Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MILUNIA_87

mam pytanie po studium kosmetycznym moge isc odrazu do pracy na kosmetyczke?

Polecane posty

Gość jesli cie przyjma
to tak

Gość znawczyni tematu..
Jeśli znajdziesz pracę w zawodzie, to możesz iść. Z tego co wiem kosmetyczkom trudno znaleźć pracę, wszystkie miejsca są zajęte i jest mało etatów w tym zawodzie. Trudno znaleźć praktyki, a co dopiero pracę. To taki zawód, w którym musisz mieć znajomości, bo inaczej będzie Ci naprawdę ciężko. Poza tym na AM jest kierunek Kosmetologia, osoby po tych studiach mają większe szanse na znalezienie pracy, niż osoby po studium. Powodzenia

możesz też otworzyć własny gabinet - zarejestruj się w Urzędzie Pracy jako bezrobotna, bo wtedy możesz starać się o dotacje z UP, kolejne dotacje możesz dostać z Unii Europejskiej. jako bezrobotna masz o tyle lepiej, że dotację dostaniesz przed rozpoczęciem inwestycji, bo pozostali przedsiębiorcy muszą najpierw wyłożyć własną kasę na inwestycję i dopiero później dostają zwrot. a w międzyczasie możesz iść na studia zaoczne na kosmetologię.

Gość migdalinka
tylko ta dotacja to ok 10 tys zł a za 10 tys to raczej nic sie zrobic nie da... no chyba ze otworzyc sklep spozywczy:P ja skonczylam wyzsze studia- mgr , a teraz zdecydowalam isc do policealnego studium kosmetycznego- uzyskujesz tytul technika uslug kosmetycznych i jak najbardziej masz prawo pracowac jako komsetyczka.. a co do kosmetologii to uwazam ze to sa ciekawe studia, jednak jest tam malo praktycznych zajec.. i dlatego fajnie miec wczesniej skonczone takie studium i tytul technika:)

Gość kajmaczek
No tak. Z 10 tysiacami mozna duzo zrobic, na przyklad pojechac na wakacje lub kupic uzywany samochod, to znaczy taki bardzo uzywany. Ale salonu raczej nie otworzy wlasnego...:)