Marzenkaa 0 Napisano Sierpień 31, 2006 Mam ogromny problem.Zaczne moze od samego poczatku. Mam 21 lat.Ostatnia miesiaczke mialam 20 marca tego roku.Ciąża jest wykluczona. Od kwietnia tego roku zaczelam sie bezmyslnie odchudzac.Nie bylo to jakies bardzo drastyczne odchudzanie.To znaczy,mniej jadlam i zrezygnowalam z tłuszczu.Jadlam wylacznie chude i lekkostrawne potrawy.Zaczelam chudnac.Na samym poczatku wazylam 55 kg,a teraz waze 49 kg.Staram sie juz jesc normalnie,m.in.jem wiecej miesa,smaruje pieczywo maslem,itp.Ale okresu nadal nie ma. Miesiac temu bylam u jednego ginekologa.Przepisal mi dwa opakowania tabletek Luteina.Zazylam je,a okresu nie ma nadal.Postanowilam ze wiecej nie pojde do tego lekarza. Dzisiaj ide do innego ginekologa.Nie wiem co powie,jakie leki mi przepisze.Nie che brac żadnych hormonów. Co mam zrobic zeby okres wrócił?Ja jestem calkowicie zalamana,przerazona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ale okres po luteinie Napisano Sierpień 31, 2006 dostaje sie z odstawienia-kiedy wzialas ostatnia tabletke? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okrutnica ale zyciowa Napisano Sierpień 31, 2006 Marzenkaa, dobrze że konsultujesz się z lekarzem. Ja tylko powiem że sądzę że brak okresu wcale nie musi się u ciebie wiązać z odchudzaniem skoro nie było ono drastyczne, tylko wprowadziłaś dietę. Spadek o kilka kilogramów też nie jest taki duży. Mam nadzieję że u ciebie to jakieś przejściowe problemy. Tak było u mnie, do 24/25 roku życia miewałam bardzo długie, nawet półroczne przerwy między krwawieniami, ważyłam też mało (47), później wszystko się uregulowało (samo) i teraz jest OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marzenkaa 0 Napisano Sierpień 31, 2006 Ostatnią Luteine wzielam dosc dawno,miesiac temu. Ja juz nie wiem co moze byc przyczyna braku okresu.Dobrze sie czuje,nic mnie nie boli,nie mam zadnych plamień. Najbardziej boje sie ze lekarz kaze mi brac hormony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marzenkaa 0 Napisano Sierpień 31, 2006 Co mam powiedziec lekarzowi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marzenkaa 0 Napisano Wrzesień 1, 2006 Dziewczynki,bylam wczoraj u tego lekarza.Bardzo miły,wyrozumialy czlowiek.Zbadal mnie dokladnie,zrobil mi USG.Powiedzial,ze to nic powaznego.Ze ten brak okresu jest spowodowany po pierwsze problemami z tarczyca(lecze sie na lekkie zapalenie tarczycy) a po drugie odchudzaniem. Przepisal mi lek o nazwie Provera 10 mg.mam go brac dwa razy dziennie przez 5 dni.A potem mam sie skontaktowac z lekarzem. Przeczytalam ulotke tego leku.Dzialania niepozadane ktore moga wystapic sa dla mnie przerazajace(m.in.zle samopoczucie,tycie,mdlosci,bezsennosc,itp).czy ktoras z was brala juz ten lek?Jak sie po nim czulyscie,czujecie?Prosze,odpiszcie,to dla mnie bardzo wazne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dla takiej jednej Napisano Wrzesień 1, 2006 Przeczytaj ulotke z jakiego kolwiek leku wszedzie tak pisza, wiec tym sie nie sugeruj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marzenkaa 0 Napisano Wrzesień 1, 2006 Ja tylko chcialabym sie dowiedziec opinie tego leku Provera 10 mg,osob ktore go braly badz biora. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marzenkaa 0 Napisano Wrzesień 2, 2006 Prosze,odpiszcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach