Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynkowa

ciaza a uroda....?

Polecane posty

Gość mandarynkowa

Ja przepraszam, moze to jest glupie pytanie, ale czy piersi robia sie obwisle po ciazy i karmieniu i czy pochwa wraca do poprzedniego stanu po porodzie czy zostaje troszke hmm..szersza...? I czy mozna zazyczyc sobie w jakiejs prywatnej klinice cesarskie ciecie? Dowiedzialam sie wlasnie ze jestem w 9 tygodniu ciazy, nie usune tego dziecka, jakos nie moglabym - ale jednoczesnie martwie sie o siebie i swoje samopoczucie.

Gość słabo
:O.......:O.........:O..........:O............:O............:O

Gość mandarynkowa
Moze i slabo - nie rozumiesz ze niektore kobiety nie maja instynktu macierzynskiego? ja najprawdopodobniej oddam to dziecko do adopcji, slabo ci dlatego ze nie czuje czegos i nie jest to moja wina?

co do pochwy - przypomina mi sie schemat z atlasu anatomii, obrazujący pochwę dziewicy i pochwę wieloródki... może po pierwszym porodzie kształt się nie bardzo zmieni, ale taki jak przed, nie bedzie na pewno.

Gość sartlu
Domyslam sie, ze mnie zjedza, mialam probke w postaci " slabo..." ale co mi tam, decyzja o tym zeby nie usuwac tej ciazy kosztowala mnie wiele i chce wiedziec, ile z siebie poswiece dla dziecka ktorego - przynajmniej na dzien dzisiejszy - nie kocham. Przeciez to nie moja wina:(

Gość mandarynkowa
Ech, to bylam ja, ale wpisalam nicka mojej siostry:)

Wiele kobiet twierdzi, że aby piersi nie obwisły, trzeba o nie po prostu zadbać - odpowiedni stanik ( taki, zebyś mogła w nim chodzić jak najwięcej) i codziennie krem ujędrniający. Ale nie ma gwarancji, zę to CI pomoże. O cesarkę się nie martw :P 70% dzieci w Poslce rodzi się przez cesarskie cięcie - tak jest szybciej i o wiele bezpieczniej dla matki i dziecka.

Gość lubię zakupy
Możesz zadbać o siebie już teraz i nawet powinnaś. Piersi smaruj oczywiście kosmetykami dla kobiet w ciąży i codziennie pod prysznicem polewaj je naprzemiennie ciepłą i zimną wodą. Możesz do tego dodać szorstką rękawicę. To samo z brzuszkiem. A pochwa, też jest na nią sposób- ćwiczenia mięśni Kegla. Jest to zaciskanie mięśni pochwy, tak jakbyś chciała powstrzymać strumień moczu. Możesz to robić właśnie w trakcie siusiania, ale nie tylko. Najlepiej jest wykonywać te Cwiczenia 2 razy dziennie po kilkadziesiąt zaciśnieć (na kilka sekund oczywiście). Poszukaj więcej na ten temat w necie.

Gość 11111111
mandarynkowa,skoro chcesz oddać dziecko do adopcji to po co pytasz o karmienie piersią,zaznaczysz w szpitalu,ze zrzekasz sie praw do dziecka i zabiorą go po porodzie-nie bedziesz karmiła

Gość mandarynkowa a ile masz lat

właśnie, podobno polecane są kulki gejszy kobietom w ciąży - wzmacniają wspomniane mięśnie kegla ;)

Gość dziewczyno jak
zobaczysz dziecko to jeszcze Ci sie moze odmienic z tym instynktem.ja rozumiem ze sa osoby ktore nie maja takiego instynktu w ogole sama mam taka kolezanke staram sie byc wyrozumiala.ale jak bedziesz nosila tyle miesiecy dzidziusia to moze Ci sie cos zmienic.a co do pochwy to mozesz sobie zafundowac cesarke i na pewno ci sie z pochwa nic nie zmieni,ja tez mialam cesarke i zapewniam wszystko jest jak z przed ciazy nic sie nie zmienilo. a o cialo i o piersi musisz zadbac juz teraz tak jak pisaly Ci dziewczyny.

Gość powiem tak...
... ja jak będę w ciąży to chcę mieć cesarkę, nie wyobrażam sobie rodzić normalnie:O

Gość mati88
ja urodzilam w czerwcu naturalnie a balam sie jak cholera moze nie bolu ale powiklan i takich tam nie bylam cieta,nie peklam-w zwiazku z tym nie bylam szyta ,szybko wrocilam do zdrowia ale mialam okropnie mocny okres myslalam ze to krwotok 4 dni sie meczylam nie moglam chodzic tak ze mnie lecialo a moja szparka waziutka jak byla moj maz nie odczuwa zadnej roznicy jak przed ciaza cycki troche mi urosly bardziej obwod z 75B mialam 80-85B i ogolnie jest super moj porod byl naprawde ludzki wrecz bylo dobrze nawet barzdo dobrze wszystko dobrze wspominam bolalo ale dalo sie przezyc wiec nie bojcie sie a cesarka to jednak operacja na to bym sie nie pisala bez potrzeby bo dopiero jak znieczulenie zejdzie i to jednak ciete cialo i dluzej sie dochodzi do siebie i ten bol bleee bleee

Gość mati88
a i w cizy wyladnialam jeszcze bardziej....

Gość mati88
a i nie uzywaj preparatow z algami bo to wplywa na tarczyce u dziecka i bron boże kwasy AHA no i jedz kwas foliowy zapobiega rozstepom i kup sobie witaminki ja osobiscie w ciazy stosowalam oriflame,vichy,nivea mleczko granatowe jak mi sciagalo skore lub mnie swedzial brzuch to obficie smarowalam nivea