Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra23

Usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość Sandra23

Piszcie co chcecie, że jestem paskudna i zła, że się do niczego nie nadaję, że ... ah - co tam Wam w danej chwili przyjdzie na myśl. Doskonale wiem jakie zazwyczaj posty pojawiają się przy tego typu wątkach oraz tematach - czytałam nie jedno forum i nie jedno widziałam. Cholernie złe traktowanie kobiet/dziewczyn, które chcą usunąć ciążę. Ja nie twierdzę, że za taką decyzję trzeba chwalić i głaskać po głowie, ale uważam, że każda kobieta ma prawo do własnego wyboru. Nie chodzi mi tutaj o te dziewczyny, które z bezmyślności zachodzą w ciążę z pierwszym lepszym chłopakiem, mężczyzną, poznanym na dyskotece czy w pubie - nie, wtedy nawet nie chcę czytać takiego czegoś, że Ona musi usunąć, bo za młoda, bo za wcześnie ... wtedy sobie myślę : a czy nie wiesz, że istnieje antykoncepcja?. Skoro byłaś taka dorosła by pójść z facetem do łóżka, to nie pisz teraz, że jesteś jeszcze młoda, za młoda na dziecko. Nie chcę zbytnio się rozpisywać ( co i tak zresztą już zrobiłam ... ) i pisać o swojej sytuacji, o tym jak, to wszystko wygląda u mnie, ale nie myślcie sobie, że mój wątek, to czysta prowokacja tylko po, to aby powstała kłótnia, która jest na tym forum NIESTETY "na porządku dziennym". Współżyłam z chłopakiem, prezerwatywa pękła. W pierwszym momencie pomyśleliśmy oczywiście o tych jakże znanych większości tabletkach, ale niestety - było krucho z pieniędzmi, wyszukałam w necie ich cenę i wiedziałam, że nie mam nawet po co iść po receptę do ginekologa, bo nie będę miała za co ją wykupić. Byłam przygnębiona i w głębi duszy modliłam się o to abym nie była w ciąży, czekałam, zaczęło się kłucie obok serca, po lewej stronie - jak najbardziej objaw ciążowy. No i mętlik w głowie. Nie mogę urodzić, nie pytajcie dlaczego. Tak czy siak będę potępiana tutaj przez większość osób, nie szkodzi - wiem jakie wyjście jest teraz najbardziej odpowiednie dla mnie, wiem co muszę zrobić. Dziewczyny/kobiety, które usunęły - jak się czujecie? czy, to prawda, że zabieg ten trwa do pół godziny?. Gdzie szukałyście lekarza, który się tego podjął?. W ogłoszeniach z gazety?. Dzwoniłyście i umawiałyście się na wizytę?. Pytania te są dla mnie bardzo ważne, nie pytam tutaj o dokładny adres jakiegoś lekarza ginekologa, który te zabiegi wykonuje, nie pytam o telefon stacjonarny czy komórkowy - wiem, że nie wolno, nie wolno ... chcę tylko wiedzieć w jaki sposób takiego ginekologa znaleźć.

Gość AsiKKKKKK
ile masz lat??/ masz faceta nie?? nie usuwaj .. Bedziesz zalowac.. co na to Twoj facet?? znam duzo dziewczyn co wychowuja dzieci i na serio daja rade..

Gość to_straszne
Hm, nie sądzisz, że to bez sensu? Brakowało Ci 150 zł na prywatną wizytę u gina i Postinor, a chcesz wywalać z 1500 zł na usunięcie, ryzykując przy tym zdrowiem o wiele bardziej??? Gdzie ty miałaś głowę :O

Gość to_straszne
Poza tym kłucie obok serca to objaw czysto nerwicowy :D Testa w ogóle zrobiłaś? Po logice Twojego postępowania mogę podejrzewać, że nie :D

Gość Sandra23
AsiKKKKK - tak jak pisałam wyżej - nie chcę zbytnio mojego życia tutaj opisywać ( choć i tak uważam, że naprawdę wiele napisałam ... ), ale nie mogę urodzić, nie dlatego, że jestem PASKUDNA i nie mam serca, nie - nie mogę. Może całkowicie niepotrzebnie zamieściłam tutaj swój wątek, nie wiem, potrzebowałam się tym z kimś podzielić i przeczytać opinie innych kobiet, które dokonały tego zabiegu. Nie szukam poparcia, nie liczę nawet na, to ... jednak liczę na, to że wątek ten nie zostanie zabałaganiony przez linki do stron gdzie są zdjęcia - widziałam je, nie wysilajcie się, nikogo nie wyzywajcie, nie obrażajcie. Każdy ma prawo do własnego zdania, każdy wie co w danej chwili jest dla niego najważniejsze. to_straszne - ciekawy nick, a tak na poważnie, to widzisz, w życiu różnie bywa, ale pewnie nie muszę tego tłumaczyć?. Raz jest pod górkę, a raz z górki. Już nie wnikam w to, że zazwyczaj pod górkę, a nie z górki, ale tak jest - nie zawsze człowiek ma pieniądze, widzisz - w tym momencie nie miałam ich, nie mieliśmy. Wiem, że różnica w cenie pomiędzy zabiegiem a Postinorem jest ogromna, ale gdy nie ma innego wyjścia i GDY WIE SIĘ, ŻE TO NAJLEPSZE WYJŚCIE Z TEJ SYTUACJI, to tak właśnie jest ... Testu nie robiłam - skąd wiesz? ;) nie robiłam, nie chcę zobaczyć dwóch krech, okres niedługo powinien się pojawić - do 11 września, ale ... czuję, że jestem w ciąży, te kłucie ... jest zbyt wielkie i częste aby, to było spowodowane nerwami, które i tak mam, na pewno też przez, to są kłucia, ale ... wiem, że jest, to jeden z objawów ciążowych.

Gość Velvet_
Kłucie pod sercem jest spowodowane stresem,nerwami. a Ty przeceiż masz teraaz STRESA. ja tak często mam,jak się czegoś obawiam,jak się pokłócę z bliskimi,jak mnie wkurzą w pracy......... nigdy nie słyszałam o podobnym objawie ciązy. sama teraz jestem w 6 tygodniu :-D i nie miałam zwiększonego kłucia od czasu zajścia.

Gość 31m
mozna usunac ciąże w prywatnych dobrych klinikach koszt ok. 1500 - 2000 zl.jesli jest to wczesna ciążą to moze astanów sie nad tabletkami poronnym do 7 0 9 tygodnia ciąży działają koszt znacznie niesy , ale najpirw zrób tesy ciążowy! może wszystko jestok.

Gość nie mialas 50 zl. na postinor
a teraz wydasz 1000 zl. na usuniecie? Trzeba bylo wczesniej pomyslec :o

przede wszystkim zrób test :) a te bóle to z nerwów,a nie żaden objaw ciążowy.Teraz okres może ci się przesunąć ze stresu,więc nie paniukuj tylko śmigaj po test.Będzie dobrze :)

Gość O rany....
o rany...klucie obok serca to objaw ciazy??? Juz troche lat mam.Urodzilam dwoje dzieci, ale pierwsze slysze.No coz czlowiek uczy sie cale zycie;) Teraz to sie zaczynam bac bo mnie tez czesto kluje:)

Gość to_straszne
No proszę, jakim cudem ja to odgadłam? Naprawdę jesteś taka bezmyślna czy tylko udajesz? Wiedziałaś, że możesz zajść, wiedziałaś co można zrobić stosunkowo małym kosztem, finansowym i zdrowotnym, by temu zapobiec, orientowalaś się z pewnością o ile większe byłyby koszty usunięcia - i nie zrobiłaś NIC. Mało tego - nawet nie chcesz wiedzieć, czy faktycznie masz problem, bo przecież może denerwujesz się bez sensu. Co jest wielce prawdopodobne - skoro masz dostać okres 11 września, to albo pękła Wam guma więcej niż trzy dni wcześniej, więc najpewniej były to dni niepłodne, albo w ciągu ostatnich trzech dni, więc jest jeszcze czas na Postinor. Moim zdaniem masz problem, ale z IQ. Może Ty chcesz zajść w ciążę, tylko sama przed sobą boisz się do tego przyznać?

no ja tam sie nie znam zbyt mocno; ale jak nawet jeszcze nie masz terminu okresu; to nie masz prawa miec zadnych objawow .... one dopiero pozniej sie zaczynaja. a o klociu serca to tez pierwsze slysze. uspokoj sie i poczekaj na okres; potem najwyzej bedziesz msylec; teraz szkoda jeszcze nerwow bo masz duze szanse ze okres dostaniesz. pozdrawiam

Gość AsiKKKKKK
a ja założe sie ze nie jestes w ciazy.. nawet Ci sie nie spoznia a Ty myslisz juz o usunieciu

Gość to_straszne
wydra - ona musi zacząć myśleć jak najszybciej, bo inaczej ma wielkie szanse na nagrodę Darwina :D

Gość usunełam
żadnych powikłań żadnych problemów, żdnej skazy na psychice, żadnej niepłodności-rok temu urodziłam syna :-) zabieg trwa krótko w całkowitej narkozie, obudzilam się wstałam i pojechałam do domu, krwawienie jak w okresie 4-5 dni, nic nie pamiętam i ne żałuję, urodziłąm jak byłam na to gotowa. Nie polecam ale tez nie róbmy z tego zabiegu jakiegos koszmru ceny_to było dawno 1200 w warszawie ale musze przyznać że najpierw trafiłam na gin który był chyba z LPR nie było mowy o żadnym usunięciu, ale kolejny-spoko

Gość usunełam
Sandra i wcale nie jestes zła p[askudna itp itd nie obwiniaj siebie, nie chcesz nie rodzisz masz wybór, jak nie masz ultrakatolickiego przekonania że zygota to człowiek to się nie zastanwaiaj urodzisz jak będziesz na to gotowa :-)

Gość to_straszne
Ja też jestem za usunięciem - takich genów lepiej nie powielać.

Gość usunełam
a dlaczego Modern? bo to nie zgodne z prawem? ale to nie znaczy że ni można o tym rozmawiać ja nie namawiam ani nie podaję namiarów po prostu rozmawiamy o tym o sobie i swoich doświadczeniach-to zakazane? nie można rozmawiac o tym co nas dotyczy? jka bym ukradła to tez nie moge o tym napisać bo to nie zgodne z prawem?

Gość Sandra23
No - wiedziałam, że pojawią się osoby, które bez podstaw będą obrażały mnie - mało tego, byłam na, to przygotowana i wiecie co?. Śmiać mi się chce z tych osób, które nic nie wiedzą na dany temat, a uważają się za wielkich, bo co - bo Wam się życie układa, bo u Was jest cały czas kolorowo?. Nie będę nikogo obrażała, nic podobnego, to nie mój styl, ale pisanie, że mam problem z IQ, to hehe, conajmniej śmieszne stwierdzenie ;) Nie mi Was oceniać - tak samo jest w odwrotną stronę. Dzięki za wszystkie wypowiedzi, te negatywne, ale i te neutralne, nie piszę o pozytywnych, bo zaraz się wojna wielka rozpocznie na nowo, mało Wam tych kłótni tutaj?. Człowiek pyta, prosi o poradę, a niektóre osoby o IQ wyjeżdzają. Jeżeli chodzi o te kłucie, to ... zapytałam o to na innym forum związanym z dziećmi i taką właśnie odpowiedź uzyskałam, że zdarza się te kłucie w czasie ciąży - piszę co przeczytałam, nie wiem teraz jaka jest prawda. Co do nerwów, są - na pewno ... Nie będę się już wypowiadała, bo ... wiem, że nie ma, to sensu - kolejny raz się przekonałam, że jeżeli człowiek ma problem, to nie powinien o nim głośno pisać/mówić, bo zostanie ZJEDZONY i pochowany żywcem. EOT

Gość jaaaaaaaa
jeżeli nie czujesz się gotowa, aby urodzić to usuń!!! Nie popieram aborcji, ale każda kobieta powinna mieć możliwość sama zdecydować o tym czy chce urodzić czy nie!!!I powtarzam kobieta, a nie banda debili co sie politykami każą nazywać + świta ojca rydzyka!!! powodzenia. PS. szkoda, że nie napisałaś czemu chcesz to zrobić, bo przyznam szczerze, że najzwyczajniej w świecie ciekawa jestem :)

Gość kapslova
sandra - pewnie jeszcze zajrzysz - jak zrobisz test i bedzie pozytywny, to mozesz zaczac sie martwic i napisac do mnie - moderatorzy mowia, zeby tutaj nie pisac jak gdzie i za ile. dopoki nie zrobisz testu przestan sie obrazac na ludzi, ktorzy Ciebie wysmiali..ja im sie nie dziwie, bo to, co mowisz brzmi bardzo niepowaznie - wyglada na to, ze wmowisz sobie ciaze do tego stopnia, ze zazadasz jej usuniecia nawet jesli jej nie bedzie... pozdrawiam. jak bedzie problem, to daj znac

Gość sunday morning
nie popieram...ale zrob test-jesli jestes w ciazy-przemysl to wszystko jeszcze raz.jesli jestes pewna-jedz do angli-tam mozna usunac za darmo. nie rob tego jednak-prosze.. ja mam dziecko i szczerze?nigdy nie slyszalam o kluciu jako o objawie i nie mialam takiego czegos..a czasami wyobraznia plata figle..sa tez ciaze urojone-gdzie sie ma objawy a sie nie jest-wiec lepiej sprawdz to.

Czesc SANDRA ja nie usunelam.Ale uwazam ze masz prawo decydowac sama o sobie.Nie sluchaj glupich komentarzy jaka jestes nieodpowiedzialna i malolata.Mysle ze jestes madra dziewczyna,zabezpieczylas sie ale mialas tego pecha ze antykoncepcja zawiodla.Dla mnie najwiekszymi idiotkami sa te ktore w XXI wieku nie stosuja zadngo zabezpieczenia.Znam kilka takich :( I teraz mieszkaja w jedym pokoju z 3 dzieci u tesciowej.Podejmij decyzje ktora bedzie dla Ciebie najkorzystniejsza.Chcsz usunac usun.Chcesz urodzic urodz.Twoje cialo twoje zycie.POmysl ze nikt inny nie da Ci na chleb czy mleko dla dziecka.Wszyscy tu pomstuja ale z pomoca juz nie beda sie spieszyc. Pozdrawiam Kindzia

Gość jestem za
Najpierw nie panikuj - poczekaj czy dostaniesz okresu [najlepiej jednak zrób test bo przy takim stresie okres może się spóźnić, również stres mógł wpłynąć na przesunięcie się jajeczkowania - nawet jeśli wg kalendarzyka nie były to dni płodne mogły się one nimi stać (stres, choroba, zmiana klimatu mogą spowodować dodatkowe jajeczkowanie więc nie widze powodów do wyśmiewania dziewczyny dlatego, że to nie były dni płodne!)]. Jeśli wynik będzie pozytywny (nie życzę Ci tego), a Ty czujesz, że nie powinnaś TEGO ciągnąć - usuń. Wiem, że nie powinnam do tego namawiać, ale myślę, że to będzie mniejsze zło. Skąd się biorą patologiczne rodziny??? Ludzie mają dzieci w nieodpowiednim czasie, nie mają pieniędzy, nie są na tyle dojrzali, żeby je wychować, ale są za sobą - bo dziecko. Zaczynają się problemy, alkohol, bicie - bo wszystko przerasta, ale przecież dziecko... I tak się wychowuje kolejną osobę, która prawdopodobnie powieli to, w "czym" się wychowała. Jeśli będziesz pewna tego, co chcesz zrobić to nie będzie to miało większego wpływu na Twoją psychikę jak mówi wiele osób. Problemy psychiczne mogą pojawić się kiedy chłopak zostawił, rodzina zostawiła, nie jest się pewnym, albo religia, w którą się wierzy jest wszystkim, a tegoi zabrania. Jeśli czarna wizja sie spełni pamiętaj, że aby zabieg był bezpieczny musi być przy nim przede wszystkim (oprócz ginekologa) anastezjolog i dobrze by było, aby była pielęgniarka. Choć wiadomo to drożej kosztuje (ok. 2000zł) ale wtedy masz pewność, że ginekolog nie zrobi z Twoich narządów sieczki. Trzymam kciuki, aby podejrzenia nie okazały się prawdą. Pozdrawiam PS. Trochę wyrozumiałości, kiedy ktoś potrzebuje pomocy. Ciekawe co zrobilibyście jeśli zobaczylibyście kreskę na teście. Własne przekonania czasem mają sie nijak do zastanej rzeczywistości.

Gość jestem za
jeszcze coś - kiedyś aborcja była legalna, nikt nie krytykował kobiet za to, że usuneły. Kiedy Kościól wpłynął ne to, że aborcja jest nielegalne [ba! nawet środki antykoncepcyjne uważa sie za aborcje - idąc takim myśleniem metody naturalne też są aborcją bo pozbawiają (choć w marny sposób) możliwości spłodzenia potomka - tyle nasie nia się marnuje!!!] wszystkie kobiety, które nawet tego nie dokonały, ale wspierają osoby, które chcą usunąć ciąże są złe, niedobre i na stosie trzeba je spalić! Troche pomyślcie! PS. Zawsze mnie to zastanawiało dlaczego Kościól broni życia niepoczętego - to też człowiek, a nie ma możliwości pochowania tegoż człowieka który zmarł w wyniku poronienia tak samo jak człowieka, który umira naturalnie, w wyniku choroby, wypadku???

Gość łoleńka
Mam troje dzieci o takim objawie ciąży jak kłucie z lewej strony w okolicach serca w życiu nie słyszałam trzecie dziecko było dla mnie wielką "niespodzianką" i ni chciałam go mieć i pewnie nie miałabym , gdyby nie to , że w tej mojej mieścinie nie ma się gdzie z taką sprawą udać rozumiem wszystko , wszystkie obawy i to , że nie każdy ma taką sytuację , że może sobie pozwolić na urodzenie dziecka , jak i to , że nie musi się nikomu tłumaczyć ... ale jednak zrób najpierw ten test miej najpierw pewność czy jesteś w ciąży , a dopiero potem zastanawiaj się nad całą resztą powodzenia

Gość metys_ z_chile
mi też byłoby szkoda wywalić poonad tysiąc złotych, a dzieciaka możesz odddać do adopcji, po za tym pełno dziewczyn traci dziecko przed 3m-cem bez przyczyny i jest tym załamana. u mnie w klasie (obecnie maturalnej) dwie dziewczyny urodziły dzieci. Jedna musiała zrezygnować ze szkoły, ale jakby nie wpadka to tez by jej pewnie nie skończyła. Druga jest samotna matką ale ma wsparcie , rodziny, koleżanek i ojca dziecka w szkole idzie jej kepiej niż wcześniej ma większą motywacje?? Po za tym jako samotna matka co m-c dostaniesz najbidnie 300zł, ale wybór jest twój.

Gość jestem za
metys_ z_chile>>>> zobaczymy jak te dzieci będą miały po 15-20 lat. Wiem, że dzieci to skarb. Uwielbiam je. W przszłości chce mieć trójkę o ile będę miała je za co wyżywić i ubrać. Jednak uważam, że osoba mająca 19 lat nie jest w stanie przekazać w pełni wartości, idei, których dziecko potrzebuje. Chociaż oby w przypadku Twoich koleżanek tak nie było. Ktoś powiedział, że takie dziecko to ' szczęście w nieodpowiednim momencie.' Wydaje mi się, że taka nieodpowiedzialna osoba powinna urodzić - za karę, jednak czemu winny jest ten malutki człowieczek. Myślę, że dla niego większym cierpieniem było istnienie niż te pół godziny na fotelu ginekologicznym. A zdaje mi się, że nie jest łatwo oddać dziecko do adopcji więc dziwie się osobom, które mówią 'urodź - oddasz do domu dziecka'.

Gość jestem za
Sandra23>>> Jeszcze jeden argument za tym abyś zrobiła test. Możesz trafić na nieodpowiedzialnego lekarza - powiesz mu, że prawdopodobnie jesteś w ciąży, on Cie zbada powie, że faktycznie jesteś (a możesz nie być) tylko dla pieniędzy. Usunie "niby-ciążę". Poza tym aby usunięcię sie udało trzeba być najwczesniej chyba jakoś w 7tyg.

Gość żebyś zdechla jak to zrobisz
tego ci życze z całego serca;O!~!!!