Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JA****

YASMIN....CZY TO PRAWDA CZY FALSZ?

Polecane posty

Gość JA****

CZY SLYSZAL KTOS O "UBOCZNYCH SKUTKACH TABLETKACH ANTYKONCEPCYJNYCH YASMIN" CZY TO PRAWDA??

Gość czytałam o tym
podbno w jakiej gazecie było i był nawet topik ze to gówno wielkie. odradzam te tabletki.

Gość JA****
CHODZI O WIADOMOSC NA GG KTORA DOSTALAM....ZE POWODUJA ZATORY I JAKAS DZIWCZYNA OGLADALA W HOLANDII PROGRAM NA ICH TEMAT I SIE OKAZALO ZE KILKA DZIEWCZYN Z POWODU BRANIA ICH ZMARLO....

Gość wyłącz capslocka

Gość JA****
a moze to konkurencja.....

ja po yasmin czulam sie w sumie zawsze zle - od pierwszej tabletki mialam mdlosci ktore raz znikaly a raz wracały z podwujna sila , nogie i reca mialam ciezki i w koncu nie wytrzymalam powiedzialam im dosc - wzielam z 10 opakowan- az tyle wytrzymalam ech teraz jestem po serii badan i o dziwno wszystko jest ksiazkowo ;) obecnie zaczelam brac harmonet i i .. nie zapeszac czuje sie znakomicie humor mi wrocil nic mnie nie mdli i czuje sie lzejsza ;)

Gość kafffeterriuszka
Dziewczyno!Zastanow sie - gdyby tak bylo to bylaby wilka afera i te tabletki zostalby wycofane i u nas-przeciez nie zyjemy na marsie -tylko nawet na tym samym kontynencie co holandia. Wiem,ze tabletki te funkcjanuja tez np. w Londynie pod taka saa nazwa jak i u nas,,, A ztymi widomosciami to moze konkurencyjna firma farmaceutyczna?

Gość katoeio
tak sa to okropne tabsy, najgorsze swinstwo, jest juz wycofywany z wielu krajow europejskich, w stanach juz tez zakazany!!!!! ohyda i naprawde moga powdodaowac smierc!!!

Gość gosta
A gdzie Wy takie ciekawostki czytacie o tych zgonach i wogle o tym co działo się z kobietami w Holandii ? Macie jakiś adres stronki chętnie poczytam bo ja to świństwo biorę.

Przeczytajcie najpierw ulotkę każdych tabletek antykoncepcyjnych każda ma takie same uboczne skutki. Przed braniem każda nawet młdoa kobieta powinna się zbadać i to bardzo dokładnie łącznie i historią chorób w rodzinie. Genetycznie mamy takie same predyspozycje jak nasz przodkowie. Biorę Yasmin i dobrze się po nim czuje i nie mam żadnych ubocznych objawów. Tabletki powinny być dobrane indywidualnie do danej kobiety, niestety czasami jest to dopasowywanie nawet kilku różnych tabletek :( poza tym badania hormonalne powinny być wykonane wcześniej a nie stosuje się tego w naszym kraju.

Gość silisisiis
tak, ale pomysl o tym, ze zadne tabletki nie spowodowaly niczyjej smierci oprocz yasmin, te dziewczyny podobno czuly sie ok, a tu nagle niespodziewana nagla smierc. czy nie lepiej siegnac po stare, wyprobowane tabletki, a nie ulegac modzie i reklamie?

Gość gosta
do silisisiis :Kochaniutka gdzie wyczytałaś o tej śmierci ? Podaj link

Gość to_jaaaaaa
Jak zwykle, nowy produkt, jakaś afera, media zrobiły swoje. Nie wierze,żeby lekarz przepisywał świadomie śmierć. Ja biore Yasmin, czuje się świetnie. Każdy organizm reaguje inaczej na tabletki anty.Póki co nie mam zamiaru zmieniać tego jak piszecie "świństwa". A przy każdych tabletkach istnieje ryzyko zakrzepicy itp. Więc najważniejsze sa regularne badania.

Gość jakiminka
tak to prawda...kilka kobiet po nich zmarło, nie bierzcie tego gówna.

Gość gosta
Dzięki "tootiki " za adres stronki. Chcecie to wierzcie lub nie ale ja własnie mam duszności i potworne bóle nóg po yasmin nie wspominając o innych potwornych skutkach ubocznych. Żadne pigułkimi tak nie zaszkodziły. Co najwyżej spadek libido a tu...

Gość Goch
wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i już mnie mdliło, rety rety, no i ta cena 42,50 zł, poleccie jakies inne tabletki

Gość karenina
Ja biorę yasim dłuższy czas i na poczatku było ok. Żadnych dolegliwości, ale też żadnego drastycznego spadku wagi. Od jakiegoś czasu obserwuję jenak u siebie objawy, które skłaniaja mnie do zmiany tabletek. Przez 3/4 cyklu strasznie bolą mnie piersi, tak, że mąż nie bardzo może ich dotykać. Ponadto bóle krzyża i nóg, co raz częstrze bóle głowy. Wcześniej brałam Dianę 35, ale skusiła mnie skuteczna reklama Yasmin. Nawet cena mnie nie odstraszyła... Na najbliższej wizycie u gina zamierzam poprosić o nowe tabletki. Nie wiem, czy przypadki śmierci są prawdziwe, czy nie, ale tu chodzi o moje dobre samopoczucie i zdrowie.