Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma in spe

Karmienie niemowląt w 1 roku zycia--spis porad

Polecane posty

Gość mamma in spe

Powstaja topiki z pytaniami, czy t oi tamt omożna podac dzieciom w takim to a takim okresie życia. Proponuje zrobic zapis Waszych doświadczeń--miesiąc po miesiącu,do roku--czym karmic niemowlęta.

ciekawy temat. nikt nie ma nic do powiedzenia. jak się karmi sposobem mieszanym to od kidy podać coś innego niż mleko?

Gość mamma in spe
Bedziemy podnosic,. moze sie ktos podzieli :-)

Gość Zuuuuuuuuuuuuuuuzka
Mój maluch ma 2 miesiące i kilka dni, dzisaj pierwszy raz "pił" kilka łyżeczek rumianku, wcześniej samo mleczko z piersi.

Moja zuzka ma 8 miesięcy i je już zupki,deserki,kaszki i daje jej jeszcze pierś.Ostatnio w złobku dostała juz danio ale nie wiem czy to nie za wcześnie na takiego maluszka.Deserki daje jej juz tez z jogurtem.Chrupki kukurydziane ale narazie to więcej się nimi bawi i gniesie niz zje:))))Ostatnio dałam jej biszkopta bezglutenowego do reki ale wszystko pokruszyła i nic nie zjadła:D

Gość mamma in spe
Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Proponuje formę zapisu--będzie klarowna i pełna, jak myslę: 1.miesiąc---- 2.miesiąc--- 3. miesiąc---- itd. Pozdrawiam :-)

moje blixniaki mają skonczone 14 miesiecy i jedza juz to samo, co ja i mąż (oczywiscie unikamy ciezkich i wzdymajacych potraw). male same garnely sie, zeby jesc razem z nami. tak wiec codziennie musze gotowac konkretne obiadki( ziemianki+MIESO). jedza tez wszystkie przetwory mleczne( mleko krowie), chlebek z wędlina lub serkiem, ciasteczka, paluszki, owoce, troche gorzej z warzywami( wiekszosc im nie smakuje, uwielbiaja pomidory), ale staram sie im podawac. a wieczorem i nad ranem wypijaja po butli mleka modyfik.(bebiko 3, najcz. bananowe). i wielkie i niegrzeczne chlopy z nich urosly;)

Gość mamusiaa
Mój maluch ma 4 m-ce i oprócz mleczka wcina już jabłko i marchewkę. Tak się tym zajada, że nawet nie spuści łyżeczki z oka ;) ;) Za parę dni podam mu już zupkę jarzynową ;)

Najlepiej zajrzeć do fachowej literatury. Mogę polecić poradnik, którym się kierowałam w karmieniu swojego synka. Jest tam cały schemat żywienia niemowląt oraz garść przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.