Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pup

EGIPT - prosze o jakies praktyczne informacje i rady

Polecane posty

Gość pup

wybieram sie neidlugo a podobno na turystow - nowicjuszy czekaja rozne niespodziewanki typu - zemsta faraona (problemy zoladkowe) itp. ktos byl i moze cos doradzic?

Gość cóż..
ja przed posiłkami strzelałam sobie kielonka czystej i nic mi nie dolegało weź ze sobą jakieś środki na biegunkę na wszelki wypadek

Gość pjp
a jest jeszce cos co powinnam wiedziec, a w przewodnikach tego nie pisza? :)

Gość cóż..
na wycieczce do Kairu przygotuj się na wielki wyścig autokaów Ci kretyni kierowcy bawią się na drodze ja miałam wypadek autokarowy tam właśnie , wybuchła opona, bo byla kompletnie łysa i autobus zjechał na pobocze i przewrócił się na miejsce przyjechał ambulans, w którym były tylko nosze....nawet lekarza nie było a tak poza tym to nic nadzwyczajnego się nie zdarzyło ;)

Gość pjp
oj... dziekuje za info :) a czemu oni sie tak scigaja?

Gość cóż..
podobno tak sie zabawiają przewodnik nam powiedziała, że to chamy i tyle jej koleżanka dostała od jednego takiego drivera w twarz za to, że mu zwróciła uwagę, żeby zwolnił, bo ludzie się boją acha weż sobie rurkę i maskę jak masz - obok mojego hotelu była rafa- fajna sprawa

Gość pjp
ciekawe... a nurkowac nie umiem - nawet z rurka :( ale - moze sie naucze :D

Gość heykee
O to chodzi, że jedziesz do Egiptu i uczysz się tego, o czym zawsze mażyłaś :) W wakacje pierwszy raz zanurkowałam w morzu, zaczęłam grać w siatkę (wcześniej nie znosiłam) i pływać kraulem. Mój misiek mnie motywował, może to dlatego ;) Ale w przyszłe też jedziemy do Egiptu nie wyobrażam sobie teraz wakacji bez maski i płetw do nurkowania! :D

Gość twrwe
mojego kumpla spotkala klatwa faraona:D meczyl sie kilka dni biedak

Gość nigdy nie pij
tamtejszej wody z kranu...tylko butelkowana... jesli nie, to twoje wakacje spedzisz w toalecie...

Gość porando
Egipt piękna rzecz. Co do klątwy faraona, nie warto brać polskich lekarstw, bo są one kompletnie nieskuteczne. W Egipcie można kupić jakieś ichnie specyfiki, które są dużo mocniejsze. Nie pamiętam niestety nazwy, ale rezydent na pewno będzie wiedział.

Gość Mushee
Hm, ja byłam z rodziną, pięć osób razem, jedliśmy w hotelu i czasem w lokalnych knajpkach i nie mieliśmy żadnych sensacji. Więc z klątwą faktycznie bez przesady :) Jak ktoś się boi, to niech korzysta z wyżywienia hotelowego, tam wszystko powinno być higieniczne i w odpowiednim standadzie. Oczywiście zależy od hotelu, my byliśmy w Regency Plazie.

Gość Egipt jest fantastyczny
byłam tam 2 razy. Wejdź sobie na to forum http://forum.wakacje.pl/ Znajdziesz tam wszystkie potrzebne Ci informacje

Gość Egipt jest fantastyczny
nie pij drinków z ich lodem. Ja miałam faraonkę. Dramat. 24 h w łóżku z wysoką temperaturą, wymiotami i dreszczami. Ale od razu wzięłam ichniejsze tabletki antinal. I szybko przeszło. Kupcie od razu po przylocie w aptece i jak tylko zacznie Was kręcić od razu 2. Miłego urlopu :)

Gość Naatkaa
Jak jest na miejscu (Hurghada) z dostępnością i ceną pieluch dla dzieci?

Gość taratina
Bez problemu, są w sklepach i supermarketach, ceny w normie.