Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca pomocy

polip w prawej zatoce szczękowej

Polecane posty

Gość szukająca pomocy

Moj ojciec mial ostatnio robiona tomografie i wykazala mu polip w zatoce szczekowej o wielkosci 24mm. Czy ktos orientuje sie co to znaczy? Bo 24 mm to prawie 3 cm... To dosyc spore jest..

Gość polip to taka narosl
rozmiar o niczym nie swiadczy, dopiero badanie pobranego wycinka daje jakis obraz tego co to na prawde jest. Twój tata powinien iść jak najszybciej do lekarza żeby cos z tym zrobić bo to może byc nowotwór. Mój tata miał polipa w jelicie grubym, póxniej okazało się ze to rak:( Więc niech Twój tata nie zwleka z leczeniem. Ale to nie konieczne musu byc coś niebezpiecznego

Gość szukająca pomocy
ale zeby w zatoce szczekowej? to znaczy gdzie?

Gość zatoka szczekowa
czyli jak sama nazwa wskazuje w głowie, w zatoce ale nie w tej nad oczami ale w policzku

spokojnie - polip w zatoce to nie rak ;) Duzo ludzi ma i nawet o tym nie wie. Jest to zmieniona stanem zapalnym blona sluzowa - jeden polip to nic strasznego- często sam potarafi się wchłonąć. Skoro tatus robił tomografię to pewnie miał problemy z zatokami a polip to efekt stanu zapalnego. Ja też mam polipy- nie jeden ale duuuuużo , przeszłam troche zabiegów , teraz czekam na kolejny bo u mnie odrastaja niestety . Pozdrawiam :)

Gość nie musi ale moze
u mojego taty polip była rakiem, a nieusuwany polip moze zrakowieć

dodam jeszcze że polipy mozna leczyć - często lekarze poprzez punkcję do zatok wstrzykuja lekarstwo .