Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

Czy to potókwi???

Polecane posty

Gość myszeczka23

Witam Moja córeczka ma pod paszkami takie malutkie krosteczki i skorka jest zaczerwieniona w tym miejscu, moze wiecie co to jest i czym to zlikwidowac. Maja ma 5 dni Dziekuje z góry za pomoc i pozdrawiam

Polecam mąkę ziemniaczaną. Na potówki nie powinno się sypac pudru ,niektóre zawierają perfumy i to podraznia skórę malucha. Na umytą i wysuszoną skórę posyp mąkę ziemniaczaną. Ale skóra musi byc sucha bo inaczej zrobią się kluchy. Ja przy pierwszym dziecku nie uzywałam w ogóole pudru tylko była mąka ziemniaczana.Stary sposób naszych babc.

tak,maka ziemniaczana jest podobno najlepsza.z kolei na przesuszona skorke (moja miala to czesto) wcieraj oliwke z oliwek. natura gora:-D

i nie przegrzewaj jej(wiele mam ma ku temu sklonnosci) jesli raczki sa troche chlodne to naprawde nie szkodzi.sprawdzaj skorke na karczku-wystarczy,zeby byl cieply,nie musi byc bardzo cieply i nie powinien byc goracy.

U nas na potówki rewelacyjnie działała kąpiel w słabiutkim roztworze nadmanganianu potasu, takim żeby woda lekko różowa była.

Gość myszeczka23
mam jeszce jedno pytanie ,czym maoge smarowac pupke dziecka zeby uniknac odparzen?jesli mam smarowac jakołs mascia to czy mam zasypywac pupcie pudrem?to moje pierwsze dziecko i jestm kompletnie niedoswiadczona boje sie ze zle zajmuje sie moja córeczka

nigdy nie lacz olejkow z pudrami! utworza sie kluchy i bedzie gorzej. jesli pupa jest zdrowa to najlepiej jest nic nie stosowac(ale przemywac przegotowana woda) jesli sa zaczerwienienia to : w cieple dni posyp lekko maka ziemniaczana,a w zimne dni mozesz nasmarowac odrobina oliwy z oliwek pacznace kosmetyki zostaw sobie dla starszego niemowlecia,teraz najlepsze sa naturalne rzeczy! i najwazniejsze-niech pieluszka bedzie troszke luzna,niech pupa sie wietrzy.

Gość do wyzej
ja polecam sudocrem :) u nas zero odparzen czy zaczerwienien