygacje.. prosze pomóżcie

Gość Do maleeena o cytologii
Jak się ma upławy i towarzyszące im zapalenie pochwy, to nie robi się cytologii.Wynik nie będzie miarodajny. Najpierw nalezy wyleczyć stan zapalny. Widać,że nie bardzo masz pojęcie o tym,jak kobieta powinna o siebie dbać, więc nie oczerniaj lekarki.

Gość 21-lat-ka
Zauważyłam u siebie upławy, ale nie jestem pewna co to za infekcja. Biore antykoncepty od 4 lat i najwyraźniej nie wyszło mi to na zdrowie. W dodatku moj gin gada, żebym szykowała się na badania a ja tego tak nie chcę!!! Nie mogę się zgodzić na badania dopóki sama nie zaradzę temu czemuś. Czy napewno można dostać ten preparat bez recepty?

Gość do 21-lat-j

Gość adaxa
Dziwczyny !!! mamy sobie tu pomóc, a nie oceniać swoich spostrzezen i doświadczeń. Każda z nas ma innych ginekologow na kazda z nas inaczej dzialaja leki ktore oni nam przepisza.Wydaje mi sie,że nie można generalizowac!!! Zgadzam się z wypowiedzia pania ginekolog, że zdrowa pochwa niepotrzebuje irygacji (ale jak już ktoś ma ochotę ją stosować to też nie zaszkodzi -jeśli ktoś odczuwa komfort to prosze bardzo), jednakże nie mozna zapominać o tym ,że stosowanie irygacja odnosi sie także do osób chorych np. grzyb czy zakażenie -wtedy to konieczność, a jakim lekiem -to już zależy od organizmu.Jedne będą wolały tantum rosa inne aflovag, a jeszcze inne kefir,jogurt czy mleko(swoją droga te naturalne metody są także metodami dopuszczalnymi i bardzo skuteczne-przecież dawniej tylko to stosowano!) pozdrawiam i proszę o nie generalizowanie to nikomu nie pomoże :)

Gość karolka2604
hej dziewczyny.ja przeszlam grzybice pochwy (fatalna sprawa i dlugo mnie meczyla).niby sie wyleczylam,ale na wizycie kontrolnej okazalo sie ze jest jeszcze jakies zaczerwienie.bralam wiec lactovaginal.wzielam 2 zanim powiazalam pojawienie sie pieczenia z tym specyfikiem.odstawilam.kolezanki polecily mi tantum -rosa.podmylam sie 2 razy ale nie bylo ulgi.kupilam irygator i juz po pierwszej irygacji zauwazylam poprawe.ale sa podzielone zdania nt irygacji i teraz jak poczytalam wiecej to sie troche boje czy to na pewno dobre jest.no mi pomoglo.zrobilam irygacje 2 razy i jest naprwde lepiej;) pozdrawiam cieplutko

Gość uważajcie na aflovag
mnie ten aflovag podraznił:( czułam sie taka jakaś"opuchnięta w pochwie" :/

Gość Kaka76
Zwracam się do koleżanki stosującej irygację zwykłą wodą - nie wydaje mi się to dobrym pomysłem. Ja też tak kiedyś robiłam (szczególnie po stosunku) i chyba wypłukiwałam sobie tę całą dobrą florę bakteryjną, bo przecież w zwykłej wodzie płynącej z naszych miejskich wodociągów jest tylko sam syf... Potem musiałam się leczyć, bo przyplątały mi się z tego niezłe kłopoty. Chyba najlepiej będzie poczekać, aż pochwa sama się oczyści a jak już trzeba ją wypłukać, to środkami do tego przeznaczonymi :-) A Ty nie miałaś żadnych problemów po tych wodnych płukankach?

A ja właśnie przechodzę grzybice pochwy... Od kilku dni męczy mnie swędzenie ale dzisiaj już nie wytrzymałam i poszłam do ginekologa. Przepisał mi antybiotyk MACMIROR i maść Triderm. A do tego kupiłam Tantum Rosa ot tak z ciekawości :-) po przyjściu do domu zrobiłam irygacje. Nie wiem jakim cudem ale przestało mnie swędzieć :] Narazie mam spokój, zobaczymy co będzie dalej ;-) Pozdrawiam

Gość najalija
ja używam od paru dni Tantum Rosa i też jestem zadowolona bo non stop mam jakieś zapalenia i moja lekarka dała mi go do stosowania, ale o żadnym probiotyku nie mówiła żeby cos tam sobie zażywać. zreszta co lekarz to co innego mówi. piszecie, że wypłukuje te dobre i złe bakterie. a co ich nie wypłukuje? zjesz doustnie antybiotyk a też się wypłuczą. moim zdaniem, jeśli pomaga to nie ma się co tak tym przejmować, a irygacja sama w sobie nie jest taka zła jeśli pomaga, a kobieta czuje się komfortowo bez zapaleń i bakterii w środku.

Gość do Marta 87..
ja też mam twn MACMIROR strasznie duże te globulki. a co do tej maści to dobra jest też Piamafucort.

Gość skąd te zapalenia
od 2 lat męcze sie z tymi nawracającymi zapaleniami i ostatnio z grzybami. czy ktoś mi powie skąd to się bierze, skoro prowadzę higieniczny tryb życia i mam stałego partnera?

Ja jak pierwszy raz zobaczyłam te globulki MACMIROR to się wystraszyłam hehe. Poza tym trzeba wkładać je na noc i zakładać podpaskę bo wkładka jest za mała :-/ Ale ogólnie to dobry lek :-) pozdrawiam

Ja przy zapaleniu robie sobie irygację rannym moczem.Na noc daje do pochwy tampon ze swoim moczem a rano płukam środkowym moczem pochwe przez 2 tygonie.Naprawde skutkuje.

Gość karczewianka
Witam, ja leczyłam się na grzyby, upłaty, później nadżerkę przez ponad dwa lata...stosowałam róże leki, globulki, kremy i inne cuda..ale to nie pomogło...Stara kobiecina zielarka doradziła mi picie 2 x dziennie dwa łyki szałwi (ale nie w saszetkach) przez 3 tygodnie- ma to odtruć organizm...następnie zrobić nasiadówki z kwiatu jasnoty białej....robiłam kolposkopię, miałam posiew i jest super...Polecam zatem gorąco tą metodę...

Gość Teryzacja
A ja sie wlasnie dorobilam infekcji i suchosci pochwy przez nadmierna higiene i czeste irygacje. Wyplukalam sobie calkowicie flore bakteryjna i mialam co i rusz zapalenia. Zrezygnowalam z irygacji, zaczelam lykac LAcibios femina i dopiero wtedy byla poprawa.

Gość ile tej szałwii
mnie aflovag podrażnił, jest dla mnie beznadziejny i tylko wydane niepotrzebnie pieniądze:( miałam ostatnio bakterie, jest troche lepiej, ale w pochwie jestem dalej podrażniona:/ A co do tej szałwi - nie wiem czy dobrze zrozumiałam - 2 ŁYKI TYLKO??? to ile ogólnie mam wsypać łyżeczek do szklanki i czy zalać całą szklankę??