Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda narzeczona

orientacyjne koszty slubu i wesela - wpisujmy

Polecane posty

Gość mloda narzeczona

Ja jeszcze nie organizowalam naszego wesela, ale niedlugo bedzie to rowniez nasza sprawa. Jak mozecie, to wpisujcie ile was wynioslo wesele i slub i liczba gosci. Wydaje mi sie, ze wazne jst tez wpisac miejsce gdzie sie odbylo wesele. 1. miejscowosc 2. liczba gosci 3. sala (remiza, restauracja, itd.) 4. stroj 5. kosmetyczka 6. fryzjer 7. fotograf 8. kamera 9. zespol 10. samochod 11. sprawy urzedowe (kosciol) 12. i co tam jeszcze potrzeba

Witam:) CHętnie pomogę:) 1. Kraków 2. 39 osób 3. Sala restauracyjna Hotelu Kazimierz w Krakowie 119 zl za osobę 4. suknia + dodatki około 2600 ( w tym buty okazyjnie w CCC), Garnitur, koszula, krawat, buty itd. ok. 2000. 5. Makijaż 120 zl 6. Fryzjer (probna i ślubna) 200 zl. 7. Fotograf reportaż przygotowania, ślub, przyjęcie do 22.00 + sesja plenerowa około 1500 zl. 8. Kamery nie chcieliśmy. 9. DJ (nawet dwu) 1500 10. Samochód 3 godziny Rolls Royce 500 zl. 11. Ksiądz (wspaniały), daliśmy co łaska- 350 zl, organista (drogi) 250 zl, urząd stanu cywilnego 81 zl, zapowiedzi około 60 zl, kurs weekendowy pzredmałżeński 140 zl od dwu osób. 12. Pod dwunastką umieszczę dodatkowe ciasta i tort, który zamówiliśmy: około 350 zl razem ( częśc ciast była wliczona w restauracji w cenę) oraz alkohol : kupiliśmy 12 butelek BOLS 0.7 i około 20 pary butelek różnych win. Zostało alkoholu bardzo dużo - alkohol kosztował nas około 700-800 zl. Jeszcze bukiet - mój ślubny + dodatkowy do rzucenia 170 zl. U nas doszedł jeszcze koszt noclegów dla gości, ale nie wszystkich to dotyczy, no i oczywiście noclegi są w bardzo różnych cenach. Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłam:)

Gość mloda narzeczona
bardzo Ci dziekuje, pewnie ze pomoglas. Sa rozne kalkulatory na stronach weslenych, jednak za bardzo nie mam pojecia jakie sa ceny, dlatego najlepiej podpytac tych co maja to za soba. :)

1. Zawiercie 2.85 (tzn. 75 osób dorosłych + 10 dzieci) 3. sala - remiza koszty niewielkie wynajem 500zł (rodzina mężą wynajmuje) 4. stroj - ogólnie 1660 5. kosmetyczka - 130 6. fryzjer - 160 7. fotograf - 1000 8. kamera 130 9. zespol - 1500 10. samochod - 350 11. sprawy urzedowe (kosciol) - 835 12. Kucharka - 3500 13. Alkohol - 3000 zł wódka + wina 100 zł (mało butelek bo wiecej nie ma sensu kupować) 14. strojenie sali (sami stroimy) 150zł 15. korona (świerczyna) 70 zł 16. Bukiety ok 280zł To tak wygląda. Tniemy koszty na wszytskim co się da. Dlatego zrezygnowaliśmy z dekoratora i z restauracji. Koszty kostetyczki i fryzjera są szacowane. Mniej więcej tyle to wyjdzie jak się pytałam. Ogolny koszt mniej więcej 14 tyś z hakiem.

Nie ma sprawy:) jeśli mogę coś doradzić, to dobrze znajdzcie restaurację, szczególnie jeśli planujecie wielu gości. Część restauracji dość skromne menu oferuje, nie dając ciast, albo znana jest praktyka stosowania \"korkowego\", jeśli ktoś nie zamierza zamówić alkoholu w hotelu, natomiast hotelowy jest o wiele droższy niż zwykle. Napiszę co nam oferował hotel, bo jest to praktycznie idealny układ, rawie nic nie musieliśmy kupować dodatkowo w sensie garmażeryjnym. Hotel oferował za 119 zl: Dwudaniowy obiad z przystawką i deserem; 3 dania gorące oprócz obiadu; chleb i sól na powitanie, oraz szampan (toast) na powitanie; zimne płyty- wędliny i sery oraz sałatki i sosy; ciasta weselne 100g na osobę; kawa, herbata, napoje zimne i pieczywo bez ograniczeń apartament dla nas w prezencie od 14.00 w dzień ślubu do 12.00 dnia następnego:) Całe manu (dokłane dania) do ustalenia Pozdrawiam i trzymam kciuki:)

Gość lolo -------
1. pod Wawą 2. 130 3. remiza

Gość lolo -------
1. pod Wawą 2. 130 3. remiza 2000tys 4. nie wiem jeszcze ale ok. 2000tys 5. nie wiem, ale liczę ze wszystkim z 500zł 6. z probnym uszesaniem i farbowaniem 250zł 7. 2600 8. brak 9. 3200 10. bryczka 1500zł 11. nie wiem ale liczę 1000zł 12. żarcie plus wodka ok 15 tys, kucharz 3000tys, kwiatki ok 150zł- bo sama zrobie,

Gość załamka do kwadratu
boszz... jestem normalną, pracującą kobietą za przeciętną pensję, mój narzeczony to samo, rodziny przeciętne, ludzie żyjący skromnie, z pensji, no i okazuje się że po prostu nie stać mnie na wesele a właściwie na ślub też nie dół

miejscowosc. do 40tys-knajpa 8 km od miasta 2. liczba gosci -33 3. sala- restauracja-w kosztach przyjecia 119 na osobe + napoje, alkohol 500-wodka i 400- wino 4. stroj-suknia 1700,buty75, bielizna-150, bizuteria 80, garnitur-900, buty 260, koszula 219, krawat 119, 5. kosmetyczka dla obojga tydzien przed 140, malowalam sie sama koszty kosmetykow- hm ok 300 yyy 6. fryzjer probna 35 + slubna 45 7. fotograf 2 przyjaciol- fotograficy zawodowi hm.. mam zamiar im sprezentowac flaszki wina ładnego 8. kamera-nie 9. zespol DJ- 450 10. samochod-pozyczona warszawa 11. sprawy urzedowe (kosciol zapowiedzi + ofiara- 120, urzad 91, nauki-100 12. bukiet moj 70, strojenie kosciola 150, samochodu 30, butonierka gratis 13 ciasta piekly siostra i mamy oraz sasiadka

w sumie w knajpie zostawilismy razem 4600... hm no tak wyszło z napojami, kawa herbata, soki woda. wcenie były owoce, tort, dekoracja sali.

Gość Obca......
U mnie suknia ok. 4 tys., ze wszystkim dla mnie do 5tys.( kosmetyczka, fryzjer, buty itd.), mąż garnitur dostanie od babci, bo się uparła, że mu kupi, buty to mały wydatek. I to by było na tyle. Żadnego fotografa, ale to się jeszcze okażę. Jest jeden, za którego jestem w stanie naprawdę dużo zapłacić, jeżeli tylko zrobi mi takie zdjęcia, na jakich mi zależy. Żadnego wesela, gości będzie na ślubie garstka, od strony męża tylko 3 osoby, z mojej ok.10. Nie lubię swojej rodziny, więc nie mam zamiaru ich zapraszać. Jakieś małe przyjęcie wyniesie Nas ok.1500 zł. Bez wódki (nie pijemy), jedynie szampan na toast i wino do posiłków dla gości. Samochód nie gra dla mnie dużej roli, formalności to także nie majątek. Kwiaty zapewne ok. 150 zł. I to wszystko. Wyjdzie ok. 8 tys. a ok.11 tys. z fotografem.

1. Zywiec 2. 95 osob dorosłych 3. restauracja 110 zł/osoba 4. stroj - razem: 6000 zł 5. kosmetyczka ------ 6. fryzjer - 200 7. fotograf - 1500 8. kamera 700 9. zespol - 1500 10. samochod - 600 11. sprawy urzedowe (kosciol) - 900 12. Kucharka - -------- 13. Alkohol - 2000 zł wódka + wina 500 zł 14. strojenie sali - 1400 15. Bukiety ok 400 16. Obrączki - 1100 Reszta nie przychodzi mi do glowy

Gość Ireth
lolo, za ten zespół to chyba przepłacone... My bierzemy 2500. :D

Gość derbitka
1.warszawa 2.12 3.restauracja na starówce, obiad dla wszystkich 1800 4.800 ja + 900 mąż 5.makijaż we własnym zakresie, zabiegi przed 300 6. 100 7.własny aparat 8. brak 9.jazz z płyt 10. własny 11. 40 akty urodzenia + 81 slub 12.kwiaty 100 13. obraczki 1200 czyli ponad 5200 zł

1. koło Katowic 2. 95 osób 3. Dom Kultury - wynajem na 5 dni 1.600 4. łącznie 2.100 tys. (ubranie, biżuteria) 5. 160zł (paznokcie+makijaz) 6. fryzjer 109zł (9zł za obcięcie B. :P) 7. fotograf 500zł 8. 0 (kamerę mieli ze sobą znajomi) 9. orkiestra 2.150zł na dwa dni (150zł dopłata za dodatkowe godz. grania) 10. samochód - 3 butelki wódki 11. opłaty 81zł - urzędy, 400zł kościół + ofiara...:P 12. obrączki (własne złoto) - 150zł kucharki + obsługa - 4.500 tys. alkohol - 3.500 tys (wódka, wina, kolorowe) + piwo 600zł + napole 1.000 zł kwiaty + butonierki 160zł dekoracje + dodatki (kościół, serwetki, świeczki...) około 600zł kołocz dla sąsiadów i dalszej rodziny - 500zł jedzenie - 4.000 tys. + jakieś opłaty dodatkowe (np. kierowcy, paliwo, osoba do pilnowania sali...) to już chyba wszystko:P razem około 23.000tys.

Gość lolo -------
do Ireth Zespol nie przeplacony: mamy 4 grajkow, muzyka na żywo, w tym skrzypka, dwie wokalistki, z ktorych jedna zagra nam na organach w kosciele. Razem 6 osob w zespole. Grają wszystko, ale to wszystko. I do tego rewelacyjnie, dobra prezencja. Warto zapłacic :) muzyka na weselu to podstawa. A was ile jest w zespole? gracie na zywo za te 2500tys? juz wiele widziałam i jakos mi wierzyc nie chce że za tą cene taka rewelacja

W naszym zespole są cztery osoby, wszystkie grają, wszystkie śpiewają - ja jestem po szkole muzycznej pierwszego i drugiego stopnia na wydziale fortepian/wokal, mój mąż jest akustykiem (nagłasniał Mrągowo), gra na gitarze i elektronicznych instr. klawiszowych i jest aranżerem. Druga wokalistka jest po prywatnej szkole wokalu, jej mąż gra na basie i instrumentach klawiszowych. Możesz nie wierzyć, ale jesteśmy dobrzy a cena zawsze jest do uzgodnienia, staramy się dopasować do zasobności portwela Młodej Pary. Gramy wszystko - lata 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 i obecne. Mamy w repertuarze piosenki nie tylko polskie i angielskie, ale i niemieckie, węgierskie, czeskie. A nawet japońskie - służę nagraniem. Nasz zespół gra równiez na ślubach - akompaniament gitary akustycznej. I przede wszystkim nie jesteśmy typową weselną kapelą. która gra 20 minut i dwadzieścia minut odpoczywa. Może wiele widziałaś, ale na pewno nie widziałaś nas w akcji A jest na co popatrzeć i przede wszystkim czego POSŁUCHAĆ :)

Gość lolo -------
okej, super, że macie wykształcenie itd, ale z tego co czytalam, to nikt nie gra na perkusji, wiec moge przypuszczać że Wasza kapela nie gra do konca na żywo i wspiera podkładem muzycznym, bądz sztuczną muzyką z keyborda. Mylę sie? Nie chcę Was krytykować, ponieważ wcale nie uważam że musicie w związku z tym źle grac i źle spiewać. Ale ja wiem za co płacę i mimo tej ceny, którą bierze mó zespół jestem bardzo zadowolona z tego co umieją. A umieją naprawde wiele :) pozdr i życzę Waszemu zespołowi wielu sukcesów

Gość allaalal
upupup

Hmmm... Tam, gdzie grywamy i grywaliśmy do tej pory, nikt nie potrzebował perkusisty, zastępował go automat, który nigdy się nie męczy i trzyma tempo nawet po 15 godzinach grania (a takie wesela róznież nam się trafiały :)). Wykształcenie muzyczne służy nam jedynie do spełniania życzeń Państwa Młodych, które czasem są naprawdę szalone (np. muzyka z Gwiezdnych Wojen czy Archiwum X). Nie twierdzę, że zespół, który wybrałaś jest zły. Mówię jedynie o tym, że aby porównywać zespół do zespołu trzeba mieć skalę porównawczą. Nas nie słyszałaś, zatem nie wiesz, jaki poziom przedstawiamy :) Szczęścia na nowej drodze życia :)

Gość tojaakakakak
16 tysięcy dla 60 osób. Sukienka w tym (2000zł)