Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość davidka

brak kupek

Polecane posty

Gość davidka

Czy normalną sytuacją jest że 3 miesięczne niemowlę nie wypróżniało się od 1,5 tygodnia?

normalne jest do trzech dni, powyżej trzech to już zaparcia no ale 1,5 tygodnia to moim zdaniem bardzo nie tak...........leć kochana do pediatry ...

Gość Filet z kurczaka
Ty poważnie pytasz? To nie jest normalne. A dziecko nie płacze, nie ma bólów brzuszka?

Jeżeli karmisz piersią, może się zdarzyć, że Twój pokarm będzie tak dobrze przyswajany przez dziecko, że nie będzie żadnych resztek do wydalenia za często. Wtedy kupa pojawia się nawet co około 10 dni. Jeżeli jest w miarę miękka i dziecko nie stwarza wrażenia cierpiącego przy wydalaniu - nie ma powodu do niepokoju. Taka sytuacja praktycznie nie zdarza się u dzieci karmionych mlekiem modyfikowanym, lub nawet tylko dokarmianych.

Gość oioooi
Rada mojej mamy; zrób dziecku delikatny rowerek, tzn. wiesz, tak jak my robimy babeczki, i pomasuj po brzuszku. Może pomóc też lekki napar z rumianku do tego. Powodzenia.

wszystko zalezy od samopoczucia dziecka.jesli czuje sie dobrze ,nie ma bolow brzuszka,a ty karmisz je tylko piersia,to moze to byc normalne-tak powiedzial mi lekarz gdy urodzilam(ze jedne noworodki robia kupke kilkanascie razy dziennie a inne nawet do dwoch tygodni-chociaz rzadko) powiedzial,ze przy karmieniu piersia nie ma co do tego reguly a wiec jesli malenstwo nie boli brzuszek to spoko-poczekaj jeszcze kilka dni

Gość davidka
...pytam... bo karmię piersią, a mały jest pogodny, nie płacze brzuszek ma miękki i w sumie jako noworodek robił tylko 2 kupki na dzień a potem nawet raz na 3 dni no a teraz już się niepokoję bo wydaje mi się że to za długo. Z pierwszym synem nie miałam takich problemów też karmiłam piersią i na początku robił kupki po każdym karmieniu, potem było ich mniej ale były codziennie

Gość wiolala21
to nie jest normalne:/

Gość 123rrrr
jest normalne !!! dziecko karmione na piersi moze nei robić kupki ponad tydzień jeśli NIC mu sie przy tym nie dzieje. Jesli cie to martwi podaj mu czopek glicerynowy albo jakąś herbatkę