Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co mnie boli

Zna się ktoś na anatomii?

Polecane posty

Boli mnie w prawym boku w okolicy dolnych żeber. Boli jak dotykam tego miejsca, przy schylaniu i obracaniu się. Co to może być?

Gość boli tez
wokol pepka?

Nie, tylko tam, gdzie opisałem.

Gość a moze..
masz złamane lub pękniete żebra?? jest taka mozliwość?

Gość a czy to nie wyrostek
?

Nic takiego ostatnio nie robiłem, żebym mógł sobie je połamać :-)

Gość a moze..
spróbuj napisac cos dokładniej? jaki to ból?

do vanessaaa Bo nie ma żadnych objawów typu gorączka, biegunka, wymioty itp. Boli mnie po prostu prawy bok. Żeby określić dokładnie gdzie, powiem Ci, że jak wezmę głęboki wdech i dotknę palcami w okolicy dolnych żeber z prawej strony, to tam właśnie mnie boli. Nie wiem, co mogę jeszcze dodać, jak masz jakieś pytania, to pisz.

Z reguły boli przy zmianie pozycji: wstawaniu, obracaniu się itp. Nie jest to aż taki, żeby wymagał środków przeciwbólowych, ale trochę boli. W każdym razie po lewej stronie nic takiego nie występuje.

Gość zag
Boli Cie na powierzchni czy w głebi, ,bo tam jest wątroba tyle co napisałaś to niewiele . Z wątrobą nie ma żartów Jeśli boli cię g lębiej radze idź do lekarza. Jeśli to ból powierzchniowy to może być uraz żebra lub "odgniesenie..................itd Zastanów się czy nie przepychałaś jakiś mebli, nie oparłaś się gdzieś za mocno itd

poprawiam...ewentualnie....i mialo byc ze miesnie miedzyzebrowe ( wewn i zewn ) i m. boczny brzucha- naleza do grupy miesni oddechowych ( sorki jestem po imprezie :D )

Lub to po prostu zwykły skurcz. Czasem też mnie tak łapie. Wystarczy się położyć na plecach, rozluźnić wszystkie mięśnie ( przynajmniej spróbować) i rozmasować bolące miejsce.

Nie, na plecach nic nie boli.Ten ból to tak jakby gdzieś blisko żebra. Może faktycznie to te mięśnie międzyżebrowe, bo ostatnio ćwiczyłem rzuty za 3 punkty z wyskoku :-)

I w zasadzie, to chyba by się zgadzało, bo jestem praworęczny i dlatego boli mnie z prawej strony. W takim razie nie będę chyba sobie zawracał głowy lekarzem :-)

Dzięki wszystkim w takim razie :-)

Gość Asii
Witam, mnie boli po prawej stronie tak choćby żebro te najmniejsze. Boli gdy podotykam i potem przez dłuższy czas, boli gdy leże na brzuchu... :( niepokoi mnie to. Gdy wypnę się trochę do przodu to widać tam tą kość czy zgrubienie. Miałam robione RTG i nic nie wyszło... dlaczego mnie to boli?