Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość droga00

Jakie podpaski polecacie na spacer , podróże , wizyty ..., żeby były wygodne!!

Polecane posty

Gość Laura ;)
Ja mam 13 lat i dopiero miałam 2 razy okres, no już przetestowałam kilka rodzai podpasek. Always: miałam je na pierwsze 2 dni, są dosyć duże, i w g. mnie trochę za duże, może że też nie byłam przyzwyczajona do noszenia no bo to był w końcu 1 raz ;) Bella: te z siateczką, bella perfecta economy! Najlepsze w biedronce 22 sztuki po 6 zł ;p Femina: ok, dobrze chłoną, tanie z siateczką ale kleją się do pupci trochę ;( Bella Classic: grube, idealne na noc. WKŁADKI NIGDY BYM NIE UŻYŁA NA OKRES< PRZENIGDY CZUŁABYM SIĘ TAK MOKRO! !! O.o

Gość 13 latka
Ja mam 13 lat i mialam.2 razy okres i uzywalam pare rodzai podpasek Bella NOVA maxi są spoko na noc, jak sie polozysz nic nie przemoknie, chlonne i wogole xd wada: sa tak jakby luzem spakowane, nie ma mowy aby spakowac wygodnie do torby jak te spakowane w kwadraciki wiec do szkoly odradzam, sa grube jak materac wiec czasem boje sie czy ich nie widac i faktycznie,ale w legginsach .Wkrotce uzyje ich,ale z 4 kropelkami i zobaczmy. Bella w bialym opakowaniu maja nazwe jakos perfecta czy cos ,z siatka, chlona i sa OK ale ta siatka jakas dziwna nie przepadam za tym i zawsze krew (w moim przypadku) jest brazowa. Dosc cienkie ale i tak chlonne wiec tez OK Jeszcze uzylam takie same z belli ale rozowe tez z siatka i to ale takie faliste mialy skrzydla ale tak samo sie w nich czulam jak w tamtych Jeszcze byly takie mega tez z belli bez tej siatki i to normalnie byly idealne, ale nie spojrzalam na opakowanie i zaluj***ardzo. Naturella zwykle 4 krople zielone opakowanie Nie zly zapach maja, wygidne, male mieciutke i chyba bez wad Wiec najbardziej bym polecila te bella NOVA maxi lub jesli ma sie mniejszy okres to bella NOVA 4 krople (maxi ma 5) ja ich nie uzywalam ale tak samo wygladaja tylko ze mniejsze, a jesli spakowac szybko do szkoly w torbie to one nie za bardzo. Dlatego fajne sa z tej belli bez siateczki ale kurde ze szlak nie pamietam nazwy. Byly biale cale, tylko na srodku mialy taki jakis prostokacik a w nim kropeczki . Wiec trudno. Na 2 miejscu naturella te zielone pachnace. Sa fajnie zapakowane ciasno i nie szeleszcza jak je otwierasz az tak (jak np przewijasz sie w szkole w toalecie gdy sa dziewczyny) moga nawet sie nie zorientowac ze masz. Always nie uzywalam, i po przeczytanych opiniach nie zamierzam. Odpowiedz szczegolnie dla poczatkujacych ktore zaczynaja sie w to bawić, tak jak ja. Sorki za bledy i ze sie tak rozpisalam, moze ktos to przeczyta. A poza tym nie pamietam za bardzo nazw, bo uzywalam podpasek mamy i ona mi je kupuje.

Gość gość
Nie znacie się wielorazówki lepsze.Osobiście preferuje kokosi. Można się poczuć jak królowa na jedwabnej poduszce. Świetnie chłoną i nie plamią zapach można neutralizować płynem do prania. Albo pierzesz jak ubranie albo ręcznie nad umywalką

Gość gośka1444
Ja używam zwykłych podpasek bella - są bezzapachowe, nie mają żadnych siateczek. Inne podpaski powodowały u mnie podrażnienie, pieczenie. Ważne jest aby regularnie wymieniać podpaski w trakcie okresu. Zawsze po okresie aplikuje dopochwowo probiotyk invag w celu odbudowy mikroflory. Tampony zakładam tylko w ostateczności - basen, wesele...

Gość gość
Najlepsze z firmy Roocpulla

Gość gość
Mam atopowe zapalenie skóry jedyne podpaski jakie stosuje to bezzapachowe i bawełniane z Bella. Mimo wszystko po dwóch dniach okresu jestem odparzona (mimo iż zmieniam ****ardzo często i za każdym razem podmywam się lub stosuje chusteczkę nawilżaną), niestety taki urok skóry atopowej. Odparzenia i podrażnioną śluzówkę smaruje provag żelem, który łagodzi i chroni przed rozwojem infekcji. Następnie do końca okresu stosuje tampony.

Gość Ani0635
Polecam Shuya są bardzo wygodne i chłonne. Sama je stosuje i jestem zadowolona.

Gość gość
Odnawiam temat ;) (wszystko używane i spawdzone jak coś i polecane przezemnie) Podpaski: Na dzień i\lub średni\lekki okres Bella perfekta rose 4k Naturella ultra 4k Jeszcze wkładki always 3k są dlugie i grube i szerokie wiec nie przeciekają i to na lekki okres Na noc: bella perfekta night te granatowe 7k lub femina 6k night bialo fioletowe opakowanie naturella classic 5k maxi Wkladki: always discreet z lidla long zielone jakies z biedry i carefree I pomimo 15 lat uzywam juz tamponow ob najpierw mini potem light days a potem normal na srednie i obfite krwawienie ;p Ohh ale sie ropisalam w temCie stdym ale moze sie komus to przyda :D

Gość gość
Bzdury piszecie a mnie szlag trafia jak to czytam, dziś w nocy właśnie przekonałam się że nie ma idealnych podpasek zwłaszcza tych na noc, zaświniłam całą pościel nie mówiąc o majtkach i piżamie,masakra !!

Gość gość
żeby nie plamić to najlepsze pieluchomajtki dla kobiet z nietrzymaniem moczu :classic_cool:

Gość gość
Mam obfite okresy. W dzień używam podpasek naturella , zmieniam co 2 godziny, bo po dłuższym używaniu by mi przeciekły... Kiedyś używałam always, ale potem ich jakość spadła okropnie. Na noc używam Podpasek naturella night i do tego tampon o.b. night, ale i tak wstaję w nocy, żeby wymienić tampon...