Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ANIAAAMANIA

skład chemiczny wody?

Polecane posty

Gość ANIAAAMANIA

Hello! czy jest może na forum osoba orientująca się w normach jakości wody? Chodzi mi oto że w wodzie w moim domu mam zawartość cynku 0,85 a krzemionki 8,87 na litr i podonbo jest to za dużo! czy tak jest rzeczywiście? Czy to może mieć jakiś skutek na włosy lub skórE? proszę o pomoc od osób kompetentnych!

Gość hkjhkjh
nic ci nie bedzie

Gość ANIAAAMANIA
MOŻE JEDNAK WYPOWIE SIE KTOŚ KTO SIĘ NA TYM ZNA?

A myslisz ze nawet ktos kto pracuje w tym zna wszystkie wskazniki na pamiec ? Myslisz ze ja po 5 latach studiow kiedy sie tym zajmowalem znam to bez szukania norm ?? Szczegolnie w Polsce gdzie sie zmienia wszystko jak w kalejdoskopie... Ktos Ci dobrze podal.. znalezienie przepsiow to pestka... a czy to szkodzi... no jesli przekracza dopuszczalne normy troche to tez pewnie nie az tak bo one sa dosc wysrubowane jeszcze u nas. Ale na urodzie i zdrowiu sie nie znam.

Zreszta tu chodzi o urode jak widze bardziej :P bo na pewno gdyby szkodzila bardzo to by ja sanepid wstrzymal. Ale ludzie zdecydowanie za bardzo sie stresuja zdrowym stylem zycia :) I tak sie trujemy nawet myslac ze jemy zdrowe produkty wiec spoko ;)

Gość ANIAAAMANIA
O DZIĘKI WŁASNIE O TE SWĘDZENIE I ALERGIE MI CHODZI! ODKĄD TAM ZAMIESZKAŁAM MAM STAŁE KŁOPOTY Z WŁOSAMI, A NA GŁOWIE SKÓRA MNIE CIĄGLE SWĘDZI I WYPADAJĄ WŁOSY. NA BRODZIKI JEST DZIWNY RÓŻOWAMY NALOT. dLATEGO WŁAŚNIE CHCIAŁAM ZBADAĆ TĄ WODĘ. ZROB9ŁA TO MAMA MOHJEJ KOLEŻANKI, NIESTETY NIE POTRAFI ZDIAGNOZOWAC TEGO BARDZIEJ. ALE DZIĘKI ZA POMOC

woda w Twoim domu mieści się w normie - możesz mi wytłumaczyć skąd Ci się te pytania wzieły jeżeli chodzi o tlenek krzemu to w normach nic nie ma cynk jest przekroczony jezeli chodzi o I klase czystości wód( ale kto ma w domu taką wodę :) ) ale mieści się w normach i lekkie zwiekszenie nie mze spowodować ubytków w urodzie

Gość ANIAAAMANIA
nie myślcie tylko że mam nierówno pod sufitem, po prostu czy coś jest czasem nie tak. A ubyło mi chyba już 1/3 włosó choć nigdy nie maiałam z tym problemów. może to co innego i przesadzam

Gość ANIAAAMANIA
no dziwne, jest tego coraz mniej , na płytkach tak samo

cholera wie kto > no tylko ze podane przez Ciebie normy to jak sadze normy dla wod....klasyfikacji... niewazne juz rozporzadzenie pewnie tez :) nowego nie mial sejm czasu wydac bo maja wazniejsze sprawy. nie chce mi sie szukac ale chyba raczej powinnas wziac normy jakosci wody do picia jesli tego nie zrobilas. zreszta nie wiadomo czy i tamto rozporzadzenie jest wazne jeszcze :) Polska wita :P ale mozna zerknac ..

facet - jak najbardziej obowiązujące EUROPEJSKIE STANDARDY - 2002 rok pisze o wodzie do picia - tzw. kranówie :) myslisz ze są normy do kąpieli??? krzemionka powinna być na poziomie kilkunastumg (tyle znalazłam )

ANIAAMANIA - różne rzeczy mogą mieć wpływ nie tylko woda ... może rzuciłaś tabletki anty? od tego dzieją sie czasem takie rzeczy może masz jakiegoś grzyba w mieszkaniu

Gość ANIAAAMANIA
no już nie wiem co może po prostu nie pije mleka i to dlatego? oki bo zgłupieje do reszty!

Gość ANIAAAMANIA
tak ale jakis czas temu! stwoerdziła ze to nic i dała mi jakis tonik do włosów robiony

faktycznie jest rozporzadzenie...nie wolno wierzyc we wszystko co pisza nawet na fachowych portalach widac :( no i faktycznie krzemionka tez moze dawac jakies skorne objawy ale tez nie widze norm dla niej...

gdzies mi wypowiedz uciekła :O najlepiej to może zadzwonic do sanepidu i zapytać o krzemionke, jeżeli poza normą to zgłosić a jezeli nie to nie wiem :O

Gość ANIAAAMANIA
nie mieszkam sama ale oni są juz może przyzwyczajeni i tak naprawdę nie zwracają na to uwagi a włosy mają raczej marne, a ja zawsze miałąm dużo i łądne a teraz masakra: swędzą zresztą ja z moim facetem mamy zmienione rury no i może to przez to? a on nie zawraca sobie tym uwagi.

Gość ANIAAAMANIA
CHYBA W KOŃCU TAK ZROBIĘ DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE SIĘ MOIM PROBLEMEM BO JUZ MYŚLAŁĄ ZE BĘDĄ TO UWAGI TYPU WÓDY CZY WODY:)

co do krzemionki to tylko metnosc np jest w skali krzemionkowej jest mierzona ale sama krzemionka zawartosc zabij mnie...nie wiem masz racje najlepiej tam gdzie na codzien to robia zadzwonic.