Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się boję

SKURCZ MACICY W NOCY W CZASIE CIążY

Polecane posty

Gość tak się boję

Jestem w 13 tygodniu ciąży i boję się bo już któryś raz z kolei chwycił mnie silny ból macicy. Dzieje się to zawsze w nocy po lewej stronie macicy.Ból jest tak silny że mnie budzi. Na szczęście jest krótkotrwały ale póżniej mam miejsce skurczu całe obilałe. Nie wiem czy mam się martwić,może to jest normalne w czasie ciąży ? Zaznaczę że bóle mam raz na dwie noce,czasami co noc. Boję się żeby nie zaszkodziło to mojemu maleństwu w brzuszku.

Gość najlepiej z lekarzem
porozmawiać, nie z koleżankami na forum :O

witam,ja dokladnie mam ten sam problem,jestem w 9 tyg w poniedzialek 10 i dzisiaj np miala taki bol okropny od zeber taki ciagnacy w dol macicy i konczacy sie na odbycie to jest cos niesamowicie bolacego,dzisiaj mniej wiecej wygladalo to jak skurcze co jakis czas,czy to cos groznego czy mam sie zglosic do szpitala?bardzo prosila bym o odpowiedz

Gość najlepiej z lekarzem
No mówię, do lekarza 😠

Gość tak się boję
Tivi ty lepiej idz do lekarza. Ja na ten luksus nie mogę sobie teraz pozwolić bo jestem w pracy-sama,nie ma mnie kto zastąpić. Mój skurcz jest tylko jeden na całą noc. Tak skrycie to mam nadzieję że to jest to samo co skurcze łydek.

Gość tak się boję
Czy nie ma już nikogo kto by coś wiedział na ten temat ? Ja wiem że ważna jest wizyta u doktora ale mój gin i tak przyjmuje dopiero od wtorku.

Gość tak się boję
uuupppp

Gość 7777
a czy któraś z was odczuwa taki dziwny ból np. przy kichaniu? bo ja jak kicham, to mam wrażenie, że mi się cała macica z jajnikami odkleja...takie dziwne uczucie, bardzo boli przez chwilę, później już jest ok...to 7 tydzień...

Gość Achsonik
Dziewczyny! Radze skontaktowac sie z lekarzem. Jednak to nie musi byc nic powaznego. Niepamietam jak to sie dokladnie nazywa ale macica sie obkurcza i dlatego odczuwacie takie bole. To raczej normalne aczkolwiek zapytajcie lekarza co i jak. Pozdrawiam Mama 6mc Bartusia

ja przy kichaniu tez tak wlsnie mam wole sie skulic i dopiero kichnac bo jak tak kicham to pojawia sie taki bol i takie uczucie,do lekarza jestem dopiero zapisana na 7 wrzesnia ale lekarz mowila ze jak cos to do szpitala i kurde nie wiem co mam zrobic bo dzisiaj jest sobota,i wogole to dostalam tabletki duphastron przeczytalam na ulotce ze to na podtrzymanie ciazy,lekarz mowila ze to rozkurczowe i nie wiem co mam zrobic,czy czekac do tego 7 wrzesnia czy jak pozatym jeszcze boli mnie brzusz od wczoraj i to tak dosyc mocno

Gość 7777
no wlaśnie tivi... przy kichaniu jest najgorzej, a jestem wlaśnie przeziębiona, więc kicham na potęgę..poza tym od początku mam skurcze podobne do miesiączkowych...byłam u ginekologa 3 dni temu, stwierdzil, ze z ciaza wszystko w porzadku, serce wali malemu jak oszalale...sama juz nie wiem

no wlsnie a ja bylam i poki co nie mialam usg wiec nie wiem czy wszytsko w porzadku czytalam teraz na interenecie ze inne bol niz takie jak sie odczuwa przy okresie(choc powinny byc nawet nie odczuwalne) nie powinny wystepowac i trzeba isc do lekarza

jeżeli chodzi o ból przy kichaniu to jest to raczej normalne. Macica się naciąga i więzadła obłe są ponaciągane i niekiedy przy kichnięciu lub nagłym zmienieniu pozycji mogą występować.

Gość ewilka
ja pewnego dnia miała takie lekkie skurcze z lewej strony.W końcu nie wytrzymałam i pojechałam do szpitala.Lekarka położyła mnie do szpitala mówia,że to skurcze które moga wywołac ciążę i potrzebne sa zastrzyki rozkurczowe.Poleżałam tylko jedną noc,bo następnego dnia miałam swój własny slub.Ale nie na żarty sie przeraziłam.Potem w domu brałam zastrzyki i nospe i teraz narazie jest ok.Więc idźcie do lekarza i nie zwlekajcie,bo potem może być za późno.

Gość a macie jakieś krwawienia

no ja bylam u lekarza,zbadal mnie izrobil mi usg dopochwowe i poraz pierwszy ujrzalam swojego maluszka,to nie samowite uczucie,lekarz powiedzial ze dzidzia jest zdorwa i wszytsko oki poprostu zwiekszyl ilosc dziennej dawki tabletek:)