Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilona33

ciąża czy nie??

Polecane posty

Gość ilona33

Witam wszystkich. Mam problem: nie mam miesiączki 39 dzień, choc do tej pory miewałam max do 28 dni. Robiłam już 4 testy i kazdy znich był pozytywny, chociaż pasek stwierdzający ciążę był bardzo mało widoczny.Dziś zrobiłam właśnie ten czwarty i jest bardziej wyraźny. Byłam przedwczoraj u lekarza i nic nie stwierdził. Wczoraj robiłam USG, badał mnie dopochwowo chyba z 40 min. i też stwierdził ze nie ma ciąży. Czuję się jakaś nadmuchana i bolą mnie piersi, częściej też niż zwykle chodze siusiać. POMOCY!! Co teraz mam zrobić, jak się dowiedzieć??

idz do laboratorium i zrób hcg to hormon ktory pojawia sie we krwi jak jestes w ciazy.

Gość coccoch
to pewnie wczesna ciąża, której usg jeszcze nie wykryje... 4 testy pozytywne... chyba nie ma mowy o pomyłce? :) kasik ma rację, zrób test na obecność hcg - ok. 20 zł to kosztuje... no i dbaj o siebie.. ja wczoraj po raz pierwszy zobaczyłam bijące serduszko mojego młodego pasożyta...ehh

Gość ilona33
a możliwe to żeby lekarz w USG nie wykrył?? endometrium mam nawet na zdięciu i naprawdę tam nic nie widac jego wymiary to 0,88cm*2,81 i nie mam mozliwości ponoć żeby w tak małym się mogło jajo zagnieździc. Oprócz tego badania jeszcze jakieś inne istnieją?? a ile to hcg kosztuje? nie jest to tamo co testy z apteki?

Gość blizniaczka
Od razu na wstepie musze powiedziec ze na usg....dopochwowym ciaze mozna stwierdzic dopiero w 3-4 tygodniu i to tez nie jest regula! Oczywiscie moga wszczesniej byc widoczne jakies zmiany ale nikt Ci w tym okresie nie powie jednoznacnzie iz to ciaza! Ja bedac u lekarza tuz po terminie spodziewanej @ od razu sie dowiedzialam ze nawet jesli jest to ciaza, to poki co lekarz tego nie stwierdzi!

Gość ilona33
Ten od USG powiedział mi ze wiek ciąży oblicza się od dnia ostatniej miesiączki. więc wczoraj w/g jego wyliczeń ciąża ma 5,5 tygodnia. I już byłaby widoczna na 100% jego zdaniem. Martwi mnie też to, jak sie okazało gdy wyszłamj już gabinetu, to był chirurg. Nie wiem co mam myśleć, boję się!! A mój facet dzisiaj chce iść do niego i go opieprzyć, ze nie jest kompetentną osobą, a bierze się za takie rzeczy. Powstrzymać go czy ma stam iść?? Hehe!!

Gość coccoch
testy domowe wykrywają hcg w moczu, natomiast te szpitalne testy to badania krwi - wykrywają ten sam hormon, tyle, że we krwi właśnie i określają jego stężenie - różne w zależności od wieku ciąży. dlatego powinnaś zrobić sobie własnie takie badanie - około 20 zł - to już mówiłam.

koszt ok 20 zł.Test jest z krwi wiec stwierdza nawet młodziutka ciaze.W tescie z apteki tez badasz obecnosc hcg ale wynik nie jest taki miarodajny bo z moczu.Idz ba hcg..wiele sie wyjasni

Gość ilona33
Dzięki za wszystko, jutro zrobię ten test. A czy mam być naczczo? Pozdrawiam przyszłe mamy i te które na to czekają. Buziaki!!

Gość bellarossa
a czy ten test robi sie w przychodni? i w ogole to jest tylko i wyłacznie na ciaze test/ czy tez na cos innego? ja nie moge tego zrobic u mnie w przychodni bo moja mama ma tam kolezanke..

Gość ENIRO
lekarze moga sie mylic ... jezeli testy Ci pokazuja ze jestes mysle ze powinna miec watpliwosci. Ale powinnas zrobic tak jak napisaly dziewczyny wyzej.