Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie...

POMOCY - CHCE PRZESTAC BRAC TABLETKI ANTY!!!

Polecane posty

Gość boje sie...

Chce przestac brac tabsy ale nie moge sie przełamac... Biore je od roku i nie wyobrazam sobie wspolzycia bez tabletek a nie moge sobie pzoowlic na ciaze teraz... z drugiej strony mam juz dosc trucia sie... cellulitu ktorego sie nabawilam od tabletek i rozstepow! jestem mloda i nie chce sie zamienic w potwora przez tabletki :( ale panicznie boje sie wpadki jak je odstawie .... mozecie mi pomoc? z gory dziekuje za rady

Gość lolo -------
Ja brałam przez 2 lata, i zrezygnowałam w ubiegłym miesiącu, ale nie wytrzymałam i poszłam wczoraj do lekarza po receptę i znowu zaczynam brac, przez miesiąc jak nie brałam to bałam sie i chce miec znowu pełen luz

Gość ASienieczkaAA
hmmmmm.. celulit i rozstepy przez tabletki?? pierwsze słysze o takich objawach.. moze zmien tabletki a potem jak juz bedziesz mogła zaryzykowac przejdz na kalendarzyk

Gość boje sie...
zmieniałam juz 3 razy i nic :( jest coraz gorzej

Gość Do autorki..
Ja mam przebarwienia od slonca, robia mi sie zylaki. Cera zero poprawy a wrecz mialam lepsza, libido rowne zero. Nienawidze tabletek lecz nie dam rady kochac sie na samych prezerwatywach. Po slubie znow chce rzucic :(

Gość boje sie...
ja dodatkowo od prezerwatyw mam uczucie pieczenia ... ale nie moge juz patrzec na te skutki uboczne :( helppp

Gość lolo -------
To może plastry??

Gość boje sie...
ale plastry to tez hormony... pewnie sa lepsze ze wzgledu na to ze nie przeciazaja tak zoladka ale mysle ze bedzie po nich tak samo jak po tabletkach :/

Gość ENIRO
znam to moje libido tez sie zmniejszylo jak bralam Cilest. Teraz zrobilam przerwe na miesiac i mam ochote na seks przez caly czas. Ale tez sie boje ze zajde w ciaze i tez sie bije ze soba czy wrocic do pigulek czy nie ...

Gość Nie wiem a chcę222
hej a ja chcę zacząć ale nie znam dobrego naprawde dobredo lekarza na śląsku aby mi powiedział że mogę brać hormony wraz z moim silnmi lekami nasercowymi a tu jest problem bo te leki to program leczenie wiec jestem królik doświadczalny!!! Pozdrwiam

Gość boje sie...
z moim libido jest wszystko ok przy tabletkach no chyba ze zmniejsza sie posrednio przez nie dlatego ze nie moge juz patrzec na siebie jak sie rozbiore i widze ten cellulit ktorego jeszcze pare miesiecy temu nie bylo :(

Gość zaniepokojona..
Ja tek nie na temat ale rownierz szukam wsparcia i rady.Otoz moj gin wyjechal a ja musze we wtorek wziac tabletke,przerwa nie bylaby problemem gdyby nie to,ze kochalam sie z moim facetem we wtorek i mam obawy,ze jak nie wezme to bedzie wpadka :(

Gość ENIRO
A nie mozesz isc do jakiegos prywatnego ginekologa?

Gość zaniepokojona..
Tez o tym pomyslalam ale... szczerze powiedziawszy to nawet nie znam zadnego a z tego co slyszalam to raczej na zapisy.Caly wekend mnie w domu nie bedzie wiec bede miec tylko poniedzialek na dzialanie.

Gość ENIRO
Napisz nowy temat czy zna ktos jakiegos ginekologa w twoim miescie. I napisz ze to musi byc prywatnie ... mysle ze jak zadzwonisz do niego/jej i opowiesz swoja sytuacje to nie bedzie problemu z wydaniem Ci recepty. Albo bedziecie musiali uzywac prezerwatywy

Ktoś pytał o dobrego lekarza na Śląsku..w Katowicach przyjmuje świetny pan profesor Cekański,ale niestety nie znam adresu. A problem jest mi znany-biorę tabletki od 6 lat i już raczej nie przełamię się aby przestać..

Gość boje sie...
dziewczyny, jakie zabezpieczenie stosujecie po rezygnacji z tabletek ?

Gość gosta
Ja tez biorę 6-7 lat nawet nie pamiętam. Różności w takiej kolejności cilest,logest,mercilon,diana,regulon,yasmin. I mam taki problem ,że libido poniżej zera. Rozstepy nawet na piersiach. jak robie przerwę to najdłuższa 4 miesiące. W tym czasie też prawie zero seksu w obawie,że po odstawieniu łatwiej wpaść. Błędne koło. Kupa badań. To jest chore ?? Ale nie potrafię odstawić bo boję się ciąży.

Gość boje sie...
a jednak znalazl sie ktos kto ma podobny problem jak ja - tez nabawilas sie rozstepow od tabsow:>? a co z cellulitem? bo u mnie sie juz pojawil mimo ze cwicze, jestem szczupla itp itd...

Gość g.....
Dziewczyny ja tez brałam przez 2 lata no i w końcu powiedziałam dość nie było to łatwe bo tak jak Wy najgorszy był strach przed niechcianą ciążą. Ale przełamałam się zaczeliśmy używać prezerwatyw i nic się nie stało nie jestem w ciąży. więc głowy do góry spróbujcie przełamać psychikę, bo szkoda Waszego zdrowia. Powodzenia.

Gość khfgik
uppppppp

Gość gosta
Celluit tez mam. Wogle to po yasmin mam tradzik jakiego będąc nastolatka nie miałam. W dekolcie na plecach mam ropne krosty. Bolą a jak znikną pojawiaja sie nowe. Błędne koło. Mimo wszystko boję odstawić. Kiedys zabezpieczałam się uzywając globulek patentex i jakos było. Ale to jest takie pieniące, wypływa potem z człowieka i za nim sie rozpuści trzeba leżeć jak kłoda !

Gość boje sie...
yasminem tez sie trulam przez dobre 5 miesiecy i wlasnie przy nim zaczely sie te wszystkie problemy:/ zmienilam i teraz biore co innego , samopoczucie ogolnie ok ale ....

Gość gosta
Ja właśnie truję się yasminem. Chyba wezmę to opakowanie ( oj jeszcze jedno ma w zapasie-chyba przez ten czas zstanowię się co dalej ? ) A jAk włosy mi się posypały.

Gość jaaaaaaaaaaa
a ja po yasmin mam wszyrtko super, wlosy i cera jak marzenie, schudlam, a biust troszke podskoczyl w gore:) mnhiam :)

Gość Kotek000
ja bralam rok diane35 i przestalam 3m-ce temu, wtedy to moja twarz zmienila sie w jedna farme krost. oprocz tego cellulit i utycie:( moglam ja, mozesz i Ty

Gość boje sie...
ale ja nie wyobrazam sobie seksu bez tabletek ktore zaczelam stosowac wraz z rozpoczeciem zycia seksualnego... ile razy umieralam ze strachu ze jestem w ciazy mimo ze bralam tabsy... teraz mi to juz przeszlo ale nie wyobrazam sobie co bedzie kiedy je odstawie? :(

Gość boje sie...
KOtek czy Ty nabawilas sie cellulitu i pryszczy po odstawieniu ? czy w trakcie stosowania ?

Gość ex yasminka
ja bralam ok 2 lata, jeanine a przez ostatnie 3 miechy yasmin. efekt? 7 kilo na plusie!! cellulit matko jedynego Boga! tragedia. yasmin to koszmar bole glowy, zawroty, bolące nogi, opuchlizna. teraz juz nie biore nic 3 miechy, za 10 dni zobacze sie z facetem, z ktorym nie widzialamn sie przez te 3 miechy ale do tabsow nie wracam! nkaly mnie grzybice pochwy i wogole mowie NIE. gdyby nie rozłąka z partnerem na pewno nie odważyłabym sie odstawić ale stwierdziłam że szkoda mojego zdrowia i ze lepiej się czuję gdy ich nie biore, ale jest takiego uzależniającego w tych tabsach, dają poczucie bezpieczeństwa, dlatego tak trudno je rzucic, ja miałam przez pierwszych pare dni dziwne uczucie koło 22-23 ze coś musze wziąć...alepotem to ok:) okres po odstawieniu sie pojawił wiec luz, pryszczy brak, moze pare na plecach ale to zawsze mialam, no i bardziej przetłuszczają mi sie włosy! ale ogólnie lepiej. teraz bedziemy jechać na gumkach ewentualnie plus globulki ale nie dajmy sie spanikować w ciaże nie jest tak prosto zajść.... buziaki

Gość boje sie...
yasmin tez juz przerabialam a przy okazji migreny i wlasnie rozstepy i cellulit :( zmienialm na co innego ale zle mi z tym i tak... chce przestac ale nie moge