Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna w.

Jakie to uczucie jak sie jest w ciazy ???

Polecane posty

Gość martyna w.

co sie wtedy czuje jakie wy mieliscie lub macie odczucia?

Gość hzm
łazisz nabuzowana jakbyś miała pms przez ostatnie 3 lata bez przerwy. wkurzasz sie na wszystko i na wszystkich, wpadasz w histerię bez powodu, poza tym zmienia ci się smak i to, co dotychczas bardzo lubiłaś teraz wywołuje u ciebie odruch wymiotny. stajesz się wrazliwa na zapachy...ogolnie bycie w ciazy jest chu....we.

I trymestr - totalne szczęście, brak wiary że się udało, męczarnia z żyganiem II trymestr - luz, uczucie jakby się nie było w ciąży :) III trymestr - męczarnia, ucisk macicy na pęcherz/nerki, skurcze łydek, puchnięcie, anemia, cięzko się schylać... I mam już dość ciąży, chce już zobaczyć swoje maleństwo! Cała ciąża - odrzuca od niektórych potraw lub zapachów

Bycie w ciazy jest cudowne. Oczywiscie sa momenty kiedy rozowo nie jest, np mdlosci, wymioty, bole brzucha. Ale jesli sie oczekuje tego dziecka cieszy kazdy kolejny tydzien. W ksiazce ogladasz obrazki jak wyglad twoje dziecko, chodzisz po sklepach ogladajac malutkie ubranka, oczekujesz na kazde usg zeby zobaczyc swojego dzidziusia. Czujesz sie szczesliwa, rozpromieniona. Maz glaszcze po brzuchu i przynosi smakolyki. Tak jest u mnie. Ciesze sie kazdym dniem.

Gość martyna w.
a jak to jest na samym poczatku? czy miałyscie wrazenie powietrza w brzuchu i ciagle co jadłyscie to było by pusto w zoładku??

Gość iza..
chyba najwazniejszy stan w zyciu kobiety-niesamowity,brakuje slow zeby go opisac.Wachlarz odczuc, odnajdywanie w sobie instynktu macierzynskiego,oswajanie sie z tym ,ze niebawem cale zycie zmieni sie 180 stopni, skupianie sie na dziecku w brzuchu, na tym jak kopie, czy dobrze sie czuje,czy jest mu ok....Poza tym tycie i nie poznawanie wlasnego ciala, czesty niepokoj i chyba wieksza nerwowosc....To wszystko naprawde jest jednoczesnie bardzo proste ia zarazem skomplkowane...

Gość martyna w.
kiedy pojawia sie taki odruch wymiotny ? w jakim czasie ciazy ?

Gość iza..
zależy od kobiety.Ja nie mialam wcale, moze tylko zaslabniecia,zawroty glowy w dusznym tramwaju czy uatobusie.Jezeli poczytasz ksiazki, to tam jest napisane ze wymioty i mdlosci towarzysza przez pierwsze 3 lub nawet 4 m-ce,a od kiedy:chyba po prostu od momentu zaplodnienia

Gość martyna w.
a po jakim czasie juz test moze okreslic czy sie jest w ciazy ?

Gość ty pytasz bo się boisz że
jesteś w ciąży??? :O

Gość martyna w.
mam pewne obawy i dlatego pytam

Gość martyna w.
a w jakiej cenie sa testy ciazowe ? i jaki jest dobry ?

Gość iza..
okolo 11 zł najtanszy- paskowy,kupisz nawet w rossmanie.Najlepiej uzyj moczu porannego. Nie widze roznicy w jakosci zadnego.Jednak nie kupuj tego paskowego, tylko lepiej w tzw.suwaczku.Wiem ze te w suwaczku mają na etykietce dzidziusia,kosztuja chyba oklo 15 zł Powodzenia

Gość .mloda mama.
moja corcia ma dopiero 4 miesiace, a ja juz chwilami tesknie za byciem w ciazy. gdyby nie ostatni miesiac i porod to moglabym chodzic w ciazy cale zycie!:)) (kobieta jest wtedy na uprzywilejowanym miejscu, moze jesc ile chce i nie martwic sie o tusze[przynajmniej ja nie musialam, bo wszystko mi szlo w brzuch]a ,nie ma okresu itd, ale przede wszystkim tego uczucia nie da sie z niczym porownac. to nasprawde wielkie szczescie i cud) POLECAM!!! ps. to byla ciaza nieplanowana, a poza tym nigdy nie przepadalam za dziecmi -teraz moja corka to moj najwiekszy skarb a i inne dzieci uwazam za cudowne. jest we mne duzo wiecej milosci.