Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doirunka

Czy wszystkie laptopy maja juz wbudowany mikrofon i głosniki?

Polecane posty

Gość doirunka

Chodzi mi o to , czy rozmawiajac np. na Skype z laptopa, musiałabym dokupic słuchawki z mikrofonem? Czy jest tak ze wszystkie laptopy maja juz to wbudowane, ze niepotrzeba dokupic oddzielnie słuchawek z mikrofonem?

Gość annnnek
Wszystkie maja to wbudowane ale niestety jak nie masz sluchawek to jakosc rozmowy jest nie najlepsza.Wiem,bo mam laptopa od 2tyg i wlasnie kupilam sluchawki

Gość doirunka
pytam bo ktos sie ze mna spzrecza ze nie wszystkie maja wbudowane mikrofon, ze te lepsze laptopy maja, a te nizzsej kalsy juz nie i trzeba odzdzielnie miec słuchawki,,,,wiec pytam dlatego, moze jeszzce sie ktos wypowie?

Gość edek bez kredki
Wbudowane ale koszt słuchawek nawet z mikrofonem to około 20 zł więc jesli stac cię na krowę to i na ciele.

Gość edek bez kredki
tzn. nie wszystkie mają poszukaj na stronach sklepów komputerowych będziesz wiedzieć które maja a które nie

Gość doirunka
to w koncu jak? wszystkie czy nie wszystkie????

Gość serwisek
wszystkie laptopy maja wbudowane glosniki ,ale nie wszystkie maja mikrofon czy kamerke to juz zalezy od marki laptopa i konkretnego modelu

Gość doirunka
jestem taka pojebana eh szkoda gadac ale tak od czasu do czasu tu zachodze wiecie jak to jest jak ktos jest pojebany:):):)hehe

Gość ten ostatni wpis to nie moj
...chodzi mi konkretnie o laptop medion 8350mp-1013 16-9 a w necie nie moge znalesc, moze ktos wie?

Gość mari-x
większość Asusów ma wbudowaną kamerkę i mikrofon, polecam

Gość mari-x
podaje przykład ASUS A3FC-5056 CORE SOLO Asus A3FC - następca modelu A3AC posiada tak jak poprzednik matrycę o mocno nasyconych kolorach i dużej jasności dzięki technologii "Color Shine". Standardowo wyposażony w nowy procesor Intel Core Solo 1.83GHz - Centrino III. Mimo niższego taktowania procesora osiągnięto większą wydajność przy zbliżonym do poprzednika czasie pracy na baterii. Wbudowana kamera internetowa 1,3MPix. W standardzie coraz rzadziej występujący RS-232. Obsługa pamięci w trybie Dual Channel. wybierz konfigurację cena od: 2649 zł 3231.78 zł brutto

Te mikrofony wbudowane w laptopy do niczego się nie nadają. tzn niby jako tako zbierają dźwięki, ale tak czy inaczej nie nadają się za bardzo do rozmów a tym bardziej do nagrywania czegokolwiek. Jeżeli ktoś podchodzi do kwestii dźwięku poważniej, to może zainwestować w porządniejszy sprzęt, a wiem, że wiele osób używa laptopa jako kombajnu do nagrywania. http://winmar.pl/k514,Mikrofony.html

Nie wszystkie mają. Mój nie ma ;] A tak poważnie to większość obecnie dostępnych ma, ale nie wszystkie.

Tak jak pisałam, jeżeli używa się laptopa jako przenośnego studia do nagrywania to można zainwestować 383 zł w taki oto mikrofon: http://winmar.pl/p4055,Audio-Technica_Pro_24.html Tani nie jest, ale jak najbardziej profesjonalny i mierząc w tych kategoriach - naprawdę niedrogi