Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelkowa

KARMI W CIĄŻy??

Polecane posty

Gość karmelkowa

Hej jestem ciekawa czy mozna pic je w ciazy bez ograniczen, u mnie w sumie oprocz mleka to jedyna rzecz ktora moge pic bez konsekwencji, na etykiecie pisze niby ze sa sladowe ilosci alkoholu, ale przeciez sa one nawet w soku jablkowym. Czy ktos moze tez lubi karmi, a jest w ciazy? A moze ktos pytal lekarza, ja ide dopiero za 2 tyg to zapytam.

Gość justalala
a podczas karmienia piersia??

ja popijam czasem winko-z pol kieliszka maksymalnie i 2-3 łyczki piwa od czasu do czasu-taka ilosc nie ma prawa zaszkodzic,ale całej butli to bym chyba nie wyduldała...

mamusia muminka>>nie jestem przewrażliwioną, rozhisteryzowaną mamą, która zastanawia sie w ciąży 3 razy zanim weźmie głębszy oddech. Mimo to słyszałam wielokrotnie, że w ciąży ŻADNA ilośc alkoholu nie jest bezpieczna (nie wiadomo, w jakim momencie rozwoju maluszka zadziała), więc nawet paradoksalnie to pół kieliszka winka bezpieczne nie jest (choć ja długo nie mogłam w to uwierzyc;) ). Jednak karmi w ciąży piłam...poroniłam z innych powodów niż alkohol i wcale nie z tego powodu następnym razem chyba nawet po karmi nie sięgnę, choć lubię:)

ja pytałam swojego ginekologa i powiedział ,ze dawniej panowało takie perzekonanie o piciu sladowych nawet ilosci alkoholu.Obecnie wiekszosc twierdzi,ze kobieta OKAZJONALNIE moze sobie pozwolic na kilka małych łyczków -byle nie wodki czy np. koniaku bez uszczerbku na zdrowiu malucha

Mi lekarz jak byłam w ciąży to zalecił picie karmi!-z umiarek oczywiście! Teraz jak karmię piersią to też popijam sobie. Pozdrawiam

no właśnie jak zwykle wersji jest milion....:)Marzę o tym, żeby kiedyś były ogólnodostępne prawdy objawione, według których wszyscy postępowali by tak samo;) Pewnie wialoby nudą, ale mialabym złudzenie, że robię dobrze:D Mimo to ja raczej pić nie będę, ale na pewno za każdym razem, gdy nadarzy sie okazja, będę zastanawiać się, czy aby na pewno nie przesadzam...Pozdrawiam serdecznie!

Karmi ma 0,5 % alkoholu. Należałoby wypić 10 butlek, by uzyskać \"efekt\" jednego normalnego piwa. Spokojnie w ciąży można sobie na nie pozwolić, natomiast podczas karmienia piersią tylko rozeznać, czy karmi jako napój gazowany, nie spowoduje u maluszka wzdęć

Gość hmmmm..
Ja karmię dziecko od 5 miesięcy i piję jedno karmi prawie codziennie, maluszkowi nic nie jest, a wydaje mi się, że ono mniej zaszkodzi niż niejeden sztucznie barwiony napój... i słyszałam, że karmi dobre jest na pokarm, zwiększa jego produkcję.

Ja uslyszalam od swojego lekarza ze karmi pomaga na zatwardzenia. Oczywiscie nie jest to zloty srodek i nie kazdej pomoze, niemniej jednak spokojnie mozna je pic.