Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewienie

Mam prosbę - umowa na czas okreslony, a ciąża

Polecane posty

Gość niewienie

Proszę o odpowiedz - w dziale 8 art.177, jest mowa o przedłużeniu umowy o pracę (na czas określony) po upływie trzeciego miesiąca ciąży. Teraz pytanie: Ile trzeba mieć skończonych tygodni ciąży, aby móc mówić o skończonym trzecim miesiącu ciąży. Czy wystarczy 12 tygodni? Czy liczy się to może na ilość dni, czy też muszą być skończone trzy miesiące kalendarzowe. Bardzo porszę o szybką odpowiedź.

Gość niewienie
Kto mi powie, skończony 3 miesiąc ciąży to ile to tygodni???

Gość TAK MI SIE WYDAJE
że miesiąc ciąży to 4 tygodnie 28 dni czyli 3 miesiące to 12 tygodni, liczy się wiek ciąży od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale nie mam pewności 100 % tak gdzieś czytalam

od jakiegoś czasu, prawo chorni Cię od pierwszego dnia ciąży. Też nie jestem pewna na 100 procent, zadzwoń do pipu żeby się upewnić. gratulacje 🌼

Gość podwójna mama
Od momentu kiedy przedstawia się zaświadczenie od lekarza. Mój wystawił w 7 tygodniu, więc teoretycznie moglłam powiedzieć wtedy.

Ludzie nie wypowiadajcie się, jak nie macie pojęcia. ten artykuł wciąz obowiązuje, od pierwszego dnia ciąży jest się chronionym przy umowie na czas nieokreślony!

umowa ulega przedłużeniu jeżeli termin jej rozwiązania przypadałby co najmniej na ukończony (to ważne) 3 miesiąc ciąży. aby przedłużyć musisz dostarczyć zaświdczenie od lekarza z zapisem który to miesiąc lub tydzień ciąży. nawet jeśli rozwiążą z toba umowę to po dostarczeniu tego zaświadczenie muszą cię przyjąć do pracy na umowę do dnia porodu.