Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

baarka

Kiedy mam dużo pieczarek......

Polecane posty

Ja bardzo lubię pangę z pieczarkami w sosie śmietanowym. Pieczarki w zależności od wielkości kroję na dwie lub cztery części, podduszam z cebulką, osobno wrzucam na patelnię suchą zmrożone filety pangi, zeby odparowały, dodaję do pieczrek zalewam śmietaną, sól, pieprz, odrobina słodkiej papryki i chilli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja z pieczarek robię; zupę z łazankami sos do kopytek farsz do omleta farsz do krokietów po prostu smażę na maśle z bułeczką, albo dokładam do pieczonego kurczaka Ale jak masz duzo to może zamarynować? Tylko wtedy muszą być młodziutkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O dziękuję. Ja robię podobnie ale zamiast ryby dodaję obrane ze skórki i pokrojone w plasterki albo małe kawałki parówki. Pycha !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Alanka - ja też robię ale chciałabym coś innego poza pizzą i parówkami...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
pieczarkowa z kluseczkami :) pieczarki faszerowane mieskiem mielonym :) pieczarki duszone z piersią z kurczaka , cebulka , czosnkiem i pomidorami < na ostro ... mniam > pieczArki a`la schabowy ostatnia wersja to pieczarki na łace :)) posród mleczy i krów:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Z pieczarek odcinam nóżki zalewam oliwą z odrobiną octu jabłkowego, czosnkiem i przyprawami. Potem można na grilla elektrycznego (lub do piekarnika) i po upieczeniu posypać startym serem żółtym lub fetą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak pyszne są faszerowane pieczarki z mięsem mielonym. Ja z nóżek robię sos i podaję z biało-czarnym ryzem. Ryz gotuję nie do konca na miękko po to zeby delikatnie chrupiący był. Do tego swieza 3 składnikowa sałata mniam........... Sałata,sałata lodowa,starta biała rzepa,kilka plastrów surowych pieczarek mozna jeszcze zetrzec marchew na grubych oczkach. Nie dosc ze cos przyjemnego dla oka to i raj dla podniebienia. Z pieczarek mozna robic cuda!!!! Surowe pieczarki pokroic w cienkie plastry,ser zółty zetrzec na tarce ,mozna dodac cebulę(ale musi byc uprzednio podduszona)przyprawic i piec w naczyniu zaroodpornym około 15minut w rozgrzanym piekarniku. Ser musi byc roztopiony i delikatnie zezłocony.mniam........

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ozon
krokiety z pieczarkami i żółtym serem (ostatnio tak się rozpędziłam, że wyszło mi 40)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sałatka pieczarkowa z papryką korniszonami kukurydza pieczarki smazone w ciescie nalesnikowym 0- mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pomóżcie mi...
Niedawno gdzieś widziałam przepis na kotlety z pieczarek (taki, że pieczarki trze się na tarce jarzynowej). Ale oczywiście teraz nie mogę odnaleźć źródła. :( Pomóżcie! Może któraś z was je robi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kiedyś robiłam pasztet wegetariański na święta. Oczywiście dla gości, bo sama jem mięso. Robiłam go tak jak pasztet z mięsa, z takimi samymi przyprawami czyli gałka muszkatałowa, imbir, pieprz, sól. Wegetarianie się bardzo zachwycali, ja mniej. No ale zawsze jest pasztet.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
O już jest więcej pomysłów. Ja jeszcze piekę drożdżowe bułeczki z pieczarkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A proszę bardzo - kotlety z pieczarek Składniki: 0,5kg pieczarek, cebula, 2jajka, 3-4 łyżki tartej bułki, łyżka mąki ziemniaczanej. Jak przyrządzić? Pieczarki zetrzeć na tarce na większych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulkę, podsmażyć. Do tego dodać starte pieczarki, wymieszać i podsmażać dalej aby wyparowała woda.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy masa ostygnie dodać jajka, bułkę tartą, mąkę ziemniaczaną. Dobrze wszystko wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzany olej. Formować kotleciki bezpośrednio na patelni. Podawać z surówką z kapusty pekińskiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurczak curry ze szpinakiem i pieczarkami z ryzem na sypko, a dla tych co lubia sobie popracowac: ten sam farsz zawijany w tortille, polany pikantym sosem pomidorowym, posypany startym serem i zapiekany w piekarniku :classic_cool: :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
40 dag piersi z kurczaka (pokroic w kostke) 20 dkg pieczarek moze byc wiecej (zetrzec na tarce) 4 jajka 1 cebula 2 lyzki oleju 2 lyzki maki ziemniaczanej 3 lyzki magi pieprz sol do smaku wszystko razme wymieszac i klasc lyzka na patelnie na dobrze rozgrzany olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie dobre sosy do mies i pierogi. A kupuje pieczarki zawsze w www.lomania.pl/ maja tez pyszne farsze - wtedy gdy nie mam czasu na gotowanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×