Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elkaH

Komu pomógł endokrynolog w leczeniu trądziku??

Polecane posty

Komu pomógł endokrynolog w leczeniu trądziku?? Bardzo jestem ciekawa..bo zamierzam się do niego wybrać...

Gość a ja stosuje drożdze rozpuszcz
ane w gorącym mleku, a jeśli nie mozesz sie przełamać to w aptece są drożdze w tabletkach.

Gość są tanie tylko w samu troche
nie zabardzo i koniecznie popijaj mlekiem , anie wodą, bo ona ich nie rozpuszcza

Niestety przerabiałam juz chyba wszystko co możliwe... antybiotyki..domowe maseczki i nie tylko... drożdże równiez...jednym słowem łapałam się wszystkich możliwości...ostatnio był Roaccutane..też bez skutku bo jest nawrót..Jeszcze pozostało leczenie hormonalne..napiszcie czy wyleczyłyście tą metoda tą uciążliwą chorobę trądzikową...

Gość mnie poratowały drożdze i żel
loreal pur zone(czy jakos tak-niebieskie opakowanie)

Gość gjufty
jeśli trądzik ma podłoże hormonalne to nie pomoga drożdże, ani tym bardziej Loreal pełen złych substancji dla cery trądzikowej. Do autorki: ja nie probowałam, ale mam podbny problem i tez mam zamiar skorzystać z jego pomocy. Jakis czas temu było topik o tradziku o podłozu hormonalnym, tam się wypowiadala dziewczyna która się leczy u endokrynologa. poszukaj w wyszukiwarce.

Do Gjufty: ja już czekam na wizytę u endokrynologa:) W razie czego dam znać jakie są efekty:) Co do rad z drożdżami i kosmetykami Loreal to ja bardzo dziękuję...ale skoro nie pomógł mi najsilniejszy lek Roaccutane..za który płacilam 500 zl miesięcznie..to tym bardziej nie pomogą mi drożdze za 10 zl czy Loreal wart jakies 30 ( orientacyjnie) Z poważaniem Elkah

Gość endi
Elkah to ze wydawałas na lek 500 zł nie ma najmniejszego znaczenia w leczeniu tradzika liczy sie nie kasa która wydajesz a skutecznosc własnie drozdze za 10 zł moga byc bardziej skuteczne ja tez brałam roaccutene który mi nie pomógł a prawie zniszczył watrobe :( preparaty za pare złotych nieraz moga byc duzo lepsze niz te z górnej półki

Gość kup sobie
dodatkowo Bio-ACNO, tableteczki do wewnatrz, dobre a co z kosmetyczka??? ja chodze zajmuje sie mna jak lekarz jest cudowna i pomaga mi a mam tradzik od 13 roku zycia to juz 11 lat... :O

Gość kup sobie
metronidazol 1 % zel, co prawda jest na recepte bo zawiera antybiotyk, ale jest bardzo tani - mniej niz 4 zeta- mozna sie dogadac z farmaceuta

Do ENDI: no niby masz rację... ale podobno Roaccutane jest najskuteczniejszy...Zreszta gdyby drożdze leczyły trądzik(a nie łagodziły )to z pewnością lekarz by o tym mi powiedział. Poza tym ja już drożdze przerabiałam jakieś 12 lat temu...różne maści...kosmetyki..i nic. U mnie chyba hormonki są problemem:( Ale dziękuję mimo wszystko za rady...mam nadzieję że odezwie się ktoś kto wyleczył trądzik poprzez leczenie hormonalne. Z poważaniem Elkah

acha..i w antybiotyli już nie wierzę...pomagają niestety na chwilkę:( A ja chcę się już definitywnie pozbyć trądziku...ileż można....?:( Za chwilkę dojdą mi zmarszczki..i dalej syfy na twarzy...

Do KUP SOBIE: ja też chodziłam do kosmetyczki kiedyś..i tylko plułam sobie w brodę...Poza tym z Twojej wypowiedzi wynika ze to juz 11 lat męczysz się z trądzikeim...Czyli jak widać kosmetyczka chyba nie jest na tyle cudowna żeby\" wyleczyć\" trądzik. Ja chcę mieć ładną wyleczoną cerę...a nie\" uzdrowioną \" na chwilkę...:( Z poważaniem Elkah

a przepraszam lekarz...nie kosmetyczka..pomyliłam się..jaki lekarz? endokrynolog?

ehh dziś chyba zmęczenie wychodzi u mnie...jednak dobrze zrozumiałam...:) Kosmetyczka:) Przepraszam:)

Gość stanulewka
Witam, mam taki sam problem jak wy wszystkie mam trądzik od 10lat i brałam rózne leki i maście.Właśnieczekam na wizytę u endokrynologa ale przeczytałam ostatnio w necie i w telewizji był program o oleju arganowym z Maroko ponoć super leczy trądzik. Nie wiem czy to prawda ale zamówiłam i czekam na dostawe także przeczytajcie o tym może to będzie ten cudowny lek!Mam taką przynajmiej nadzieje:-).Pozdrawiam serdecznie.

Gość beatkaa_123
Ja na szczęście nie miałam ciężkiego trądziku, tylko taki umiarkowany. I bardzo pomogły mi tabletki Nonacne (dokładnie takie http://www.vitalab.pl/357,nonacne.html). Stosowałam je w połączeniu z żelem Trioxil i cera bardzo się poprawiła. Tylko tutaj liczy się też systematyczność i odpowiednia pielęgnacja skóry. Bo inaczej to efektów pewnie się nie osiągnie.