Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anku31

do tych ktorzy sami robili zaproszenia

Polecane posty

Gość Inglott
Kupowałam u użytkownika GemStore. Klej nazywa się : Klej introligatorski MAGIC. Jest elastyczny, mocny, po wyschnięciu staje się przeźroczysty, więc nie ma stresu przy klejeniu.

Gość meliaja
ja chce zrobić zaproszenia i wizytówki na stół w tej samej tonacji. zawieszek na wodke nie bede mieć. w tej samej tonacji chcę też zrobić bileciki z podziękowaniami, które zostaną dołączone do ciasta dla gości. cisto dostaną zapakowane w pudełko jak bedą już szli do domu. u nas taki zwyczaj, ze daje się ciasto... wyliczyłam, że takie zaproszenie bedzie kosztowało około 1 zł. a na allegro widziałam takie najtańsze za 3,50. do tego wizytówki wyjdą bardzo tanio a na allegro są chyba po 1 zł. troche sie zaoszczędzi no i ja bardzo lubie robic takie rzeczy a do tego mam duzo wolnego czasu. :D

Gość wlasnie na zakupy u
gemstore sie czaje... ;) tylko nie ma wszystkiego co mnie interesuje ale ma chyba najtaniej i najwiekszy wybor na allegro...

Gość i u sprzedawcy anaz tez sa
ja robie w programie desingpro

Gość czy ktoś wie jak to zrobić
chodzi mi o te kteski przedzilające wizytówki i zaproszenia. zebym pozniej wiedziala gdzie ciac aby bylo rowno. na kompie mam te kreski a jak sie wydrukuje to ich juz nie ma! i jak zrobic aby na kazdej wizytowce bylo inne nazwisko!? wszedzie pisze mi sie to samo! chodzi o praogram desingpro.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeee

w każdym sklepie papierniczym powinny być papierowe sznurki, z nich po rozwinięciu mozna robić różyczki (takie sznureczki kupuje się na metry) , z bibuły, z materiału, z wstążek zakupionych w pasmanterii i nie tylko...

Gość jak zrobić takie różyczki
ooooo! dzięki! nie wpadłabym na to, że to ze sznureczków! :)

Gość a czym sie ich związuje
? i czym przymocowuje do kartek zeby nie odlecialy? jakis klej chyba specjalny.

taśmą dwustronną , klejem poliprenowym - malenką kropeleczkę, czy też te cudowne kropeleczki itd.

kurcze, czasem się zastanawiam, czy warto poświęcac tyle zachodu i zawracać sobie głowe takimi bzdetami jak zaproszenia. Owszem, powinny być przemyślane, eleganckie itd. a nie na odwal sie napisane długopisem na srajtaśmie, ale czy Wy uważacie, że ktos przywiąże jakąś większą uwage do tego JAKIE to zaproszenie jest? Ja kiedy dostaje zaproszenie to oglądam (czytam co i gdzie) i kłade na półke i tyle. Nie robie z niej domowej dekoracji ani nie zastanawiam się czy będzie to pasowało do winietek, czy jest ręcznie robione czy nie wiadomo co jeszcze. Zaproszenia powinny nawiązywac do uroczystości swoim wyglądem, ale bez presadyzmu. Zuważyłam nie tylko u siebie ale i u swoich znajomych, że nikt nie przykłada do zaproszen wiekszej wagi. dostało się OK. Teraz trzeba pomysleć o stroju, kiedy to jest itd. A kartke odkłada się tak szybko, jaksię ja dostało. Potem ew. jest potrzebna żeby oddzwonić albo sie upewnić gdzie jest uroczystość. I tak każdy ja będzie macał, ubrudzi, wygniecie...warto tyle zachodu?

Witaj Sekata :) Oj opłaca się (przynajmniej mnie ) zwłaszcza, ze takie pierdółki robię na codzień :) - nie musze kupować wstążeczek, różyczek, dziurkaczy , taśm, klejów itd bo to wszysko mam, a praca takich kartek nie zajmuje mi to tak duzo czasu jak się wydaje. I najważniejsze w tym wszystkim, własnoręcznie wykonane kartki - przewyzszają elegancją te sklepowe kosztują mnie 0, 60 gr za sztukę... a na internecie prawie takie same znajdzie się od 3, 50 zł wzwyż....bo takie ceny się podaje by zarobić :) właśnie o Tobie myslałam Sekata :) pamiętasz jak załozyłaś temat o tym, by nie wzorowac się na sukniach z internety? Bo inaczej one wyglądają...itd? Nieco się przestraszyłam, bo ja właśnie tak uczyniłam...dałam jedynie do firmy, która szyje suknie na wzór z katalogów. Po Twoim poście nieco się zastanowiłam ale zawierzyłam swojej intuicji... tak już ze mną jest, że wiem, co chcę i znam sie na tyle, że wiem, co mi pasuje, a co nie....a więc, wczoraj zobaczyłam pierwszy raz moją suknię slubną, przymierzyłam ją ... i czułam się cudownie... CUDOWNIE :D :D :D nawet nie będzie poprawek bo nic w niej nie brakuje, jest delikatna, zwiewna, dziewczęco - kobieca, niesforna :D w moim stylu i jestem szczęśliwa, że po raz kolejny moja intuicja mnie nie zawiodła. Zobaczyłam kiedyś ten model na internecie i przez kilka miesięcy ani jedna mi się juz nie podobała, nieco Twój post mnie przestarszył, ale wszystko w porządku :) Fakt, że dla innej dziewczyny może byc porażka kupować bez wczesniejszego przymierzania - masz rację - sprawdzenia jaki wzór, styl pasuje, bo nie każda zna siebie na tyle by na wstępie wiedzieć, co jest najlepsze dla nas... ja siebie znam i wiem w czym mogę czuć się dobrze itd.... pozdrawiam :)

Gość laolaila
Dlatego zamowilam gotowe z allegro za 1,3 za sztuke. Sa eleganckie i delikatne bez motylkow, ptaszkow itp :D Co prawda musze sama wpisywac imiona i nazwiska i wszystkie inne dane ale to dobrze bo od ich zamowienia lista gosci juz 5 razy sie zmienila :D

Gość laolaila
Za to sama robie bukiet i ozdoby na samochod bo to oplaca sie duzo bardziej. Zwykle sztuczne ozdoby kosztuja okolo 50 zl a jakbym chciala ladnie tak jak zrobie to jest to koszt okolo 200-300 zl a mi to zajmie 20 minut. Z kwiatami tak samo moze troszke dluzej bede je ukladac

Gość do lara27
czy moglabys podac skad zamawialas sukienke bez wczesniejesego ogladania? bo ja tez znalazlam na internecie i zadna inna mi sie nie podoba a w sklepach takich nie ma!!! zaproszenia bede robic sama i juz nie moge sie doczekac! uwielbiam robic takie rzeczy ie mowiac juz o tym ze taniej wyjdzie, mam duzo czasu i checi! wiec czemu mam kupowac. do tego nie bede musiala nic wypisywac recznie bo wydrukuje wszystko na komuterze. tez nie przypatruje sie godzinami zaproszeniu ani nie stawiam go na wystawe na meble jak dostene od kogos, ale jak zaproszenie jest ladne to to zapamietuje. i mysle sobie jak go zobacze pierwszy raz, takie; ooooooooooooooo!!! ładne mają zaproszenia!!!! :D nawet o takie szczegóy zadbali! (mowie tu o sytuacji gdy dostaje zaproszenia na wesele od ludzi) nie wiem, moze to ja tak zwracam uwage a inni wcale...?... wiec i ja chce miec ladne zaproszenia, jakies wyjatkowe choc wiem doskonale ze kazdy tylko spojrzy i rzuci je w kat. pozatym chce tez zrobic w tym samym stylu wizytowki na stol z nazwiskami.

suknię szyto mi na sląsku, jeżeli Jesteś zainteresowana, podam adres. Suknia wygląda prawie identycznie (prawie, bo chciałam inne kwiatki i bez trenu). Moja suknia kosztuje w sklepie4590 zł, ja ją mam za 1600 zł. a firma, która szyła tę suknię jest podobno na rynku bardzo długi i specjalizuje się przede wszystkim szyciem sukni na wzór tych z katalogów

Gość laro27
oooooo... na slask to za daleko dla mnie... ale czy ty jezdzilas do przymiarek czy uszyli ci tak "internetowo" ;) a dopiero do ostatniej przymiarki pojechalas? i czy szyja tylko suknie z ich katalogow czy każdą? i czy to nie chodzi przyopadkiem o salon SOPHIA? bo jeśli tak to mam tam koleżanke, która szyje suknie i nawet proponowała, że mi uszyje... jeśli możesz to podaj ades. :)

:) wydrukowałam sobie moją suknie ze strony, pojechałam, pokazałam i dałam do wyceny, tydzień później zadzwoniono do mnie i powiedziano cenę...dla mnie do zaakceptowania więc pojechałam do zmierzenia mnie.... podałam dodatkowo link do mojej sukni by widzieli lepiej jak ona wygląda ( wyraźniej widać jak wydrukuje się na papierze fotograficznym), przyjechałam za miesiąc i suknia czekała na mnie gotowa. Trochę się obawiałam, że cos nie pójdzie po mojej mysli, ale niesłusznie... :) to nie jest Sophia, ale oni szyją każdą, o mojej powiedzieli, że jeszcze nie mieli takiego zlecenia, ale szyją różne :)

Ja też robiłam sama zaproszenia. 1szt wyniosła mnie 0,6zł. Na allegro kupiłam 2 rodzaje papieru, tasiemkę. Projekt zrobiła mi świadkowa w corelu, drukowałam u siebie w firmie, składałam ze świadkową i moim D. W 2,5 godz zrobiliśmy ok 110szt zaproszeń. Są jedyne i niepowtarzalne :) Wyszły tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f360de1f899f1378.html

Gość nosuper ale czym je
pocieliście aby wyszło prosto?

Akurat miałam gilotynę w domu, a siostra w programie narysowała delikatne linie, po których można było ciąć również nożyczkami. Z jednej kartki A4 wyszły 3szt.