Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietta

WIELKI kłopot z prezentem na ślub...

Polecane posty

Gość kobietta

Za 3 tygodnie idziemy na wesele siostry mojego chlopaka. No i tu zaczyna sie problem... Oboje (Pani i Pan mlody) sa po 30-tce, maja kazde wlasny samochod, firme, super mieszkanie z super wyposazeniem... Sami pomyslcie, co mozna ofiarowac na prezent komus, kto juz WSZYSTKO ma??? Ja jestem juz troche podlamana, zero pomyslow... Chcialabym, zeby to bylo cos oryginalnego, sympatycznego, co mowiloby o naszym stosunku do Nich, a sa naprawde bardzo fajnymi ludzmi. Poradzcie cos, prosze...

Gość smutne to bedzie dopiero
dajcie pieniadze i po problemie

Gość przystojny i bogaty
obraz

Gość xcx
zróbcie im filmik na kompie (są rózne programy do tego). Chodzi o to, że wyboierzcie pare zdjec, poskładajcie w jakąś sensowną całość, dodajcie podkład muzyczny i napisy. Mysle ze to oryginalne i naprawde mile.

Gość kobietta
pieniadze, taaa.... a niby na co im pieniadze, skoro maja ich pod sufit? :] poza tym zapomnialam dodac, ze my jestesmy studentami, nie musze chyba mowic co to oznacza :]

Gość mała łyżeczka
Ja tez mam podobny problem bo brat mojego chłopaka sie żeni , oni mieszkają za granicą i niczego im nie brakuje a my "biedni studenci" i też niewiemy co dać , czy kupić prezent czy wyskakiwać z jakąś marną kwotą damy góra 400-500 zł już sama niewiem? :-0

Gość uwielbiam
400-500 marną kwotą???!!!! ludzie nie przesadzajcie! :o

na mój gust trzeba im kupić ładną pamiątkę. Taką rzecz która nie koniecznie bedzie praktyczna, ale bedzie ładna :) Jakieś np. srebrne łyżeczki czy obraz nawet.

Gość mała łyżeczka
to dla nas jest bardzo dużo ale dla nich to naprawde grosze:-0 potem i tak będziemy na językach jego przyszłej żony, pozatm joj chłopak ma być świadkiem, jego brat rozumie naszą sytuację ale ta jego przyszłażonka to niezabardzo :-0

Gość mała łyżeczka
myśleliśmy właśnie nad prezentem ale wiemy że jej nic sie nie podoba , ona potrafi prezent ktory dostala od kogoś oddać komuś innemu bo jej sie nie podoba :-0

Gość kobietta
o matko, to naprawde macie przerabane :] "Nasi" mlodzi sa naprawde w porzadku :) Powodzenia :) I dalej prosze o jakies pomysly... dziekujac za wszystkie z gory :)

Gość smutne to bedzie dopiero
jak wszystko maja to powinni zrobic liste prezentow :D

Gość kobietta
Moze i powinni, ale nie zrobili ;)

Gość mała łyżeczka
my myśleliśmy o komplecie szlafroków i szampanie i dwoch kieliszkasz do tego ale zostało to nam odradzone i napewno damy kase :(

a może mogłabyś kupić jakąś butelkę dobrego wina i do tego dokupić 2 kieliszki (takie porządne kieliszki sprzedają w wielu sklepach na sztuki, kosztują ok.40-50zł). Potem pomyślisz nad ładnym zapakowaniem tego. Taki prezent nie wyjdzie Cię strasznie drogo, a i pamiątkę będą mieć.

Gość oryginalny
ja znam oryginalny prezent, tylko może trochę kosztowny bo jakieś do 400 -500 zł, ale jest fajny, kuferek wiklinowy, a w środku dwa kieliszki na wino, wino lub szampan w środku, świeczkę zapachową, i dwa ręczniki lub w wersji bogatszej dwa szlafrczki ładne, to tak na relaksującą noc poślubną, można też dodać olejków zapachowych do kąpieli ;]

Gość oryginalny
tak ty pewnie byś wolała ale jak inni mają kasę to liczy się pomysł, tyle kosztuje w droższej wersji jeśli kupisz kosz wiklinowy ok 150 zł dobre wino jakieś 50 zł 2 ładne duże kieliszki ok 30 - 50 zł to już jest250 najdroższe są szlafroki bo kosztują ok 130 - 250 zł takie froterowe mięciutkie, jeśli wybierzemy ręczniki to możemy się zmieścić w 300 zł.

ale to czasem tylko pozory, ze Ci co wszystko maja to juz tylko chca takie oryginalne nieprzydatne rzeczy... Nawet tacy ludzie zawsze uciesza sie z pieniedzy. Czlowiek ma duzo, a chce jeszcze wiecej :P

Gość kobietta
Oryginalny - WIELKIE DZIEKI!!!!! To jest superpomysl wg mnie, moj chlopak tez sie bardzo ucieszyl :))))) Super, dzieku raz jeszcze. Od siebie tylko dodam, ze zamierzamy dac wygrawerowac na kieliszkach imiona Mlodych :)

Gość oryginalny
może i tak... ale jak się daje pieniądze to para młoda nie zapamięta darczyńców jakoś szczególnie. Ja wiem że gdy dostawałam prezenty ślubne najbardziej zapamiętałam te które były najbardziej wymyślne i do tej pory pamiętam od kogo je dostałam. a pieniądze.... nawet nie wiem ile od kogo dostałm...

Gość oryginalny
bardzo proszę ;] super że się wam spodobał....

moze i tak ;) Ale teraz naprawde malo osob daje prezenty. Ja mysle, ze to dobry objaw na slubie. Bo chyba lepiej, zeby mlodzi sobie sami kupili co chca i mieli za co... ;)

Gość popieram Calamity Jane

Gość albo
2 ładne filiżanczki do tego cukierniczka i kubeczek na mleko, ładne łyżeczki, do tego np tacka. Taki komplet do kawki czy herbatki na zimne zimowe wieczory :)

Gość kobietta
"albo", tylko ze oni (Ona wlasciwie) kupila ostatnio wlasnie taki komplet, bylam przy tym, kosztowal ok 1000 zl. Oni NAPRAWDE wszystko maja, porcelane, sztucce, wszystkie takie pierdoly... Ale dziekuje za chec pomocy :)