Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *zagubiona*

Zapewne większość z Was rozbawi mój problem...

Polecane posty

Gość *zagubiona*

...... jestem od roku w związku chcemy się pobrać, tyle, że ja chcę kościelny ślub a On narazie tylko cywilny, a za pół roku kościelny. Dla mnie to nie wchodzi w grę, jestem katoliczką i nie chce takiego rozwiązania. Bardzo Go kocham, byc może uległby mojej prośbie, ale z wielką niechęcią (czego ja nie zniosę, bo nie chcę by żenił się z przymusu). Niechcemy robić żadnego przyjęcia po ślubie i dla niego to jest powód, bo cywilny możemy wziąść sami w urzedzie, a do kościoła to się rodzinka zbiegnie....On uważa że jeśli juz pół roku będziemy małżeństwem, to potem kościelny juz na nikim nie zrobi wrażenia i dadzą nam spokój, nie będa się wpraszać w gości po ceremonii.......... I co ja mam zrobić, skoro dla mnie sam cywilny nie wchodzi w grę?

A wiesz, ze on ma dobry pomysł! Tez tak zrobię jak będę kiedyś wychodzic za mąż:D Tęż nie chce robić biby dla rodziny z całej Polski

Gość *zagubiona*
Ja mu to mówiłam i ciągle ten temat jest poruszany, ale On ciągle obstaje przy swoim pomyśle. Irris, może to i dobry pomysł, ale ja nie mogłabym zyc z kimś tylko po ślubie cywilnym :-(

a ja byłam u dwóch par najpierw na cywilnym, a póżniej na kościelnym i były dwie imprezy :D

Gość następna od rydzyka

no, skoro z Twoje strony sam cywilny nie wchodzi w grę, a on nie chce kościelnego, to się za cholerę nie dogadacie i my tu też nic nie wymyślimy bo te dwie postawy wzajemnie się wykluczają

Gość *zagubiona*
bynajmniej nie czuję się następna od jakiegoś tam rydzyka i takie uogólnianie wszystkich wierzących jest prostackie i krzywdzące. Każdy w życiu ma jakies swoje zasady, te są moje i inni powinni je uszanować....ja nikogo nie potępiam za zycie bez ślubu ..... to indywidualna sprawa. Miałam tylko nadzieję, że są tu tez tacy, którzy myśla podobnie do mnie i może coś doradzą.

Gość wziąć wziąć wziąć
:o

Gość dziewice są obrzydliwe
jeju! to po jaką cholerę jesteście razem? nie zgadzacie się i koniec. zawsze ktoś będzie niezadowolony. uprawiacie seks? pewnie nie bardzo. potem się dowiesz, że on ma wymagania z innej półeczki niż seks po katolicku i też będzie źle. trzeba było poszukać męża poprzez koła radia maryja albo parafię albo na pielgrzymce a tak masz problem współczuję...

Gość *zagubiona*
hahaha paranoja moje sexualne życie to moja sprawa i Jego :-O i myśle, że w tej kwestii ....pasujemy do siebie.............hahaha ok ludziska nie było tematu ...niedobrze mi się robi jak niekturych tu czytam......

jakaś dziwna logika, chyba normalne, że jak się nie robi wesela i się ludzi prosi tylko na ślub, to nikt na siłę na jakieś przyjęcie tylko dla najbliższych nie będzie się pchał.

Gość a co na to ginekolog
a seksu nie wstydzisz się "uprawiać" przed ślubem, to też nie idzie w parze z katolicką wiarą :D

Gość a propos
ja mam podobne poglądy i na Twoim miejscu nie zgodziłabym się na ten cywilny. Czy nie możecie poczekać te pół roku i wziąć ślub konkordatowy?

Gość autorytet moralny
taaaaaaaaak a ślub kościelny to chce i MOŻE JESZCZE W BIAŁEJ SUKNI ?! wstyd!

a może jeszcze zawcześnie na ślub i dlatego nie możecie się jeszcze do końca dogadać w tej kwestii? tak po roku znajomości

Gość *zagubiona*
rzeczywiście jedyne rozwiązanie to poczekac jescze te pół roku i chyba tak zrobię a wszystkichm nieżyczliwym nie dziękuję ;-) Ewa dzięki za zrozumienie :-)

Gość *zagubiona*
Myślę, że to ten właściwy facet i postaramy sie sami rozwiązać swój problem :-)

Gość a propos
życzę powodzenia. Jeśli to ten właściwy to na pewno wszystko się ułoży i dojdziecie do porozumienia.

Gość *zagubiona*
dzięki :-)