morelkaaa 0 Napisano Sierpień 25, 2006 j.w.czy to coś boli i czy tylko u gina moge to zrobić??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Promiscuous caffee Napisano Sierpień 25, 2006 hmm.. wprawdze nie miałam ale wątpie żeby bolało, ginekolog może Cię skierować na badanie piersi, ale polecam od razu wybrac się do onkologa, w przypadku onkologa-chirurga trzeba mieć skierowanie od lakarza rodzinnego, jeśli czujesz coś w piersiach nie ma sensu iść do gina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morelkaaa 0 Napisano Sierpień 25, 2006 byłam dzisiaj na badaniach okresowych z pracy i lekarka coś wyczuła,mówiłą żebym nalepiej po okresie poszła je przebadać.Trochę się przestraszyłam :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Promiscuous caffee Napisano Sierpień 25, 2006 lekarka źle mówiła na badanie piersi u onkologa oczywiście(u ginekologa nie bardzo...;)) idzie się podczas miesiączki. hmm wyczuwalne zmiany no niestety trzeba zbadać, ginekolog jest od czegoś innego:) i szybciutko leć bo im mniejsze ty lepiej, nie chcę straszyć ale w leczeniu zmian w piersiach stosuje się metodę jeśli jest duże wycinamy:( ach cos o tym wiem, nawet dzis byłam na kontroli:) ile masz lat??bo jeśli niewiele koło powiedzmy 20 to albo nic jupii albo raczej nic groźnego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady13 0 Napisano Sierpień 25, 2006 kiedys robiłam usg piersi, pani doktor po prostu specjalnym urządzeniem(po wczesniejszym nażelowaniu piersi) \"jeździła\" po moich piersiach...nic nie boli:) i zrobi je lekarz ginekolog(robiłam w prywatnym gabinecie)lub da skierowanie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neni 0 Napisano Sierpień 25, 2006 a ja na usg piersi dostałam skierowanie od ginekologa (ktory bada tylko recznie piersi przy wizycie) do pracowni radiologicznej i tam mi je wykonala mila pani:0 troche sie denerwowalam bo bylo to moje 1 usg ale nic strasznego :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morelkaaa 0 Napisano Sierpień 25, 2006 mam 20 kilka lat ;) mam nadzieje ze to nic takiego,że tak naprawdę strach ma wielkie oczy.Dobrze ze nic nie boli;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morelkaaa 0 Napisano Sierpień 25, 2006 słuchajcie ale bez skierowania ,prywatnie można pójść do gina i bez problemu zrobic??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Promiscuous caffee Napisano Sierpień 25, 2006 up up bo ja nie wiem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sisterone 0 Napisano Sierpień 25, 2006 Ja byłam za darmo na kasę, długo nie czekałam. Zorientuj się, czy jakis lekarz u Ciebie nie robi, w moim 25 tys. miescie chyba tylko jeden taki jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ella23 Napisano Sierpień 25, 2006 ja bylam prywatnie bez skierowania:) to normalne usg i nic nie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morelkaaa 0 Napisano Sierpień 25, 2006 ok dziewczyny,dziekuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spokojnie to tylko awaria Napisano Sierpień 25, 2006 To się jeszcze dopiszę.Kosztowało mnie 30 zł,nic nie boli.Moja mama miała mammografię i podobno ściska się piersi,aby zbadać.U młodych kobiet raczej robi się usg(podobno jest bardziej wiarygodne,ale czemu?pojecia nie mam)No,chyba,że ma się obfity biust,wtedy mammografia. Moim zdaniem zacznij od gina,choć bez żadnego musu wykonała mi badanie piersi(rękami)jedynie doktor,która przedłużała mi ważność prawa jazdy!!! Czy guzka sama nie wymacałaś?Kiedyś miałam taki(jako młoda dziewczyna)i powiem Wam,że przeraża mnie podejście.Mama zaprowadziła mnie do pani ginekolog(odtąd nie chodzę do bab)ta pomacała i tyle.Za dobrą monetę wzieła,że wielkość zmienia się wraz z cyklem.Żadnych badań,nic kompletnie.Szczęście,że młoda byłam i głupia i jak po kilku latach zaszłam w ciążę problem zniknął.Ale boję się nawet myśleć coby było gdyby...podejście fatalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morelkaaa 0 Napisano Sierpień 26, 2006 nie pozostaje mi nic innego juz jak tylko udać się do lekarza;)Podobno tak 6,5 dn. po okresie powinno się robić takie badania.Piersi nie są w tedy takie nabrzmiałe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 14, 2013 ja dzwoniłam do radiologa i powiedział, ze nie ma znaczenia jaki dzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 14, 2015 Badanie usg piersi nie boli, nie masz się co bać, dodatkowo polecałabym wybrać Ci się na pierwsze takie badanie prywatnie. Sama regularnie uczęszczam do www.sofimed.pl i bardzo sobie chwalę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Migea Napisano Wrzesień 16, 2015 http://www.lactovaginal.pl/abc-badan,135/usg-piersi tu masz opisane jak wygląda to badanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 22, 2015 Nic nadzwyczajnego. Trzeba się położyć i wziąć ręce za głowę. Smarują takim specjalnym żelem i wykonują badanie jeżdżąc powoli takim urządzeniem. Na pewno nie ma się czego się bać ;). Ważne tylko żeby trafić na dobrego specjalistę. Jak ktoś jest z Warszawy to polecam Gabinet USG na Białobrzeskiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariola334 Napisano Luty 26, 2016 Nie jest to straszne czy bolesne badanie :) Trochę jak usg jamy brzusznej :) Warto robić, żeby nie przeoczyć rozwoju jakieś choroby :) Ja robię co roku usg tutaj http://www.mediconcept.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 19, 2016 Poczytaj sobie tutaj http://gabinetginekologicznybialystok.pl/uslugi/ , jest fajnie opisane na czym polega mammografia czyli usg piersi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2016 Ja byłam w szpitalu na usg piersi i to wyglądało jak usg brzucha :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 2, 2016 USG piersi nie boli, nie jest to nic strasznego. Ja regularnie robię usg w www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 25, 2016 to nic strasznego, ważne żeby robić robić takie badania regularnie. Na usg i do laryngologa chodzę zawsze do tej placówki http://www.larmed.pl/ w żywcu. Mają nowoczesny sprzęt i świetnych specjalistów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 14, 2016 USG piersi to nic strasznego. Wczoraj miałam właśnie robione. Najpierw lekarz dokładnie zbadał mi piersi potem leżałam na kozetce z rękoma założonymi za głową. Podczas badania lekarz prosił tylko abym głęboko oddychała i zatrzymywała oddech. Takie obrazy każdego fragmentu badanej piersi są na monitorze bardziej czytelne. Samo badanie trwało ok.15 minut. Zbadajcie sobie piersi by być pewną, że wszystko w nich jest ok. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 13, 2016 to nie jest takie straszne badanie. Ginekolog robi CI badanie kiedy masz ręce na głowie. wtedy wszystko lepiej widac. Ja robilam w http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i naprawde nie ma sie czego bac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość naniuszka Napisano Styczeń 4, 2017 w porównaniu z mammografią USG to sama przyjemność, ale pozostaje też kwestia intymności, nie każda kobieta chce aby obcy mężczyzna badał jej piersi, ja raz miałam takie badanie i czułam się bardzo skrępowana, nie chciałąm tego powtarzać, badałam się sama w domu,na początku przy użyciu medoty palpacyjnej, teraz już się wspomagam się specjalnym urządzeniem do samokontroli piersi, jego skuteczność jest taka jak skuteczność badania USG, więc wiem, że piersi mam pod stałą kontrolą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina8866 Napisano Styczeń 14, 2017 Naniuszka o jakim urządzeniu mowisz? Dostałam skierowanie od endokrynologa na usg piersi, akurat trafiłam na Pana doktora. Badanie palpacyjne było dla mnie dość krępujące, nie wiedziałam jak sie zachować. Czy to urządzenie jest ogólnodostępne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 14, 2017 jakie zacofane baby , wstydzic sie lekarza porazka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewa 1990 Napisano Styczeń 16, 2017 Przeczytałam Wasze odczucia i chciałam Wam powiedzieć, że gdy pierwszy raz lekarz poprosił mnie aby rozebrać się do połowy w celu zbadania piersi czułam się dziwnie i mało komfortowo. Z pewnością dlatego, że mam bardzo duże, ciężkie i choć mam 26 lat - nieco obwisły biust /rozmiar 75HH/. W ubiegłym roku w lewej piersi tuż pod brodawką wyczułam wyraźne jakieś dziwne zgrubienie. Poszłam z tym do ginekologa zbadał mnie i zrobił także dość długie USG piersi. Okazało się, że obie piersi mają budowę gruczołową z tendencją do zmian o charakterze dysplazji. Mam zalecone co pół roku kontrolne badanie dotykowe u lekarza + USG oraz między 6-9 dniem cyklu konieczne samobadanie. Niedawno w tym celu kupiłam w aptece zwykłe rękawiczki chirurgiczne i...znacznie lepiej badając się poznaję wreszcie strukturę budowy wnętrza obu swoich piersi. Wypróbujcie same! Koszt żaden! a WYCZUWALNOŚĆ ewentualnych zmian znacznie lepsza. Naprawdę POLECAM! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 6, 2017 Właśnie się wybieram do mojego ginekologa na badanie piersi do http://gabinetypawlik.pl lekarz bardzo fajny i jak ktoś się stresuje takimi wizytami i jest z Poznania lub okolic to polecam tego lekarza. Potem jeszcze cytologie zrobie, chce sie dobrze przebadac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach