Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra23

Usunąć ciążę?

Polecane posty

Gość ENIRO
Rozumiem Cie ... jesli nie masz warunkow, ale przemysl to. Ja z kilkoma dzewczynami juz przekonalysmy inna dziewczyne zeby nie usowala (tez tu na forum). Usunelam tez ciaze, ale nigdy sobie tego nie wybacze. Usunelam ja za granica bo tutaj mieszkam i aborcja jest legalna. Ja tez obawiam sie ze jestem w ciazy ... ale tego dziecka juz nie usune. Co roku w rocznice aborcji mam kompletny dolek. A jak patrze na moja prawie 3 letnia corke zastanawiam sie jakie by bylo to dziecko ktoremu nie dalam szansy.

Gość yhy
moja kolezanka usunela ciaze,tylko za ja to kosztowalo 2500....mowila ze strasznie bolalo,ale teraz jest wszystko ok,tylko zeby w przyszlosci sie to na niej nie odbilo

Gość yhy
poza tym najgorsze co moze byc to zabic wlasne dziecko,moze teraz jak jestes mloda nie bedziesz tak tego przezywac,ale na starosc...ojj ja nigdy bym sobie nie wybaczyla...choc rozumiem cie,ale skoro dalas temu dziecku zycie,to nie masz prawa nikomu go odbierac...przemysl to..bo zapewniam cie w 100% ze bedziesz tego zalowac,to wkoncu twoje dziecko!

Gość Rob co uwazasz
I wcale sie nie przejmuj obelgami itp. To Twoja sprawa i Twoje zycie. Latwo jest kogos zjechac... Jak nie mialas na ginekologa to co dopiero na dziecko! ;) Nikt z forum nie bedzie ani Ci dziecka karmil ani wychowywal ani po nocach wstawal., Wybor nalezy do Ciebie , a dziecko powinno byc SWIADOMA decyzja a nie przypadkiem peknietej prezerwatywy.

Gość te wszystkie dewotki
kra kra nie usuwaj , a kuzwa albo maja lat 17 wiec cicho mi tu na temat aborcji , albo mamusie - desperatki siedza przy kompie , maz u kochanki , dzieci Bog wie gdzie ale radza "nie usuwaj" (czytaj - jak mi jest zle dlaczego komus ma byc dobrze ?!)

Gość najgorsze to
Urodzic i nie kochac! Pojedz do centrum handlowego i poobserwuj "szczesliwe mamusie" - jak dzieci szarpia , bija , wrzeszcza bez powodu itp

Gość a co to znaczy
bardzo ciekawi mnie jedna rzecz-na postinor(bo o tych tabletkach mowa w twoim poscie) tych 60zł czy ile one teraz kosztują to nie miałaś a na skrobanke 1000zł masz???????????!!!!!!!!!!!!!!!!! hmmmmmmmmmmmm.....................:O:O

Gość wtedy byla
przed wyplata a teraz jest po? w czym problem?!

Gość jak to
nie stać Cię było na tabletki a masz kasę na skrobankę??

Glupie i niepotrzebne sa te potepiajace posty w stylu \"nie mialas na postinor, a teraz wydasz na skrobanke\". Odpusccie ludzie, do dyskusji to nic nie wnosi, a zle swiadczy o was. Po pierwsze, zrob test i upewnij sie czy jestes w ciazy! Pod wplywem stresu mozna wiele sobie wmowic, ja biore tabletki antykoncepcyjne, a i tak wiele razy mialam takie leki. Nie smialabym cie potepiac za twoja decyzje, chociaz ja nigdy takowej bym nie podjela. Radze tylko jednak zrobic test, najlepiej z porannego moczu.

Gość no jasne haha
buhahaha....... wszyscy jesteście beznadziejni! co za problem POŻYCZYC??? ehhhh a niech sie skrobie panna i niech bezpłodna zostanie jak taka głupia jest.....

Gość Sandra23
Dzięki za kolejne wypowiedzi - wiedziałam czego się można po niektórych osobach spodziewać ;) Norma na takich forach i w takich wątkach. Śmieszą mnie osoby, które życzą mnie źle - chyba nie zdają sobie sprawy, że to co wysyłają w świat wraca z podwojoną siłą - nie, ja Wam tego nie życzę, ale same/sami na siebie takie rzeczy chcecie sprowadzić. Niektóre osoby nie potrafią uszanować zdania innych. Nie potrafią nawet rozmawiać w sposób kulturalny, ja nie wiem jak można napisać, że zyczy się drugiej osobie aby zdechła albo była bezpłodna? przecież, to przechodzi wszelkie granice - gdzie tutaj kultura osobista, a gdzie tutaj szacunek? nie ma go, nie ma szacunku ... nie ma poszanowania dla drugiej osoby, to smutne. Tak bardzo Was paraliżuje wiadomość o aborcji, o tym, że "kolejna" kobieta chce pójść na zabieg, nie możecie tego przezyć?. Każdy ma prawo wyboru choć, to nie jest legalne, to i tak NA SZCZĘŚĆIE kobieta może sama decydować czy chce urodzić dziecko czy nie. Jest wiele czynników, które mogą na, to nie pozwolić, ale Wy tego nie rozumiecie - nie wszyscy, ale są takie osoby, przykre. Nie chcę siebie usprawiedliwiać choć i tak uważam, że jestem dojrzałą osobą aż nadto, ale widzę, że Wy każdego traktujecie tak samo. Nawet nie zauważyłyście/zauważyliście różnicy między mną, a większością dziewczyn/kobiet, które tutaj przychodzą i pytają o aborcję - zadają jedno pytanie, gdzie i za ile, bo są w ciąży, nie piszą o sobie, o tym co teraz czują - ja piszę, ale chyba nie jest, to dobry pomysł.

Gość 19tka
hej! ja powiem tylko tyle rób co chcesz... ja poroniłami miałam czyszczenie macicy czyli po prostu skrobankę za darmo w szpitalu... jest to okropne przeżycie... przywiązują ci nogi dają zastrzyk usypiający ale najgorsze jest to jak się budzisz i cała drżysz a między nogami masz szmatkę... całą zakrwawioną

Gość Sandra23
Mam okres .. tzn. mam nadzieję, że jest, to okres .. brzuch boli jak podczas okresu i jest wydzielina, ale ciemna, brązowa .. czy, to może być przez stres? i będzie normalny okres?

Gość agus_18
to moglby byc pocztek okresu-opis jak nabardziej sie zgadza , tez bym pomyslala o miesiaczce miesiaczki sa na tyle rozne ze .....no.ale test naprawde nie gryzie, a stres powoduje rozne odczuciaa fizyczne-bole, mdlosci, wymioty(nawet wymiot moze byc spowodowany lekkim zatruciem, a ty pomyslisz sobie ze to ciaza). zreszta trzeba przeanalizowac sytuacje, kiedy byl ten "wypadek", jak sie skonczylo. mniejsza szansa jest gdy facet nie skonczyl, ktory dzien cyklu, ile sie spoznia miesiaczka.

Gość jakiminka
sandra, a czym sie różnisz od tych kobiet...Ty też chcesz zabić dziecko, tak jak i one i nie jestem mocherem, czy czymś takim. O tobie swiadczy fakt, że nawet nie wiesz czy jesteś w ciąży, a juz chcesz usuwać. Ja tez mam 23 lata, nieciekawa sytuację z facetem, ale, żeby odrazu usuwać...weź Ty się zastanów nad swoim zyciem. Jesteś już dorosła i wiesz skąd się biorą dzieci, jeśli ich nie chcesz to się lepiej zabezpieczaj, lub nie kochaj się wcale. Proste. Nie uważam, że uwagi dziewczyn w stylu "nie miałaś na postinor, a masz na aborcję" były głupie, bo to prawda, że aborcja jest o wiele droższa. Albo jesteś nieodpowiedzialna, albo nie masz sumienia, nie wiem co jest gorsze. I decyzja o aborcji nie dotyczy tylko Ciebie, bo zabijasz swoje dziecko. To jego najbardziej dotyczy. Nie jestes gotowa na dziecko ok. rozumiem strach przed macieżyństwem, ale stało się i jako dojrzała osoba powinnaś stanąc na wysokości zadania i jeśli jesteś w ciąży starać się wychować dziecko, a jesli nie podołasz temu to oddać je do rodziny gdzie będzie kochane. Najgorsze co możesz zrobic to podjąć pochopną decyzję napędzana strachem i stresem, ale aborcji się nie da cofnąć. Nie wskrzessz dziecka.

Do Nie wiem ile Ty masz lat, ale wolałabym abyś nie wypisywała takich bredni jak te, że \"soba mająca 19 lat nie jest w stanie przekazać w pełni wartości, idei, których dziecko potrzebuje.\" Nie uogólniaj. Znam takie osoby, co mają po 24 lata i nie są w stanie swoim dzieciom nic przekazać. Zastanów się dwa razy zanim coś takiego napiszesz. Sandra23 - dobrze Ci radzili z tym testem. Po co tak panikować? Tak na marginesie - ja bym nigdy nie usunęła.

Gość tygrysica20
dziewczyno...opamiętaj się juz lepiej jak zostawisz dziecko w szpitalu, tam sie juz ktoś sie nim zaopiekuje, ale NIE ZABIJAJ...jezeli ejstes katoliczką?? to piate przykjzanie nie zabijaj...jest taka piosenka..zacutuje...MAMO NIE CHCIAŁEM UMIERAC DLACZEGO MNIE NIE KOCHAŁA...NIE MIAŁAS PRAWA ODBIERAC MI ZYCIA KTÓRE STWORZYŁAS..miałbym teraz 16 lat dlaczego mnie nie kochałas...dziewczyno..kobieto masz 23 lata nie mozna tak myslec...a rodzice nie pomoga ci wychowac dzioecka?? nie rób tego. przeciesz masz sumienie?kazdy z ans ma:*

do ZEBYS ZDECHLA JAK TO ZROBISZ tego ci życze z całego serca;O!~!!! TY TEZ ZDECHNIESZ ZA GLUPIE GADANIE

Gość nie doczytalam
Jestes w tej ciazy czy tylko tak sobie ubzduralas? Jak jestes i pewna jestes ze nie chcesz to usun, jak sobie ubzduralas to moze poczekaj jeszcze troche. Topik sie zasmieca :D od dobrych rad - koniecznie rodzic :D

Gość hahahahahhhhhhaaaa
dupa dupa dupa....wy wszystkie się przejęłyście, a głupia piczka pewnie dostała okres i ma w dupie wasze pytania...juz z jej pierwszego postu wywnioskowałam, że niezła z niej musi być lafirynda

Gość gadanie w ciemno
Laska pisze o usuwaniu, a W OGOLE nie wie, czy jest w ciazy. Po co taki temat i takie dyskusje?

Gość nilowa_kajmanka
O matko. Sandra 23 : twoja decyzja, głęboko wierzę, że jakiejkolwiek nie podejmiesz, bedzie ona przemyslana i zycze ci zebys nigdy nie musiala jej zalowac. Ja sama nie jestem w stanie stwierdzic, czy gdyby mnie zycie bardzo nie przycisnelo to czy nie dokonalabym aborcji. Urodzenie dziecka jest procesem nieodwracalnym , tak samo jak jego usuniecie, tak czy siak: powodzenia!:)