Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczonamalarka

tłusta cera-jak ja pielegnowac?

Polecane posty

Gość niedoswiadczonamalarka

Mam tlusta cere i co za tym idzie nielada problemy z nia!-swiecaca buzka mimo kremow matujacy i rozszerzone pory mimo stosowania tonikow.czy ktos mi moze polecic jakies kosmetyki i sposoby pielegnacji cery tlustej?

Gość mirkat
witam ja mam podobny proble, z tym ze moija cera raczej ejst mieszana. polecam nnajlpeszy na swiecie krem matujacy firmy faberlic ac-10. rewelacja, bardzo sceptycznie podchodzilam do niego bo kosztwal grosze ale jest rewelacyjny. poprawia stan skory, zmniejsza wypryski...

Gość bielu ś.......
trzeba myc barrrdzo czesto najlepiej przeznaczonymi do tej cery kosmetykami, uzywac tonikow do cery tłustej, kremow do cery tłustej, balsamow itp... jest bardzo duzo kosmetykow przeznaczonych do tej cery... wystarczy poszukac

Gość bielu ś.......
osobiscie polecam krem z firmy Ziołolek dostepny w aptece.. kosztuje kolo 10... ale nie wiem jak sie nazywa trzeba zapytac w aptece

Gość gość
osoby mające tłustą cerę powinny wystrzegać się wyższych temperatur, które mogą spowodować dodatkowe wydzielanie się łoju. Jedzenie słodyczy oraz picie alkoholu również nie jest wskazane w tym przypadku. Jeśli chodzi o kosmetyki to należy wybierać te, które są specjalnie przeznaczone do cery tłustej. Źródło: http://pieknojestwtobie.com/tlusta-cera-jak-ja-pielegnowac-oczyszczac/

Na tłustą cerę polecam maseczkę z drożdży: 4 łyżki drożdży wymieszać z łyżeczką płynnego miodu. Dodać tyle wody by uzyskać pastę. Nakładamy na 10-15 min. i zmywamy letnią wodą.

Gość lucym
Ja myje twarz pianka do cery tłustej z avonu. Ale kiedy nałożylam podkład to niedługo potrem moja skóra się świeciła. Kupilam sobie puder mineralny Velvet od Earthnicity to jest dużo lepiej. Kilka godzin nie musze się martwić że się błyszcze.

Gość gość
Lepiej nie ryzykować nakładania miodu na twarz, bardzo duzo osob ma uczulenie na miód. Maska z drozdzy owszem ale z samych lib gotowa np.firmy Bandi. Bardzo wazne, aby tłustą cerę nawilżać, a nie ciągle ją matowić i wysuszać.

Gość kika09
na podklad aplikuje mineralny puder Velvet od Earthnicity który posiada własciwości matujące ale i utrwalające. I choć początkowo nie wierzyłam ze cokolwiek może sprawić ze już chwile po nalożeniu makijażu moja twrz sie nie bedzie blyszczec to ten puder mnie mile zaskoczył- świetnie matuje na kilka godzin a przy tym jest zdrowy dla skory bo naturalny sklad :)

Gość Olgga
A może polecicie jakie inne sposoby dbania o skórę twarzy, takie domowe?

zluszczanie skory to podstawa..kremy zluszczajace.. teraz jest taka bogata gama w wyborze kosmetykow