Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzałamkaa

Bezrobotna a pomysł na wlasny biznes

Polecane posty

Gość zzałamkaa

własnie okazało sie, nie przedłuzono mi umowy o prace na kolejny rok szkolny ! z zawdu jestem nauczycielem (niestety)! a to wszystko dlatego ,ze nie mam zadnych \"pleców \"u mojej drekcji,nie jest wazne to ze przez 3 lata byłam pracownikiem zdyscyplinowanym ,solidnie wypelniajacym swoje obowiazki,sumiennym ,kolezenskim itd.nie raczono nawet poinformowac mnie o tym wczesniej (cale wkacje drzalam w obawie czy bede pracowac czy nie ) ,ze nie nawiazuja ze mna dalszej wspolpracy ,dowiedzialam sie o tym wszystkim wczoraj na radzie pedagogicznej ,a powod dosc blachy kolezanka ,ktora pomogla mi w znalezieniu tej pracy(poniewaz moj były dyrektor jest jej kochankiem ) obrazila sie na mnie i wymogla na dyrektorze to zeby mnie zwolnil ,czy to jest sprawiedliwe ?! jak mozna dopuscic sie takiej podlosci! zastanawiam sie teraz co dalej ... szans na znalezienie pracy w swoim zawodzie w moim miescie nie mam zadnych ,zastanawiam sie jak dalej pokierowac swoim zyciem zeby nie tkwic w marnym punkcie i nie popasc w jakies otepienie ,moze ktos z was mial podobne doswiadczenia a mimo to jakos stanal mocno na nogach ,moze wlasnie zakladajac jakis wlasny biznes ,dodam ze jestem zarejestrowana juz w Urzedzie Pracy.

A w \"pośredniaku\" ofert nie ma? Załóż np galerię z rękodziełem artystycznym. Skąd mamy wiedzieć, gdzie mieszkasz i na co jest zapotrzebowanie. Może na swetry robione na drutach

Gość zzałamkaa
nie ironizuj ,to nie jest miłe ... odrobina empatii dzisiaj ja a jutro możesz to byc Ty , choc nie zycze Ci tego!

To wcale nie ironia. Ale jak można doradzać nauczycielowi, którego \"drekcja\" wyrzuciła z roboty, a on nie umie poprawnie sformułować pytania? Ja np wyszywam obrazy i sprzedaję, przeważnie Niemcom

Gość al
Tudzież masz nauczkę, żeby nie załatwiać sobie pracy przez koleżankę-czyjąś-kochankę. Tak się to kończy. I zastanów sie chwilę nad tym, co napisałaś.najpierw labidzisz, że nie masz pleców i podkreślasz swoje atuty, a potem okazuje się, że nie dzięki nim, ale plecom właśnie tę pracę dostałaś.

Ja również jestem z zawodu nauczylką, ale taką, która ma własne plecy; z innych nigdy nie korzystałam. ;) Odpowiadając na Twoje pytanie związane z rozkręceniem biznesu, odpowiadam - możesz:przepisywać prace magisterskie na komputerze, opiekować się starszymi schorowanymi ludźmi, dziećmi, założyć firmę rękodzieła artystycznego, sprzątać w czyichś domach...pomysłów jest naprawdę wiele, ale to przecież Ty MUSISZ wiedzieć co wybrać. Powodzenia :D 🖐️

Gość inwestor z parzymiechów
Zainwestuj w bilet lotniczy do angli lub irlandii,to najlepsza inwestycja w tym kraju dla takich jak ty ktora się im najszybciej zwraca :D

Gość zwraca sie...
bólem krzyża przy pracy na taśmie

Gość pyzata Mańka
wlaśnie zlożylam wniosek do UE o przyznanie mi kredytu. moj biznes plan polega na tym , ze chce miec wlasną latarnie i kawalek chodnika tylko do mojej dyspozycji.

Gość +ja
A w UP nie mja żadnych ofert dla nauczycieli?- w moim jest kilka, potrzebuja nauczycieli do techników .....

Gość smierdzace kopytko
Czy ty przypadkiem nie wymawiasz sie ta niewdzieczna kolezanka, bo powodl mogl byc chocby taki, ze nie masz jeszcze pelnych studiow magisterskich ... To dzisiaj norma, nie ma sie co dziwic. Na uklady nie ma rady, ale zdziwilby mnie fakt, ze dyrektor byl taki nieobiektywny, na dodatek piszesz byly dyrektor ...

Gość smierdzace kopytko
oki, byly nie byly, moze zle cos zrozumialam ... ale masz tytul magistra, na jak dlugo mialas umowe o prace, jaki stopien awansu?

Gość zzałamkaa
owszem posiadam tytuł magistra i dodadm ukonczyłam studia dziennie !stopien awansu zawodowego - nauczyciel kontraktowy ,pracowałam jak najbardziej zgodnie z wlasnymi kwalifikacjami ,na moje nieszczescie "były" dyrektor urzadził sobie z panstwoej instytucji prywatny folwark i nie jestem jedyna osoba , z ktora tak wlasnie postapiono! biletu do irlandii nie kupie prace w obcym panstwie tez juz mam za soba i wiem co to znaczy !

Gość smierdzace kopytko
To niefajnie, na razie korepetycje jakies wez, zasilek ci sie nalezy, a jak nie, moze praca w sklepie, butiku, markecie, tak najlatwiej na poczatek ...

Gość zzałamkaa
ale ja chce cos wlasnego jesli butik to swoj tyle ze z handlem niewiele mam wspolnego!

Gość smierdzace kopytko
Albo rybka, albo akwarium, latwo mowic ... kazdy by chcial zaraz, a nie na etacie z motlochem pracowac. Masz kase na inwestycje, to inwestuj, a jak nie to sie przygladaj jak robia to inni!

Gość zzałamkaa
a moze jednak ktos zna jakies adresy www, gdzie mozna uzyskac inf. na temat jakis dotacji z UE ,czy np. jak rozkrecic swoj wlasny interes!bede wdzieczna

Gość zzałamkaa
i nikt nie pomoze?

Gość otworz lumpeks
te interes aktualnie kwitnie :)

Gość otworz lumpeks
CENNIK * * Powyższe ceny nie zawierają podatku vat ( 22% ) Niesort [ ORYGINAŁ ] - 3,50 zł / kg Sort - MIX [ wiosna - lato ] - 6,00 zł / kg Sort - MIX [ jesień - zima ]- 6,00 zł / kg Sort - MIX [ 4 pory roku ] - 5,50 zł / kg Odzież z wieszaka - 7,50 zł / kg Minimalny zakup 30 kg.

Gość otworz lumpeks
ja dam 1200 zl i wejdziem w to do spolki :)

Gość zzałamkaa
jasne dzieki za podpowiedz !

Gość zzałamkaa
w dalszym ciagu podnosze temat !