Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudiusienieczka

sQORPIONKI

Polecane posty

Gość MalaMi___
Witam :) Moje urodzinki - 28.10 mojego Taty i meza - 08.11 brata - 10.11 :) jak widzicie jam skorpion z tradycjami :)

a a jestem ciakawa, czy znajdzie się tu ktoś z 31 października....

Gość ssskorpion
w rocznice: - smierci Krzywoustego, ktora zapoczatkowala rozpad Polski - urodzin J. Goebbelsa - egzekucji Leona Czolgosza - zabojcy prezydenta USA - czarnego wtorku na nowojorskiej gieldzie, ktory zapoczatkowal swiatowa depresje - masakry w Safsaf - urodzin kleptomanki Winony Rider, ale jeszcze przed uderzeniem huraganu Mitch w wybrzeze Hondurasu w 98, czyli ni mniej ni wiecej w dzien swietych Narcyza, Elfleda, Hiacynta i Zenobiego, czyli 29 pazdziernika, przyszedlem na swiat.

nio, z 31 jestem. a ten >>ssskorpion fajowo napisał, nie?? kolejny uzdolniony!!

dam coś o sobie:* 1) imieniny: *Antoni(zamierzam tak dać sobie na 3) *Areta *Bolczesta(co to za imie??) *Filipa *Hortensji *Marcina *RAfaela *Rafała *Salomona 2) Dzień narodów zjednoczonych 3)Swięto niepodległości w Zambii 4)Swięto zwycięstwa Suezu(Egipt) 5)ONZ- Swiatowy dzień na temat Rozwoju(:)) 5)Światowy dzień bibliotek(paradoksalnie wcale nie uwielbiam czytać) **************************************************************************** Urodzili się 51 - Domicjan, cesarz rzymski (zm. 96) 1558 - Szymon Szymonowic, polski poeta (zm. 1629) 1632 - Antonie van Leeuwenhoek, holenderski przyrodnik (zm. 1723) 1843 - Henryk Siemiradzki, polski malarz (zm. 1902) 1873 - Jules Rimet, francuski działacz sportowy (zm. 1956) 1899 - Anatol Stern, polski poeta, prozaik, komedio­pisarz, krytyk literacki i filmowy (zm. 1968) 1935 - Marek Piwowski, polski reżyser i scenarzysta 1938 - Wieniedikt Jerofiejew, rosyjski pisarz i dramaturg (zm. 1990) 1958 - Krzysztof Krupiński, polski aktor filmowy i teatralny 1966 - Roman Abramowicz, rosyjski oligarcha i magnat naftowy 1979 - Ewelina Flinta, polska wokalistka 1985 - Wayne Rooney, angielski piłkarz 19*1- Kaudia *********, polska megagwiazda (hehe) *************************************************************************************** Zmarli 996 - Hugo Kapet, król Francji z dynastii Kapetyngów (ur. 938) 1375 - Waldemar IV Atterdag (Odnowiciel, Dojutrek), król Danii (ur. ok. 1320) 1537 - Jane Seymour, królowa angielska, trzecia żona Henryka VIII (ur. ok. 1509) 1725 - Alessandro Pietro Scarlatti, włoski kompozytor (ur. 1660) 1799 - Karl Ditters von Dittersdorf, austriacki kompozytor i skrzypek ( ur. 1739) 1898 - Pierre Puvis de Chavannes, francuski malarz (ur. 1824) 1918 - Daniel Burley Woolfall, angielski działacz sportowy (ur. 1852) 1948 - Ferenc Lehár, węgierski kompozytor (ur. 1870) 1957 - Christian Dior, projektant mody (ur. 1905) 1958 - George Edward Moore, brytyjski filozof (ur. 1873) 1985 - Maurice Roy, kanadyjski duchowny katolicki (ur. 1905) 1989 - Jerzy Kukuczka, polski himalaista, drugi zdobywca Korony Himalajów (ur. 1948) 1994 - Aleksander Szelepin, radziecki polityk (ur. 1918) 2005 - Rosa Parks, amerykańska działaczka na rzecz praw człowieka, symbol walki z segregacją rasową (ur. 1913) DLACZEGO WIĘCEJ ZMARŁO???:( ************************************************************************************** Wydarzenia w Polsce 1795 - Rosja, Prusy i Austria podpisały akt trzeciego rozbioru Polski. 1938 - Joachim von Ribbentrop przedstawił niemieckie żądania wobec Polski, w tym żądanie eksterytorialnego korytarza do Prus Wschodnich. 1942 - Gwardia Ludowa dokonała pierwszego zamachu bombowego na Café Club. 1945 - Polska wstępuje do ONZ. ************************************************************************************** Wydarzenia na świecie 69 - W pobliżu Cremony zwolennicy Wespazjana pokonali armię cesarza rzymskiego Witeliusza. 1149 - Hrabiowie Barcelony i Urgell odbili Lleidę z rąk muzułmańskich. 1648 - Zawarto pokój westfalski kończący wojnę trzydziestoletnią. 1836 - Opatentowano zapałki. 1917 - I wojna światowa: Austriacy przełamali front włoski pod Caporetto. 1918 - I wojna światowa: Włosi rozpoczęli ofensywę nad Piawą. 1929 - Krach na giełdzie nowojorskiej zapoczątkował tzw. wielki kryzys. 1931 - Al Capone został skazany na karę więzienia za przestępstwa podatkowe. 1945 - Weszła w życie Karta Narodów Zjednoczonych, powstało ONZ. 1964 - Zambia (jako Rodezja Północna) uzyskała niepodległość. 1964 - Dokonano zamknięcia XVIII letnich Igrzysk Olimpijskich w Tokio. 1970 - Salvador Allende został wybrany prezydentem Chile. 2003 - Miał miejsce ostatni lot samolotu Concorde. to by było na tyle..

ciekawa stronka! u mnie wyszło, że 31.10 -Romulus został cesarzem Rzymu, -M.Luter zapoczatkował reformację, -zamordowano Indirę Gandi i inne takie (dużo tego), ale raczej mało znani ludzie i wydarzenia

hahaha!! nie, no niezła jestem. ja tu wyłapuję co mi sie rzuca w oczy - z angielskiego tekstu, a nie zauważyłam, że jest tłumaczenie na polski!!

aha, muszę jeszcze zostawić wiadomość ginowiztonikiem: masz duże zaległości - dzis się trochę wpisów uzbierało!! 😍 😍 pozdrawiam i życze miłch snów!! paa 🖐️

Gość melduje się
4 11.

Jeden ze skorpionow wlasnie wrocil z wakacyjnego odpoczynku i odpoczywam po podrozy ktora byla pasjonujaca i ciekawa:))

Lopez wraca znad morza Karwia,Jastrzebia,Wladyslawowo,Gdynia,Sopot taki maly odpoczynek na koniec wakacji:)Jako ciekawostke podam ze w Jastrzebiej Gorze jest bar o nazwie Lopez,mysle ze to na moja czesc;))))) A gdzie inne skorpiony wypoczywaly??

Gość to nie ja to ona
Witam skorpionki, Tego samego co ja dnia urodzili się: papież, król, premier, pisarz, astronom, generał, prezydent Polski, amerykański piosenkarz, francuski reżyser, A ja jestem szarą myszką 🌻Pozdrawiam🌻

Gość to nie ja to ona
I jestem z nich wszystkich najmłodsza, więc wszystko przede mną:P