Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze o pomoc nie moge sobie

prosze zobacz

Polecane posty

Hej, mam pytanie do doswaidczonych kobiet w ciazy. Sytuacja jest taka - petting, jednosniowy okres - wzielam pierwsza tabletke anty i koniec okresu, teraz 3 obfite krwawienia z odstawienia, ew. zaplodnienie pod koniec maja. kilkanascie testow negatywnych (w 3 druga kreska, ale po jakims czasie, jak chchialam wyrzucic, po godzinie) wczoraj ew. 17 tydzien test i negatywny, usg 3 razy, ostatnie 2 tygodnie temu - "macica pusta" i stwerdzenie ze nie jestem w ciazy. Jak przestac myslec, ze moze jednak.. prosze na mnie nie wjezdzac, nie jestem malolatą. jaki był u Was 4 miesiac, zauwazylabym?? prosze...

Oczywiście że zauważyłabyś - przede wszystkim lekarz by zauważył. Ciążę można zobaczyć już na USG w 4 tygodniu, w 4 miesiącu widać już Dzieciątko i to bardzo wyraźnie. Poza tym Ty albo byś do tego czasu wymiotowała albo by Ci się piersi powiększyły a skóra na ciele byłaby bardzo wrażliwa, na pewno byś się zmieniła w wyglądzie, ja osobiście w 4 miesiącu już brzuszek miałam. Możesz spokojnie przestać się zadręczać - gdybyś była w ciąży na pewno byś już o tym wiedziała.

a i to krwawienie obife od 3 miesiecy by nie wsytepowalo?wiem, glupie pytania.. ale jak przestac o tym myslec. .

Gość iza././
skoro mialas usg to nie ma takiej opcji.Mojej siostrze wyszedl tak wlasnie test,miala jakies zapalenie czy byla chora ,nie wiem dokladnie. w kazdym razie 4 miesiąc musialaby ybc zauwazalny!!!Tzn.brzuch sie powieksza,ja np,mialam plaski a w 4 m-cu juz widzialam duza zmiane,choc nie zrobil sie taki wystajacy,widoczny,dopieor od 5 m0ca.Jednak byl kontrast i na pewno nie robiac testu wiedzialabym ze to ciaza.OPoza tym test usg powinno cie juz na amen uspokoic!!!nie ma mozliwosci,po prostu nie ma ,zeby dzidzi nie bylo widac!!po 3 tygodnaichna kazdym usg widac pęchcerzyk, a po miesiacu czy 2,juz nie pamieta,bije serduszko i to b.mocno.A w 4 m-cu dziecko ma raczki,nozki,rusza nimi.Nie martw sie,nie ma naprawde absolutnie czym!!!!

a jak to jest z tym krwaawienim? na pewno by nie wystapilo? bylo raczej normalne,obfite 4-5 dniowe...

nie nie robie sobie zabawy, po prostu nie moge sobie poradzic z lekiem, ze moze jednak :(

Gość iza././
ja nie mialam wcale okresu,zadnego krwawienia, a obfitego to juz w ogole. ale zrozum,usg By wykazalo ciąże,testy tez!!Jej,skad w Was te schizy,dziewczyny!!!Poza tym uwierz,w ciąze tak sie latwo nie zachodzi!!!!sznasa jest jak 1 na 10000 po tym co opisalas

Gość iza././
1 na 10000 jezeli chodzi o petting a jezeli chodzi o usg ,testy to po prostu zadna!Nawet 1%,na 100 nie jestes w ciazy i uspokoj się, bo zaraz Cie tu wszystkie napadniemy:):)glowa do gory i prosze,przestan stwarzac problem,skoro go nie ma

ok, ja rozumiem wszystko, tylko ze wszedzie mowia,ze jesli wystapi taki krotki okres to moze byc ciaza. a ja tam mialam, jakies plamienie ciemne - wzielam 1 tabletke po przerwie 2miesiecznej i nic, az do nastepnego krwawienia - obfitego, potem byly jeszcze dwa 4-dniowe. czy tabletka mogla zatrzymac okres? (moze wzielam ja za wczesnie?)

Gość straszna idiotka z ciebie
chyba:O czytac nie umiesz?

różnie kobiety reagują na tabletki - jedne z najczęstszych reakcji wiążą się właśnie z miesiączką, jej wyglądem oraz czasem trwania. Może pójdź do ginekologa i mu powiedz jak sprawa wygląda - może należy zmienić tabletki bo te są źle dobrane? może ginekolog zaleci Ci badania hormonów i zgodnie z ich wynikiem dobierze tabletki? Na pewno Twój problem nie ma związku z ciążą, naprawdę możesz się uspokoić i raczej skupić na tym, że tabletki możesz mieć źle dobrane.

nie, nie jestem idiotka. a to nie zle dobrane tabletki raczej, bo bralam harmonet 1,5 roku, potem 2 miesieczna przerwa i to plamienie, harmonet - koniec okresu, potem yasmine i 3 normalne krwawiena z odst. wiem, widz, co piszecie, ale czasem lek jest silniejszy i nie wiedze potrzeby wyzywania mnie od idiotek. dzikeuje za odpowiedzi

Gość Dziewczyno do ciebie nic
nie dociera, wczoraj na innym topiku pytałas o to samo i dziewczyny ci wszystko powiedziały , a dzisiaj robisz to samo, co niektóre zaleciły ci wizytę u kogoś kto ci pomoże, i przychylam sie do ich zdania. Daj wreszcie spokój

Gość Dziewczyno do ciebie nic
Iza - własnie o ten topik mi chodziło

Gość iza././
Szkoda mi Jej,ma obsesję?Jak może takie coś nie docierać do clzowieka....ani slowa lekarza,ani widok na ekranie usg,ani testy,ani nasze zapewnienia....Albo proowkacja, mimo wszystko, albo obsesja....:(

Gość skończy się
tak, że sobie ciążę uroi :o Dziewczyno w 4 misiącu a dokładnie w 17 tyg nirktore już ruchy czują, a ty byłaś dwa razy na usg i nic nie było :o ROZUMIESZ ?????????????????????????????????????? NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość powiem tylko tyle
Idz poradz sie specjalisty, bo można do ciebie mówic i tak nie rozumiesz

Gość Axaa
Ty masz problem, ale z psychiką. Nie chcę Cię obrazić, ale sama widzisz, że problemem jest Twoja obsesja na tym punkcie. Poradź się moze psychoterapeuty, co?

tak, wiem macie racje, psychika.. od forum oczekiwalam, ze uslysze, ze to nierealne, bo tak na dobra sprawę wiem, ze nawet nie bylo prawdopodobnie szansy na zaplodnienie... Nie bylo... a ja sie po prostu panicznie boje, ze moge byc w ciazy. Wiem, psychoterapeuta, ale ja wierze. ze sobie poradze sama. Pozdrawiam

Gość bienia ..
no nie wiem czy sobie sama z tym poradzisz???przreczytaj kolejny raz uwaznie co ci napisaly dziewczyny i zrozum ze nie mozesz byc w ciazy!!!!!!!!przestan panikowac bo sie wykonczysz psychicznie.

Gość dobrze pomyśl
kiedyś pisałam -niejakiej 15-tce!!!!-która miała podobny problem (moze to znowu Ty????)- ze OD PETTINGU DO stosunku płciowego DALEKA DROGA. podałm tam def. pettingu, w skrócie podam ze są to oralne pieszczoty doprowadzajace do orgazmu!!- jakim cudem chciłaś zajaść w ciążę (czy też nie chciałaś)- NIE MA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI

ok 1. nie mam 15 lat, tylko niestety duuzo wiecej 2. juz sie uspokoilam, zrobilam test z krwi, wynik >2, wiec wszytsko jest ok 3. i wiem, ze to moze brzmiec dziwnie, ale to nie byla prowokacja, tylko niestety realny problem. i dziekuje za wsztskie odpowiedzi...

Potrafię cię zrozumieć, autorko topiku, bo sama wiem, co znaczy obsesyjny lęk przed ciążą. To może nawet zniechęcić do seksu, bo chwilę przyjemności przypłaca się dniami czasem tygodniami niewyobrażalnego lęku. Z tego co piszesz, ciąża jest całkowicie niemożliwa, ale mogę zrozumieć, że tak się jej boisz, że wolisz mieć pewność 200%

dziekuje Arleta1974 :) teraz juz jestem raczej spojojna, petting tylko, 17 testow, 3 usg i betaHCG. ale bylo ciężko, teraz bede robic wszytsko, zeby o tym nie myslec. mam nadzieje, ze sie uda

Gość Asia Carrera
na jednym z topików był zamieszczony "INTERNETOWY TEST CIĄŻOWY" żebyś nie musiała szukać wstawiam ci (niestety bez wiedzy ooby która to pierwotnie zamieściła) internetowy test ciążowy Oto link: http://emagia.narod.ru/index.htm Instrukcja obsługi. 1. przyłóż do zielonego kwadratu na ekranie duży palec lewej ręki. 2. Potrzymaj 1-2 min. 3. Jeśli kwadrat zmieni kolor na czerwony - jesteś w ciąży, jeżeli na niebieski - nie jesteś. Oczywiście osobiście traktuję to coś jako dobry żart - mówią, że Polak potrafi - RUSEK to dopiero potrafi!!!!