Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delegatvonAus

Rezygnacja z Tele2

Polecane posty

Gość delegatvonAus

Mama wczoraj podpisała umowę z Tele2. Teraz żałuje! Jak zrezygnować z umowy?

Gość normalnie dzwonisz i rezygnuje

Zadzwoń do telekomunikacji tzn osoba na którą jest umowa na telefon i trzeba powiedzieć że chciałoby się zrezygnować z tele2 i z TP przyślą druczek do podpisania i sami sie wszystkim zajmą. Moja teściowa podpisała i tak zrobiliśmy TP zajęło się jak należy w końcu to konkurencja i swoich klientów chcą odzyskać ;)

Gość rezygnujesz
po co do tp sa? od razu do tele 2

można do tele2 tylko oni nie są chętni do zrywania umów które zawarli. A TP załatwia to szybciej i bez kłótni. Ja wiem jak to jest bo dzwoniliśmy najpierw do Tele2 i nie chcieli cofnąć umowy kazali czekać ponad 10 dni a w umowie jest że jeżeli nie ma zastrzeżeń w ciągu 7 dni od zawarcia umowy to staje się ona ważna No chyba że wy trafiacie na milsza obsługę w tymTele2

Tele 2 to krętaczi i gdy będziesz chciała zerwać z nimi umowę postraszą Cię karą w wysokości 100 zł. Ale to jest bezprawne, co możesz potwierdzić czytając dziennik ustaw ministerstwa infrastruktury z dnia 8 marca 2006. Tam jasno zostało napsane że abonent ma prawo w każdej chwili zrezygnować z operatora pośredniego, a takim właśnie operatorem jest Tele dwa. Poza tym nawet jeśli taka kara przyjdzie dołączona do rachunku to będzie ona opisana \"opłata jednorazowa\" a nie jako kara co również może potwierdzić brak podstaw prawnych do zastraszania. Najszybciej załatwi to Tp.sa poprzez zlecenie preselekcji, czyli przekierowanie wszystkich połączeń na Tp.sa. Trwa to maksymalnie 14 dni, w tele 2 trzeba się ciągać niestety dużo dłużej. Póki co jeśli nie chcesz im nabijać rachunków to proponuję wybieraĆ NUMER PRZEZ PREFIKS 01033 i dalej numer kierunkowy bez zera. Jeśli jescze jakies wątpliwości to mogę pomóc.

Gość przystojny i bogaty
umowę zawartą poza lokalem przedsiębiorcy albo na odległośc masz prawo - jako konsument - zerwać (tzn. odstąpić od umowy) bez podanie przyczyn w ciągu nie pamiętam 10 albo 15 dni od zawarcia - wysyłasz pismo tak aby doszło w tym terminie, za potwierdzeniem odnbioru i nikt nie może zmusic Cie do realizowania takiej umowy.

Gość ale chwileczka
dlaczego mama nie jest zadowolona? podpisala wczoraj, a zaluje juz dzisiaj? jak nawet nie miala miesiaca na porownanie rachunkow? dziwne... :O

Gość ja zerwałam umowe
najlepiej jest napisac pisemnie, ja zerwałam w tym samym dniu co podpisałam, najpierw zadzwoniłam, na umowie powinnaś mieć nr telefonu i nazwisko kto podpisywał umowę oni dostają prowizję za to, i bez żadnych kłótń oni mówią że umowa jest zerwana, ale na wszelki wypadek ja napisałam żeby mieć podkładkę jakby co rezygnację z umowy do warszawy wysłałam na adres tele2, i po tygodniu zadzwoniła do mnie babka z potwierdzeniem czy na pewno chcę zrezygnować i dlaczego i powiedziałam że są oszustami bo mi nie przedstawili wszystkich warunków umowy. no i na tym się skończyło . i jestem nadal w tp. choć to też złodziejska firma

Gość Mama umowe podpisala
na pewno po roku i potem moze zrezygnować bez problemu. Nie ma się czego bac bo rozmowy ma na pewno tańsze. PS Co nam zadajesz głupawe pytania, nie umiesz czytac ? Przeczytaj umowę gamoniu

no to sie niezle wrabalas.Pracowalam kiedys w tp i wiem ze bedziesz miala teraz pod gorke wspolczuje i tzrymam kciuki!

Gość ktos jeszcze rezygnował
z usług Tele2 ? jakie macie doświadczenia ?

Gość odstąpienie od umowy
Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy, w przypadku zawarcia umowy poza lokalem przedsiębiorcy ( czyli w sposób, jaki praktykuje Tele2 ) http://www.uke.gov.pl/_gAllery/39/73/3973/oswiadczenie_art.2.pdf A tu są wszystkie porady i prawa konsumenckie, dotyczące zawierania przez nas umów takich jak z Tele2, świetna stronka !! http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=215&news_id=1304&layout=1&page=text

ale wiecie co, niektore osoby tez sa smieszne. tego samego dnia podpisuja i zrywaja umowe. zERO ODPOWIEDZIALNOSCI

Gość idiotaaa
do umowe zawartej poza lokalem przedstawiciel ma obowiązek zostawić wzór pisma o odstąpieniu jesli tego nie zrobil - złóż skargę masz 10 dni od daty zawarcia na rezygnacje telefoniczną w tele maja infolinie i specjalny dział rezygnacji zadzwoń i zrezygnuj

Gość mendajedna
a jaką masz pieczątkę na odwrocie umowy w górnym rogu?

Gość ajoanna
Czy ktoś ma wzór rezygnacji z preselekcji w tele 2 ?

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin