Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szwedzia

jak przybieraja na wadze

Polecane posty

Gość szwedzia

Mam pytanie ile przybieraja na wadze wasze dzieci w pierwszych miesiącach karmione tylko piersią.Moja córka przybiera ok 500 gr na miesiac a lekarz pediatra mówi że za mało.Jak dokonał obliczenia to wyszło 200 gr niedoboru.A wyjsiową wage wziął urodzeniową .Wydaje mi sie ze powinien obliczać od spadkowej.jak to jest w waszych przychodniach??????

nasza mala przybierala 1 kg miesiecznie wtedy myslałam że to duzo teraz ma 8 mcy i wazy 8 kg jak sie urodziła wazyła 3 kg

Hmmmm....... ja od drugiego tygodnia życia karmię moją córeczkę sztucznym ale wiem,ze lekarka mi mówiła,że jak dziecko przybiera od 500 g do 700 g to jest prawidłowo. Nie wiem ale tak słyszałam już od wielu osób. Moja ma 7 miesięcy i waży 8100 kg ale jest na sztucznym a jak się urodzila to ważyła 2860 kg,przy wyjściu ze szpitala 2760 kg.

Gość szwedzia
moja ola przy urodzeniu 3400 ,waga spadkowa 3220 a wtej chwili koniec trzeciego miesiąca 5100 czyli przybiera te dolną granice . wszyscy mówia mało , mogła by wiecej , jaka ona drobniutka i wierzcie mi że ja wkońcu zdurniałam.Karmie ją tylko piersią i nie chciałabym jej dokarmiać sztucznym mlekiem ale jak bedzie trzeba.......

jesli dziecko nie jest głodne nie przekarmiaj mysle że piers wystarczy ja karmiłam tylko piersia do 6 m-ca

moj jak urodzil sie wazyl 3100 (wyjscie ze szpitala 2900), na 1 kontrolnej wizycie i szczepieniu wazyl 4200 - byl tylko na piersi

moj Pat jak sie urodzil mial 2900 przy wyjsciu ze szpitala 2800 po miesiacu 4400 po 2 miesiacach 5300 po 3,5 miesiacu 6500 po 5 miesiacach 7200 a po 8 miesiacach 8500 do 5 miesiaca karmilam go samym mleczkiem