Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hah mah ciach pach

jak sobie poradzić z zasypianiem?

Polecane posty

Gość hah mah ciach pach

nie mam problemów zdrowotnych itp... ze spaniem tez kłopotu ni mom jak sie połoze to i 10h przespie, aaaaaale mam problem z zasnięciem :( nie wazne która to godzina czy 18 czy 22 czy 3 nie moge zasnąć! oczy mi się kleją, głowa juz ze zmęczenia boli.. ja leze leze i nic.. dopiero po jakiś 3-4h cudem zasypiam :o ma ktoś na to rade????? a moze ze mną jest coś nie teges??? :o

Gość nfklsnfk
moze poprostu za duzo myslisz nad wieloma rzeczami??

Gość hah mah ciach pach
tez prawda.. ale nie umiem tego opanować, a jak usiłuje.. to no nie da rady! a jak już to wtedy milion rzeczy mi przeszkadza! a to kołdra mnie uwiera a to dupa mnie swędzi a to ucho a to pizama się wbija.. i wtedy się wierce jak nie wiem :o

Ja mam problemy - ale tylko w czasie pelni ;) Hmmm... moze sprobuj przy filmie jakims (najlepiej nudnym), przy radiu... Zamknij oczy... i snij na jawie ;) Ja tak robie zawsze :) Sama nie wiem kiedy zasypiam ;)

Gość nfklsnfk
oczywiscie w trakcie zasypiania....

Gość hah mah ciach pach
poprostu nie moge zasypiać!! czasami to i nocy nie prześpie! zasnę dopiero nad ranem ale i tak z ogromnym trudem :o

Gość nfklsnfk
jak zasypiasz to myslami skup sie nad jednym...wtedy szybciej zasniesz...

Gość hah mah ciach pach
nie da rady.. jak leci telewizja to jest jeszcze gorzej strasznie mi przeszkadza dzwięk i to ze jak zamkne oczy mi światełka migają :o teraz juz ledwo patrze na oczy.. jestem koszmarnie spiąca.. ale wiem ze jak się połoze to i tak usne moze o 2? :o

Gość hah mah ciach pach
ciepłe mleko i piwo nie skutkuje. wypróbowałam. jeszcze z jabłkiem spróbuje! ale co moze być tego przyczyna?? przeciez to nie jest normalne! :( :( :( mogłąbym z tym isć do lekarza???

może brakuje tobie melatoniny....to hormon odpowiedzialny za zasypianie są odpowiednie leki dostepne w aptece:)

Może spróbuj jakichś ziołowych tabletek na noc? A gorącej kąpieli próbowałaś?

Gość Piwko przed snem
Nie ma nic lepszego:)

Gość hah mah ciach pach
wysiłek fizyczny?? ale ile i jak?? ja słyszałam własnie ze od ćwiczen to się jeszcze jakiś czas nie moze zasnąc?? a moze w dzien się poządnie sforsowac?? kiedyś pamiętam po całym dniu na basenie zasnełam jak dziecko bez problemów a ta melatonina to moze jest w jakiś warzywach owocach?? jakich?? i czy mozna ją kupić bez recepty?? i czy jest bezpieczna??

Z tą melatoniną to właśnie nie jest tak do końca. Bo \"może\" brakuje, a może problem tkwi gdzie indziej. To hormon i bylabym ostrożna z dawkowaniem jej na własną rękę.

Powody Twoich trudności z zasnięciem mogą być różne, z tego co piszesz najwyraźniej masz jakieś uporczywe myśli (natrętne) i to ich gonitwa w Twojej głowie nie pozwala Ci się odprężyć, przyjżyj się swojemu życiu, być może masz jakieś problemy, stresy..coś Cię przeraża, przerasta, może nie umiesz sobie z czymś poradzić? Czasami może wydawać się, że wszystko jest ok, a problem jest gdzieś tam w naszej psychice zakopany i ujawnia sie m.in. np. przez kłopoty z zaśnięciem.

Wisilek fizyczny to dobry pomysl... Mi pomaga przed snem na innego rodzaju problemy ;) Ale biegania nie polecam! DZis zaczelam trenowac do biegu... Kurka... czy w 2 tygodnie zejde do 30minut na 5 km...? :O Czuje jak mi serce bije w pietach jeszcze :P Sprobuj raczej brzuszki, pompki ;)