Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melakara

diane 35 na novynette.... ?

Polecane posty

Gość melakara

dzis lekarz przypisal mi nowe tabletki - novynette , po dosc dlugim stosowaniu diany, ktora stosowalam leczniczo na tradzik i rzeczywiscie mi pomagala, ale chcialam zrobic przerwe w dianie . Moze zmienialyscie diane na novynette? chcialam zapytac jak zniosl zmiane wasz organizm ? noi jak wygladala cera ?? bardzo boje sie zebym przez novynette znowu jej nie popsula

Gość melakara
nikt nie zazywa??

Gość martaaaaaaaaaaaaa
ja zmieniłam z diane na noivynette i źle się czuję jutro idę zmienić na cilest :) ale może tobie podpasują

po zmianie z diane na yasmin czulam sie dobrze :) jesli chodzi o cere to pierwszy miesiac po zmianie - rewelacja, wlasciwie jeszcze lepsza niz przy diane ale to tylko pierwszy miesiac, pozniej przez 2 chodzilam zsypana jakimis wypryskami :o lekarz powiedzial ze sie unormuje do 3 miesiecy i ze jest to spowodowane tym, ze diane to bomba hormonalna a yasmin jest niskodawkowa tabletka. stosowalam yasmin 5 miesiecy ale skutek uboczny w postaci strasznych migren spowodowal ze zmienilam na novynette, biore 2 miesiac, jest ok ;)

ale nie sugeruj sie moja wypowiedzia ani nikogo innego bo tabletki to sprawa indywidualna i to ze komus nie pasuja badz pasuja to nie znaczy ze u Ciebie rowniez tak bedzie ;) pozdrawiam

no wlasnie zostalo mi 1 opakowanie diany ....potem zaczynam novynette juz wykupilam i strasznie sie boje ze mnie zssypie ...tego najbardziej

wiesz, niestety to mozliwe ze na poczatku ci sie pogorszy cera z tego wzgledu ze novynette to jedne z tabletek o najnizszej zawartosci hormonow i organizm moze zaszalec po takiej zmianie ale wcale nie musi tak byc :) a pozatym moj lekarz przy dobieraniu mi tabletek zawsze ma na wzgledzie tez to aby mialy korzystny wplyw na cere wiec novynette tez ma takie dzialanie :) pozdrawiam

masz racje - ta zmiana napewno korzystnie wplynie na Twoj organizm ;) powodzenia !

Gość novynettka...
Ja biore Novynette od ponad dwoch lat i jak dla mnie są rewelacyjne

Gość susi
ja zmienialam diane na novynette i jestem zadowolona. na poczatku mialam problemy z libido i migrenami ale po 2 miesiacach przeszlo. i wiem ze to dziwne ale jak bralam diane to czasem mi coś wyskoczylo na twarzy a przy novynette nic, dosłownie nic :)

Gość hejka dziewczyny
a Wasze opinie na temat Diane? jak się czulyscie? Czy przytyłyscie? Mam brac Diane na bolesne i krwotoczne miesiączki,pomaga w takich wypadkach? Ile czasu brałyscie Diane? Czy poprawila stan włosów i skóry? dzieki za odp

susi > mam nadzieje ze bedzie jak w twoim przypadku :) ze nie bedzie mnie sypac :) chcialam juz zmienic tabletki i zalezy mi zeby bylo wszystko ok, w koncu diane bralam na tradzik. Bardzo pomogla mi na buzie , owszem od czasu do czasu cos wyskoczy ale nie tak jak na poczatku, czulam sie switnie przy diane , nie przytylamm , ale bralam ja juz naprawde dlugo i sama stwierdzzilam ze chyba czas zmienic na inne i dlatego lekarz dal mi novynette bo stwierdzil ze maja naprawde malutko hormonow ... ale ze przy 1 opakowaniu moge krwawic

Gość susi
melakara --> ja mialam plamienia przy 1 opakowaniu zarówno diany jak i novynette. widać taka moja natura ;) hejka dziewczyny --> przy diane czułam sie ok. jednak moj chłopak bardzo nalegał zebym zmienila te tabletki! poczytal na ich temat straszne rzeczy i bał się o mnie :) wiec zmienilam na novynette. co do stanu włosów i paznokci to nie chce Cie martwić ale bardzo czesto zdarza się że przy tabletkach paznokcie rozdwajają się, a włosy robią liche. ja tam mialam właśnie oprzy diane. teraz jest juz lepiej.

melakara ja tez przez pierwszy miesiac stosowania novynette mialam caly czas plamienia :o troszke to uciazliwe tymbardziej ze nia przy diane ani przy yasmin nie mialam tego problemu, ale na szczescie w drugim miesiacu juz wszystko ok :)

wiecie jakos przezyje te plamienia ...o ile beda trwaly z miesiac tzn tyle co normalnie ... nawet lekkie bole glowy o ile mina ...najbardziej boje sie efektu kosmetycznego ...bo kurcze bralam diane ... w celach leczniczych a antykoncepcja przy okazji oczywiscie :) jescze tez mysle nad tym czy robic 7 dni przerwy czy bez przerwy zaczac po dianie ... jak robilyscie ?

nawet jesli cos Ci wyskoczy na buzi to napewno wszystko sie unormuje wiec glowa do gory :) a co do zmiany to lekarz powiedzial ze albo 7-dniowa przerwa i 8 dnia rozpoczyna sie stosowac nowe tabletki zaniast starych albo w pierwszym dniu krwawienia z odstawienia (czyli tak jakbys zaczynala brac tabletki na nowo) ja przy zmianach tabletek robiła normalnie 7-dniowa przerwe i wtedy zaczynam stosowac nowe bo inaczej poprzestawiaja Ci sie dni w ktorych dostajesz okres itp itd tylko w tym przypadku lekarz radzil przez 14 dni stosowac dodatkowe zabezpieczenia ale to chyba nie problem, tymbardziej ze zazwyczaj sie uwaza podczas 1 opakowania :)

Gość susi
neni --> czy brałaś kiedys 2 opakowania novynette bez przerwy? melakara --> ja bralam diane przez 1,5 roku. raczej jako antykoncepcje ale jak poszlam do gina to najpierw powiedzialam o przetłuszczającej cerze, trądziku, ciemnych włoskach itp. badanie testosteronu pokazalo ze mam go w normie, ale przy górnej granicy. stad tez dostalam diane a nie inne tabsy. jeśli chodzi o robienie przerwy podczas zmiany tabletek to mi lekarz powiedzial ze mam zrobić, natomiast na opakowaniu pisalo zeby nie robić. tak wiec nie wiem :/ ja zrobilam normalną przerwę i w ciązy nie jestem ;)

susi ani przy novynette ani tez przy innych tabsach ktore bralam wczesniej nie pomijalam 7-dniowej przerwy wiec niestety nie pomoge Ci

Gość Anka mn
ja dzis wzielam 1 tabl Diane 35 i sama ciekawa jestem opinii o niej,dostałam ją na wypadające wlosy i bolesne miesiaczki,czuje się dobrze jak na razie:D nie mdli mnie ani nic z tych rzeczy

Gość Anka mn
aaa jeszcze zapytam czy prawdą jest ze od niej strasznie się tyje? Podobno nie mozna tez palic papierosow?

Gość susi
ja po dianie nie przytylam a tak jak juz pisalam schudlam. co do palenia to nie powinno sie palic biorąc tabletki anty.

ja po dianie tez nie przytylam ale wszystko zalezy od organizmu. zreszta po zadnych tabletach nie przytylam wiec chyba nie mam predyspozycji ku temu ;)

Gość mońcia_1985_mońcia
dziewczyny dermatolog-endokrynolog przepisal mi diane35, wczeniej nie uzywalam tabletek anty chociaz kilka miesiecy ten ginekolog przepisal mi harmonet jednak nie zdecydowalam sie na ich branie, poprostu nie wspolzylam. i teraz bardzo zastanawiam sie nad zazywaniem diany bo tyle sie naczytalam nad jej skutkami ubocznymi wysoka dawka hormonow a przede wszystkim ze p ich braniu cera sie pogarsza i jest tragicznie ze sama nie wiem czy zaczac...jeszcze 2 tyg do rozpoczecia i nie wiem czy isc jeszcze do innego dermatologa na konnsultacje czy poprostu zaryzykowac moze naprawde mi pomoze na cere. ale chcialam je brac tylko ok 3 miesiace i pozniej juz nie ale jak mam wygladac pozniej gorzej niz teraz (bo uwazam ze w moim przypadku nie jest az tak zle) a jeszcze ewentualnie przytyc.....co robic??

koncze juz pierwsze opakowanie novynette, po zmianie z diane , i jak na razie ( odpukac ) buzia - jest niezle , moze wyskoczyly ze dwie krostki ale zaraz sobie z nimi poradzilam , tzn tak jak przy dianie , mam nadzieje ze ten stan sie utzryma, 2 razy bylo mi niedobrze i na samym poczatku odczuwalam jakbym byla napuchnieta ale to przeszlo... troche bolesnosc piersi przez ok 3 dni ale teraz jest ok...mam nadzieje ze dalej bedzie ok...