Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

jak mam karmic swoje dziecko?

Polecane posty

karmie piersia mały niekiedy je tak łapczywie ze pozniej wszystko zwraca dawac mu jesc krocej a czesciej? po wymiotach dawac jeszcze raz?czy zrobic przerwe? mały przybiera na wadze-ma 6 tyg

No najwyrazniej nie uczono, panno madralinska Ja bym odczekala po tych wymiotach, wydaje mi sie ze moze byc przejedzony...Sprobuj karmic w miare regularnie, o stalych porach (zaraz sie na mnie rzuca z pazurami zwolenniczki karmienia na zadanie), zeby mial czas strawic to co zje, i nabrac apetytu na nastepne, i zjesc porzadnie (= okolo 20-30 min uczciwego ssania), to zje i pierwsze mleko i nastepne i tluste na deser tez. powodzenia!

Gość wzorek
Dawaj częściej a mniej, a jeżeli zwymiotuje to nie dawaj mu zaraz zjesc bo żołądek nie przyjmie i bedzie to samo.

Gość karmiąca
Ja miałam ten sam problem tyle że córcia mało przybierała na wadze zaczełam ją karmić regularnie co 2- 2.5 godziny i jest lepiej .Też ulewa ale mniej i nie przystawiam jej jeszcze raz tylko dopiero na nastepne karmienie.Głowa do góry

Gość hmmmmmm ja
ja poprostu karmiłam dalej jeśli dziecko chcialo jeść.

Gość karmiąca
noworodek ma bardzo mocny odruch ssania który zanika stopniowo ok 3 miesiąca .Moja córka jadła też bardzo łapczywie i najadała si e w ok 7 min taki miałam wyciek z piersi.A czasami jak ssała dl€go ok 20 min to wszystko miałam zpowrotem.Ponoć jak nie chcą ssać to wypluwają brodawkę

moj synek niezabardzo wypluwa a juz napewno nie wtedy kiedy mam zwrocone wszystko- staram sie go karmic czesciej a krocej sama go odstawiam-chociaz tak tez nie powinno sie robic:(ale nie płacze wiec pewno najedzony jest

Ja też tak miałam, w trakcie karmienia spróbuj zrobić przerwę na odbicie i daj jeść ponownie. U mnie pomogło