Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulkaaaa19

problem suchego oka

Polecane posty

Gość anulkaaaa19

witam nosze soczewki b&l toric na astygmatyzm ale mam tak suche czy, ze musze je kropic co godzine bo inaczej soczewki ocieraja mi sie o oczy. przez to kropienie makijaz czasem cierpi...oczy mam całe zaczerwienione i czasem bolą... czy ten problem suchego oka da sie jakos wyleczyc? czy ktos sie z tym spotkał? czy musze rezygnowac z soczewek?dodam, ze pracuje w biurze gdzie jest bardzo suche powietrze do tego ciagle przed komputerem i to moze etz wpływa na nadmierne wysuszanie jak soebie z tym poradzic? doktor mowi tylko o kropieniu a to nie pomaga, musze zmienic okuliste ale wczesniej chce Was zapytać

też mam suche oko i noszę soczewki. we wszelkich sklepach, biurach, nawet na uczelni po jakimś czasie soczewki dają znać o sobie, bo wysusza się oko. okulistka przepisała mi krople, sa na tyle dobre, że mogę ich używać na soczewki. nazywają się hylo-comod. kropię oczy kilka razy dziennie i muszę powiedzieć, że pomaga. suchość oka znika i soczewki już nie przeszkadzają.

Gość anulkaaaa19
ile kosztuja? i jakie masz osczewki jesli moge zapytac

Gość anulkaaaa19
słyszałam o tych soczewkach, ze sa bardzo dobre ale ja nie moge ich nosic bo na moja wade ich nie ma bo mam astygmatyzm no i nie wiemc o zrobic prbowałam kiedys te z johnsona ale strasznie mnie oczy szczypały po 2 godzinach a podobno sa świetne-nie wiem czemu tak miałam

Gość anulkaaaa19
a czy to mozliwe? moj okulista powiedział ze jak nosze b&l i jak przechodze na johnsona to moga mi sie dlatego wieksze osady białkowe osadzac, dzw\iwne nie? zapytałam go bo sie osadzały ale taka odpowiedz? co ma piernik do wiatraka? jak myslicie?

też próbowałam johnsona, te nowe z hydraclear. były dobre, ale strasznie cieniutkie,więc zwijały się przy każdej możliwej okazji, sklejały a nie dla mnie taka zabawa :) te o2 sa bardzo dobre i narazie sobie je chwale. jeśli aż tak Tobie przeszkadza,to może powinnaś do dłuższego siedzenia przy komputerze zakładać okulary? ja tak robię, szczególnie w weekend, kiedy np nie wychodzę. ale wiadomo, że soczewki o niebo wygodniejsze.

pierwsze słyszę takie coś. jeśli dba się o soczewki i codziennie po ściągnięciu myje płynem, to osady zostają usunięte. nie ma to nic do zmiany samych soczewek. a tworzyć się będą zawsze :)

Gość anulkaaaa19
wiesz mam taki problem ze nie umie chodzic w okularach po ulicy , dziwnie mi sie patrzy a w soczewkach super bo sa na oku, w okularach jakbym zeza miała a mam dobrze dobrane bo byłam o\u kilku okulistów no i odpada bo musze miec korekcje cały czas, a do pracy musze jakoś dojść ;( nie wiem co zrobic a mi tez te z johnsona sie strasznie zwijały w rulonik i nie umiałam sobie z nimi poradzic, a oprocz zwijania były w porzadku?

Gość anulkaaaa19
aha a powiedz mi jak wygladaja te twoje osady? moja na prawym oku to takie kropeczki i gdzie niegdzie wiecej ale na lewym olbrzymi pas, ktory potem juz przeszkadza w patrzeniu:( trudno tez je z tego domyc? czy moze mi sie dziac z powodu zazywania tabletek anty? ty zazywasz ?

Gość anulkaaaa19
?

uf, pokolei ;) johnsony prócz zwijania były ok, nie miałam do nich żadnych zastrzeżeń. u mnie osady to raczej znikome zjawisko,takie drobne kropeczki, po wieczornym myciu schodzą. brałam kiedyś pigułki przy równoczesnym noszeniu soczewek i nie zauważyłam, żeby miały na nie jakikolwiek wpływ.

Gość anulkaaaa19
ja mam wielkie osady na lewym oku i nie wiem co poradzić, odstawiłam teraz tabletki i bede obserwowac czy cos pomoże

Gość anulkaaaa19
tak umówiłam sie na wizyte do jakiegos podobno dobrego ale dopiero na koniec września zobacze co mi powie, moze cos wymysli

Gość anulkaaaa19
jasne a powiedz jak dodac temat do swoich tematów, w których pisze?zeby potem tego nie szukać

Gość anulkaaaa19
dobra dzieki za wsparcie

Gość lilien
czy ktos zna jakieś super kropelki na to suche oko? ja mam tak suche, że i bez soczewek czuję dyskomfort:( ciągle mi się jakieś zaczerwienienie pojawia. okuliści nic sobie z tego nie robią, to nie oni muszą się męczyć ze szkłami -7.5:(

Gość Mala_Mi 85
WITAJCIE! Byłam u 3 okulistów i wszyscy stwierdzili zespół suchego oka. Straciłam majatek na krople i wizyty, ostatnio pojechałam 90km ode mnie do okulisty, bo myślałam, ze może przepisze mi krople-cud. Nie noszę okularów i nie muszę(jedynie z powłoką antyrefleksyjną jak siedzę przy kompie). Dno oka ok, ciśnienie w oku-prawidłowe! Od ok.3 miesięcy mam strasznie przekrwione oczy, chociaż każdy z okulistów mówi, ze te krople wybielą mi oko to i tak jest tak samo! Stosowałam już (z tego co pamiętam); Visine, Starazolin,dICORTINEFF, Systane(sztuczne łzy), Flarex, Cortineff(maść), Artelac(sztuczne łzy) , Oculotect Gel, Mibalin, teraz Filmbak z 10 razy na dzień! zaczęłam szukać, z czym jest powiązany zespół suchego oka z jakimi innymi chorobami i większość wykluczyłam, albo cukrzyca typu 2, albo kolagenoza... Dodam, ze robiłam badania: OB, morfologia, poziom zelaza, steżenie krwi=wszystko w normie! Czy ktoś też sie tak męczy!? :(

Gość Mala___Mi
Wszyscy siedzicie ciągle przy kompie, a nikt nie ma z WAs problemu z suchymi oczami!? Aż dziwne!!