Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidka 56

Na jak długo zakłada się na zęby aparat stały?

Polecane posty

Gość lidka 56

Czy można założyć aparat np. na pół roku tylko, czy to za mało żeby coś zdziałał?

to zależy jak daleko masz posuniętą jego wadę. Średnio 1, 5 roku

Gość lililo
wystarczy, ja nosiłam rok

Gość lidka 56
kurde, to długo... a mozna np. zalozyc na rok, potem zdjąc na tydzień (na wesele) i potem znów założyc?

Gość ja mam nosic dwa lata
to chyba zalezy od wady,ale chyba pol roku to za krotko bo jak sie za wczesnie zdejmie to wada moze wrocic.

Gość lidka 56
no wiec jak? mozna zdjac a potem znow zalozyc?

Gość loliitka
ja bym chciala sobie zalozyc ale sie wstydze, bo mam chamskich ludzi w klasie :( i mnie wysmieja i beda sie ciagle nabijac

Gość szkole skonczysz
a krzywe zabki zostaną,ze tez sie przejmujesz takimi glupotami,co powiedza inni najwazniejsze ze zrobisz to dla siebie i wierz mi nie bedziesz zalowac.

Gość aparat stały
nosi sie nawet 2-3 lata, a potem przez ok. pół roku aparat ruchomy dla ustabilizowania zgryzu. Jak sama nazwa wskazuje jest to aparat stały więc nie można go zdjąć ot tak na chwilę. Aparat stały to są takie małe klamerki-zamki(metalowe lub przezroczyste z masy palstycznej są mniej widoczne) przyklejane do każdego zęba oddzielnie. Te klamerki -zamki są przymocowane na stałe przez cały okres korekty. Czasami się odklejają więc sie je ponownie przykleja. Wizyty u ortodonty polegają na wymianie drutów o różnej sprężystości, które są umieszczane między te zamki. Nie patrz na złośliwośc ludzi. Zrób porządek ze zgryzem a będziesz lepiej sie czuła. Koszt apartatu to ok. 3-3,5 tys zł + comiesięczne wizyty. A tak przy okazji teraz taki aparta jest bardzo modny. Zobacz nawet gwiazy nosza aparat ortodontyczny.